Dvě pozvánky a kalendářík

Aneb co uvízlo v cuketkově schránce:

Slow Food Prague – Jsme to co jíme? (1. března 2007)

Je obezita správné téma pro TV show nebo spíš návod na šikanu obézních? Jak se stravuje průměrný Čech? O českých stravovacích zvycích v návaznosti na TV pořad, na jeho následnou diskusi na www.stob.cz a o klamavé reklamě hovoří dietoložka MUDr. Václava Kunová. Vstup zdarma. Pozvánka ke stažení (DOC).

1. Společenský Španělský večer v Brně (10. března 2007)

Španělské tance a hudba, španělská kuchyně , tapas bar, vinný a tabákový bar. Vstup 300,- Kč. Pozvánka ke stažení (PDF).

Největší kalendář vinařských akcí v ČR

Oficiální prezentace českého „vinařského průmyslu“ – Wine of Czech Republic obsahuje naprosto ojedinělý kalendář vinařských akcí. Mimopražské akce, přímo z vinařských regionů, tam hrají přesilovku, proto maximálně doporučuji zařadit do záložek!

Já osobně si dělám zálusk na blížící se Galerii Rýnských ryzlinků v Praze 150 vzorků za 350,- Kč = dva dny ryzlinkových orgií!!! ;) Vyslovujte se mnou – [ryyy] – [ryyyyyyy] – [ryzlíííííííng]!

Reklama

Komentáře

150 ryzlinkových orgií za 350,- Kč (mírně upraveno)
To je láce, závidím.

O ryzlinku se zde píše v superlativech jako o vínu budoucnosti. Takto nahecován jsem několikrát zakoupil lahvinku, či dvě, abych se posléze opět stáhnul do oprubováním opevněného zázemí. To pro mně je, v bílých vínech, Sauvignon Blanc.

Ale budu občas dělat výpady do jiných odrůd od jiných pěstitelů. Včetně Riesling.

Jsem na tom podobně, ale letošek zasvěcuji rozšiřování obzorů. Výpadky pomocí lahvinek jsou fajn, ale na mě to zatím nikdy nezafungovalo. Potřebuju právě tenhle typ akcí, kdy někdo vybere za mě a kde je možno vyzkoušet mnoho poloh oné odrůdy. Pokud možno ještě za levný peníz :) Uvidíme!

Vidim to stejne jako pan Cuketka. Nespornou vyhodou techto akci je moznost ochutnat obrovske spektrum jedne odrudy, ruznych rocniku a kvality. No.. jsou to uplne „sommerlierska praktika“ :-))

Rad bych se taky zucastnil, ale nevim, jak na tom budu s casem :-/

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)