Strrrašidelná fotohádanka!

Z archivu

Bu. Bu. Bu. Copak to je?

Záhadu této fotografie již odhalil pan dedektif cervik. Pokud si chcete sami, nerušeně tipnout, neklikejte dále, protože v článku je zobrazena vysvětlující fotografie…

Odhalení

Reklama

Komentáře

já to vím, to musí být něco moc povedeného, chutného a slaďoučkého!

už to mám- je to hořké, čokoládové s trochou toho alcoholu a pepřem sypané!?

GK & chytrolín:

:))

…nebo, že by salám přejetý traktorem?? nene, prosím nejostřejší hadače sem! k první nápovědě je to ještě velký kus cesty…

Takže drahý Watsone, evidentně se jedná o poměrně tenkou povrchovou vrstvu úpravně zdobenou tahy trojhroté vidličky, pod níž prosvítá hmota obsahující drobnější kuličky. Dle zabarvení povrchu byl pokrm s největší pravděpodobností zapečen či gratinován, dle připečenější části vprostřed nahoře vrchní krusta obsahuje mouku, levá světlá část naopak svědčí o jisté šťavnatosti nižších vrstev. Ale jelikož postrádáme sebemenší čichovou či chuťovou indicii a spodní vrtsva tak může být téměř cokoli – od kaviáru přes mleté hovězí, rybíz, kapary až po krupkový prejt, nezbývá než tip od boku. Připečená musaka, řekněme.

cokoladova marlenka vatazena z lednice, ktera se v letosni ,,studene zime,, poti…. :-)

pixy:

vidím, že představivost pracuje na 200% :)) tipujete vzhledem k trošku mylně zaměřenému měřítku fotografie. zatím – zima!

Romano:

přihořívá… ale pořád dost daleko…

nějaká vypečená francouzská paštička, pepřem sypaná a naparáděná lehkou vrstvou rosolu :-), grafiku povrchu obstarala forma k tomu určená :-)

Vľavo určite trčí spodná biela vrstva. Sú v tom hrudky, to by mohol byť tvaroh. A je posypaný holandským kakaom. To je z toho tvarohu pekne navlhnuté. Alebo, že by to bolo tiramisu?

Já bych to viděl na ořechovoovocnou placičku, která je nahoře polita čokoládovou polevou, a prodává se v cukrárnách pod názvem „chroust“ (tedy aspoň za mých mladých let se jim tak říkalo!). :-)))

Není to náhodou něco sladkého, co jsi si přivezl ze Španělska a rozbalení si nám slíbil na později. :)))

něco slaďočkého z croisanového nebo lístkového těstíčka

Tipuji uzené tofu opocené strachy, že ho někdo slupne :) Pěkné Vánoce!

Tak tiramisu už mi někdo sebral, tak co kdyby šlo o řezy míša :) piškot, tvaroh a něco jako čokoládová poleva? :-)

Mě to připadá jak sušenka, zrovna jsem totiž dojedl Bebe Dobré ráno

tváří se to všelijak :-) ale já tam fakt nějak vidím celé kuličky pepře a ta vrchní glazura mě svádí k domněnce , že by to mohla být ta paštika. Vlevo znatelná „podle Metju“ bílá vrstva by mohl být klidně alobal, který na takové paštice bývá :-) Tak tohle mě teda zajímá!

Nemohla by to být kůrka nějakého sýra? Tak mi to teda aspoň přijde :)

No, mozna jsem vedle, ale me to prijde jako ze dreva vyrezane, neco typu africka miska z nejakeho extra koko africkeho dreva, lehce ososena a V NI neco bude :-) (ale co?) :-)

Mě to připomíná kůži chřestýše, kterého jsem jednou též měla možnost ochutnat….žádná sláva (chuťově něco mezi kuřetem a rybou a kupodivu samá kost!)
Ale to to asi nebude….
Spíš to vypadá na něco sladkého…

Tak tomu se tuším anglicky říká nějak jako „breefstorming“ (anglicky znající zajisté neznalému odpustí jistou neschopnost to správně napsat!), a odborný poradce pan Cuketka nikde! :-)

Já stále tvrdím že je to nějaká sušenka, která je politá medem. Kde je Mr.Cuketka? Potřebujeme nápovědu…

Prejetá grilovaná cuketka? :) – strašidelná odpověď na strašidelnou otázku…

Já tam vidim sezamové semínka zalité karamelem.

To je další věc nad kterou přemýšlím. Proč je tahle hádanka strašidelná?
Já myslel že to jsou bublinky, sezam v tom nevidím. Ten bílý okraj spíš příčítám osvětlení.
Teď jdu na oběd a dám si grilovanou cuketku :-)

…AND THE SHERLOCK IS: CERVIK!!!! (komentář č. 18)

Děkuji všem hadačům, tipařům a detektivům, kteří se nad touto záhadou snesli. Jedná se makro fotografii kůrky španělského sýra, který uvidíte v ochutnávce (již dnes večer).

Povrch je tedy voskový, ty kapičky, které spoustu z vás zmátly, tak to je kondenzovaná voda po vytažení z lednice. Bílý okraj byl na nápovědu, je to rozhraní mezi kůrkou a bílou hmotou sýry, která je prosívcena světlem.

Tento tva kůrky je typický pro spoustu španělských sýrů např. typ manchego, ji má takhle vyvedenou skoro pokaždé. takže znalci španělských produktů určitě vědí.

Ještě jednou tedy gratulace cervikovi, který uhádl hned napoprvé! Bravo! Čestné uznání Mr. Zucchiniho všem ostatním, kteří si alespoň chvilku lámali své předvánočním shonem namožené mozečky :)

:(((
Teda ale já jsem sem svůj tip napsala ještě předtím, než se tu objevil komentář cervika, i když z časového hlediska zcela evidentně později… Bééé…

Florentyna:

bohužel to chvilinku trvá, než komentář proleze potvrzením. dodatečně tedy přiděluji velkou stříbrnou cuketkovu medaili se zlatýmí okraji, stejně jako cervi to toži bylo krásně napoprvé :)

nebyl :) fotky jsou z monulého týdne a tenhle pěkný vzorek je již na cestě k sýrovýmj nebesům… příště!

Nechtel by si udelat nejaky recepty na cukrovi? Docela by se mi neco originalniho hodilo… Dik

spage:

recepty na cukroví letos nechystám :( doma pečeme jenom tradiční věci, které určitě všichni znají :)) a navíc teď pan cuketka strašně moc nestííííháááááááááá, ajajajajaj………..

Komentáře jsou uzavřeny.