Další barevný lapač prachu z keramiky

Představuji svůj první úlovek ze země Swissu – americký kýčovitý šálek na espresso od firmy Starbucks (= McDonald's kavárenského průmyslu). Udělali teď novou řadu celé své keramiky pro spotřebitele, tak jsem neváhal a vzal ten nejmenší a nejzelenější kousek stylu kitsch-bitsch…

Mimo to jsem ještě nabral tři gourmet kávy k nově připravané kávové ochutnávce. Vzal jsem svou oblíbenou Guatemala Antigua a dvě etiopské kávy (Etiopie = kolébka kávy) – Sidamo (stejnou sortu jsem ochutnával ve verzi Fairtrade) a Yergacheffe organic. Obzvlášť na tu Yergacheffe (<- moc pěkné počtení) jsem moc zvědavý…

P.S.: další porcelán je na cestě!

Reklama

Komentáře

jj starbucks hrnky jsou super…ja miluju takovy ty megavelky (maji snad pres pul litru) city mugs…zrovna mne vedle compu stoji England s Shakespearem.-)

ahoj
tiez sa mi pohare zo sb pacia
mam len malu pripomienku – macdonalds kavoveho priemyslu?
vsimol si si tie ceny?
navyse mcdo hamburgre nie su zdaleka to najlepsie, co mozes na ulici dostat, myslim, ze kava od sb je hodnotena velmi vysoko.
ja neviem, ja skor tu horku cokoladu a ta je tam skvela.

ghostdog:

těch megavelkých měli taky novou edici, ale to už je na mě moc BIG ;) já mám ty tři předcházející velikosti a ty mi docela stačí…

Sim:

ano, trošku jsem to zpovrchnil. myslel jsem hlavně to, že v kavárenském průmyslu je to ten největší moloch, na který všichni malí provozovatelé v US nadávají (ale i se po něm opičí)

podobně jako McD má shodný systém prodeje a jednotný unifikovaný & globalizovaný marketing, který leckomu vadí. mně osobně přijde SB moc fajn. vzhledem o omezené a nudné nabídce zdejších kaváren, je to pro mne vždy v zahraničí velice příjemná změna :)

ale taky nemám srovnání s malými lokálními US řetězci, které si většinou nakupují nebo dokonce sami praží exklusivní blendy kávy jen pro sebe a dávají si na čerstvosti/jedinečnosti moc záležet.

Je to uplne mimo, ale prosim prosim, Cuketko a ostatni, poradte… Shanim rozstrikovac na olej nebo na sojovku. Videl nekdo neco takoveho ? Nejlepe sklenene, nerezove apod. Ne plast. Na kurzu nam to doporucovali, neb sojovka se rovnomerne rozptyli na pokrm. Snese se jako mlha hezky rovnomerne, je to uplne neco jineho, nez kdyz to tam clovek flakne jen tak. Moc prosim poradte mi. Pouzivate neco takoveho take ?

Jeden takovy sikovny kuchynsky rozstrikovac na olej jsem ted videl prodavat v prodejne brand produktu Tschibo – sice ve svycarskem Thunu, ale ten sortiment je u nas stejny…

někde jsem to viděl, ale ani za boha netuším kde. snad bottegaonline.cz nebo potten pannen. používá se to i na aceto balsamico, např. v italské prodejně v perlovce prodávají aceto rovnou v rozprašovači ;)

Miluju Starbucks. Má dvakrát víc kofeinu než obyčejné stánkové kafe, užasnou obsluhu a vždy báječné prostředí. Mimoto část kafe nakupují v rámci Fair Trade, tažke bych o McDonalds nemluvil.

radilka:

dík za link ;)

Alex:

no tak já bych o McD mluvil, protože ten má na nákup surovin taky jednotnou a velice přísnou nákupní politiku. teď jsem byl na stánku McD na jednom švýcarském veletrhu a tam deklarovali, že 75% surovin je švýcarských – tj. všechno maso a všechno mléko. podobností mezi McD a SB je celá řada. odhlédneme-li od sortimentu, tak je to shodný koncept.

