La Bodega Flamenca

Z archivu

Málokdy tady odhaluju svoje opravdu esenciální podniky, na které nedám dopustit. Jedním z nich je i příjemně atmosférická La Bodega Flamenca (recenze na Scuk.cz) kousek nad Stromovkou…

S La Bodegou už jsem tak sžitý, že představa, že bych ji měl podrobit nějaké přísnější fotorecenzi, je mi úplně cizí. Ona jistě nějaké chybky má, ale to mě vpravdě moc nezajímá. Tady několik důvodů, proč mám La Bodegu tak moc rád:

Atmosféra

Neopakovatelná! Příjemné a malinko stístěné podzemní prostory, hřejivě decentní osvětlení, dřevo a vždy perfektně vybraná hudba na pozadí. Zajímavě orientované a vyvýšené stolečky pro 2–4 osoby, prosklený tapas bar, staré sudy s vínem, keramické misky na tapas… Je toho moc a jen se tady potvrzuje, že v detailech je síla.

Tapas & Španělská kuchyně

Docela často obměňovaný výběr malých španělských chuťovek tapas a základní jídla ze španělské kuchyně (paella!). Já se obvykle k hlavnímu jídlu nedostanu a vždy skončíme tak se 2–3 miskami tapas na osobu. Všechny tapas jsou navíc vystaveny v průhledném pultíku a jsou k dispozici i po uzavření kuchyně. Co se týče tapas, nemá v Praze La Bodega konkurenci (pokud má, tak neznám). Já sám jsem si několik těch tapas hned okopíroval a některé s úspěchem dělám doma.

Sangria

Buď malá třetinka nebo rovnou litrový džbánek s varečkou. Můžu ji pít celý večer a iluze, že se neopíjím jak dělo, trvá. Sangrii podávají vždy s ledem a ovoce, kupodivu ji piju i v zimě.

Obsluha

Milá, milá, nejmilejší!

Hosté

Kapitola sama pro sebe. Najemní vrahové, zhrzené milenky, přestárlí detektivové, ztroskotaní dobrodruzi, pan Cuketka a tak podobně. Zkrátka – neztratíte se ;)

Živá hudba

Flamenco! Nebudete mi věřit, ale za cca 5 let, co ta chodím, jsem na hudebníky nenarazil ještě ani jednou. Ale věřte mi, živá hudba a La Bodege jedno jsou!

Ty doprovodné fotky, to je jen taková maličkost pro dokreslení atmosféry. Kromě jiného však i triviální fotohádanka pro vás! Uhádnete?

Reklama

Komentáře

to zní božsky! při nejbližší příležitosti tam vyrazím!

tapas se pohybují v relaci cca od 30-80,- Kč, jsou to takové malé mističky vhodné, když máte chuť, ale ne hlad ;)

to na obrazku mi pripomina zeruchu (po cesky rerichu) vyrastajucu z cervenej papriky… :-)

tak to vidim na kvet granatove jablicka…..taky mi zrovn kvete

Pane Cuketko, báječnéééé, zašli jsme a snad ještě lepší, než jsme po přečtení Vašeho článečku čekali. Tapasů hory, dobrá cena, výběr vín krásných, obsluha veselá a milá /snad je to i baví??/. Zavíračka – ta nezajímala nás ani obsluhu!! Prostě krásný večer, díky za inspiraci, už budu stálým hostem. P.

V La bodeze jsem byla bohužel jednou, protože nebydlím v Praze, ale určitě bych se tam ráda vrátila a s těmi samými lidmi! Zažila jsem tam nejkrásnější večer svého života…dostala jsem se tam při té příležitosti, že můj přítel zde vystupoval se svojí kapelou (dne 30.1.08)…jsou to Chorvati a zpívali Dalmácké písně. Pravda, u mě se jednalo spíše o srdeční záležitost, ale La bodega Flamenca má jedinečnou atmosféru a zavírací doba nikoho netrápila. Opravdu krásný a nezapomenutelný večer. Kdyby jste tam tehdy byli, budu ráda, když se mi ozvete.

Zdravím,do Bodegy chodím asi tak 2× za měsíc,někdy i vícekrát,je tam velmi příjemná atmosféra a když budete mít kliku a vyrazíte tam první středu v měsíci,užijete si parádní flamenco vystoupení! S oblibou si vždy dávám k vínku pár druhů tapas…(zkuste ovčí sýr Manchego v oliváči! U ančoviček nejprv prozkoumejte,jak se tváří,jednou mě jedna hodně unavená pořádně prohnala! Jinak byly vždycky moooc dobrý!) Co vytknout? Snad jen to,že už jsem několikrát (třeba tak 20×) dostala točené pivo s příchutí saponátu!!! Z čehož mi jako milovnici piva bylo v tu chvíli smutno, ale ani to mě neodradí,k pití si dávám vínko dle nálady…a nepřestávám doufat,že až zase budu chtít uhasit žízeň plzínkou,bude moje sklenička řádně VYPLÁCHNUTÁ! :)

Předevčírem jsem byla zase v La Bodeze, nabušíno, atmoška báječná, patatas verdas báječný.. Z vína mi šla hlava kolem ještě dneska, ale to patřilo k věci. Krásný večer, P.

Komentáře jsou uzavřeny.