Špionážní odrobinky


Zvětšit mapu

Trochu narychlo, ale zato v obleku, s vystřelovací botou a na ruce s mikro-foťákem v manžetovém knoflíčku… ;)

  • EXKLUZIVNĚ! Ambiente Lokal odhaleno!

Jako první v ČR (doufám) vám přináším přesný tip (čti neověřený drb) na lokalitu i datum spuštění nového konceptu Tomáše Karpíška – Ambiente Lokál, který se poprvé objevil v rozhovoru s ním pro HN. První Lokál by měl být otevřen od září v Dlouhé ulici č. 33 na Starém Městě místo restaurace Dahab. Ta je zavřená k 30. 6. a zpráva na jejich webu zní obzvlášť dobře do kontextu:

Dahab Mezze Restaurant končí po osmi letech svůj provoz na adrese Dlouhá 33, Praha 1. Židovská obec Praha, jakožto pronajímatel, dala před pokračováním úspěšné arabské restaurace přednost konceptu obří české pivnice…

Byl to Karpíšek, který je přeplatil? A trefil jsem se do míst a času? Máte někdo lepší info, nebo jsem to vycuketil správně? ;)

  • Father Friendly

RX rozjel pro zmamušené samečky s ubrečenými klíšťaty na zádech Father Friendly místa včetně restaurací. Trávit příjemné chvíle se svými potomky a zároveň se u toho nenudit. Tleskám a bavím se. Díky! ;)

  • Ferran Adrià a jeho sommeliéři

Vždy s akutní chutí na pivo hltám příspěvky Pivního filosofa. Nejnověji mi zaskočil obláček pěny u článku o pivu Estrella Damm Inèdit, které stvořil známý kulinární „magor“ Ferran Adrià. Trocha oblbování, tým sommeliérů, zvučný název a pivko za 7 euro je na světě! :)

Pivního filosofa i jeho kolegu v kryglu Evana Raila si určitě nenechte ujít. V současné době moje dva nejoblíbenější zdroje o českém pivu vůbec! ;)

  • Ty krávo!

Miss ČR 2009 má jméno. Je to Karkulka! Návštěvníky výstavy zaujala svou komunikativností. Je to Holštýnka a pochází z Chorušic na Mělnicku. Její mléko je za 5,70 za litr, ale chtělo by to alespoň osm kaček. Taky myslim! ,)))

  • Jihodný podzim

Jihočeši se nezastaví! Buší do toho, buší a buší! Nejdřív jihočesky chutně. Teď jihody místo jahody. Kdo se v tom má vyznat? Někdo by tomu měl dát Stupku, než bude podzim! ;)

Reklama

Komentáře

Teď jsem náhodou objevil tenhle web a moc chválím. Napadly mě 2 věci – 1. doporučuji řeckou cukrárnu http://www.modremore.cz – teď už tam teda dělají těch cukrovinek málo, protože na ně češi nejsou moc zvyklí. Ale zas tam mají nesladký řecký dobroty a po těch se můžu utlouct
2. napadá mě, že když už tyhle recepty fakt děláte a fotíte, tak by bylo o milion procent lepší, když byste natočili video z přípravy. Pro nás úplné laiky by to bylo výrazně jednodušší se inspirovat

2 Tomáš Kapler: s videem je to obecne problem, vyzaduje o dost vice casu na strih, pripravu, vlozeni atd. Rekl bych ze je lepsi zustavat u fotek, nebo maximalne delat to komixovym stylem – fotoroman. :)

Já bych video nemusel, zaprvé mám pocit, že Mr. C. by s tím měl asi tak milionkrát více práce a za další nemusím koukat na to, jak se se míchá vařečkou v kasróle…

Jinak díky za FF, RX nemusím, takže tam ani moc nelezu, ale tohle se do mých brkmrks občas zmamušeného samečka rozhodně probojovalo :-)

ad video:

jj, je to o řád pracnější a to se nechci vymlouvat :) fotky postojí, ale u videjka musí někdo míchat a někdo točit. jednoosobně nemožno :)

ale třeba časem…? proč ne! :)

ad modremore: sqely tip, dix ;)

Na videa moc nekoukám, je to zdlouhavé. Ale někdy se přece jen hodí, když si nejsem zcela jistá přípravou něčeho složitějšího ;-)

video má ještě jednu velkou nevýhodu – když člověk potřebuje rychle najít nějaký detail uprostřed videa, je to strašně pomalé – zlatý psaný recept.

Kytka:

i na tohle už moderní obsah myslí, třeba u vimeo se dá stopáž tagovat, takže jednolitvé kroky v receptu jsou přesně kliknutelné, nahrává se to do několika sekund a ještě je možno do videa do stopáže vkládat komenty ;) záleží na technickém řešení. ale jinak souhlas, jsou to dvě jiné formy, každá s trochu jinýn účelem :)

7: Já vím, že se to dá takhle „obejít“ ale stejně většinou pročtu článek s postupem, na papírek si opíšu množství surovin a pak jedu po paměti s tím, že se občas odskočím o něčem ujistit. A dost často při tom mám třeba ruce od těsta, takže se mi moc nechce klikat myší na sebelépe otagované video. (-:

Patřím k těm, kterým video, podle toho, jak je sestřižené, přijde
(a) jako poměrně zdlouhavý způsob, jak se něco dozvědět
(b) jako stráááššliiivě zdlooouhavýýýýýýý způůůůůů – sob, sob sob!…

Dobra zprava s tim Lokalem! Chodim vedle do Hastalky na squash a do Dahabu bych kvuli protivny obsluze stejne uz nikdy nevlez.. Takze doufam, ze to dopadne a neni to jen zprava z kachni rise!

Ahoj,
není to nic překvapivého, byla to jen otázka času. Dahab respektive jeho provozovatele zná řada lidí jejich podivnými praktikami (už na Boršově, kde je dnes Lehká hlava) to nedopadlo dobře. To co z Dahabu dnes bylo se nedá popsat jako nic jiného, než středoevropská představa mírně ojíněná pivem o arabské kuchyni…přesněji a víc Michal (www.souk.cz).
Dahab bude údajně otevírat novou restauraci kdesi u Národní třídy, ale možná je to jen nesmyslný pokus…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)