ad „dvakrát více kofeinu“:
ale no tak, srovnávat kvalitu podáváné kávy podle obsahu kofeinu?

co se týče kvality, tak většina směsí (blendů), které prodávají jsou spíše low-end. kvalitní a levný. ale pořád low-end.

ad „než stánkové kafe“:
SB nesrovnávám s kávou ze stánků, ale s kavárnami. stánkové kafe, to tady na cuketku snad ani vůbec nepatří… :)

ad „část kafe nakupují v rámci Fair Trade“:
doporučuji se seznámit s detaily např. zde:
http://www.organicconsumers.org/starbucks/index.cfm
podíl FT kávy 3,7% je takový docela něpěkný vtip a hlavně hřejivá marketingová berle jak ta jedle :)

ad „vždy báječné prostředí“:
s klasickou kavárnou nebo malým lokálním coffee shopem SB bohužel vždy prohraje => unifikovaný design a globalizovaná atmosféra se s některými podniky zkrátka nedá srovnávat.

jedno ale zůstává pořád – když se do SB dostaně Čech, vždy se mu to jeví jako dokonalý podnik na kávu (platí to i na mne). my tady na balkáně bohužel nenáme zkušenost s menšimi kavárnami či kavárenskými mini-řetězci, které nakupují, praží a připravují vlastní „gourmet coffee“… :(

jediné v čem průměrný český kavárník ukáže svou invenci je ve výběru kvalitního stroje na kávu a poté výběru z jedné z několika málo ohraných italských značek káv (segafredo, lavazza, illy atp.)… a tím končí.

SB, ale mimo jiné pořád zůstává jako jeden z prvních inovátorů kavárenského byznysu v US, který pomáhá měnit přístup konzumentů ke kávě a učí je pít kvalitní kávu… a za to jim patří dík ;)

A když prodávají porcelánový hrnky, dávaji v nich někde kafe? Já byl u nich v Thajsku a v Německu, kafe dobrý, ale v papíru. Ale zase měli jako první všude wifi zdarma.

Osobně znám pouze Švýcarskou pobočku a tam pokud si to nechcete vzít s sebou, tak je káva vždy do pořádného hrnku (dle velikosti). Ale záleží na nápoji, na některé drinky mají tuším jenom kelímky…

Cuketko, diky za tip, nakonec jsem koupila ten Aceto Balsamico v te Perlovce, rozprasovac fakt paradni, Aceto asi uz mene, proc tam davaji ta Ecka ? A kdyz se kouknu, ze to ma vydrzet do roku 2010, tak to tam tech konzervacnich latek asi bude dost, takze Aceto asi vyleju do zachodu.

ježišmaryjáááá aceto balsamico s éčkama!!!! to jsem snad ještě neviděl!!! OMG OMG. vylití do záchoda v tomto případě schvaluji. s tím rozprašovačem ještě nemám žádné zkušenosti taky se na to chystám.

já totiž u balsamika mám ten problém, že je ně mne moc ostré/pikantní a tak tak to rovnoměrné rozprášení – od toho si slibuji širší rozložení chuti :)

No vzdyt, ja to mam na tu sojovku, pekne prirodni Shoyu a tim poprasim dyni Hokaido a dam na plech upect, mezi tim sem tam jeste striknout a je to fakt lahudka. Jednoduche. Ta dyne na platky tak cca 1 cm. Takze jestli se rozprasi sojovka ci aceto nebo jakekoliv jine dochucovadlo, tak je to fakt paradni vec. Takze zase to nebyl tak spatny kup, no flasticka me vysla na 130 Kc, ale je fakt bezvadna. Jeste mi lidi rikali, at se po tom rozprasovadle do kuchyne kouknu treba v Kika, ale kdo ma cas jezdit nekam za Prahu, ze jo…

jo to jo, dík za tip já si to asi taky pořídím, hlavně do salátů a vůbec na všechny šílené aexperimentyyýíí .)

Komentáře jsou uzavřeny.