Kuře àla námořník …

Píšete vy…

občas mám nejrůznější bláznivé nápady. a občas se dokonce pustím do jejich realizace. a tak jsem si řekl, že bude zajímavé zkusit zdokumentovat, jak vzniká kuře àla námořník.

 

kure ala namornik

je to v podstatě jednoduchá směs kuřecího masa a zeleniny, ale díky tomu, že je to pěkně barevné, očekával jsem, že z toho bude vděčný objekt na focení. a tak jsem se pustil do vaření a prokládal to cvakáním foťákem …

vybrat suroviny nadrobno pokrájet ;-) nejdř�v česnek potom cibule žampiony konečně maso ještě trochu zeleniny a dobrou chuť :-)

pro zvědavé přidám i postup (i když to není nic objevného): na olivovém oleji osmažím na plátky nakrájený česnek, na jemno pokrájenou cibuli a když už jsou skoro do zlatova, přidám ještě žampiony. po dalších 5 minutách, kdy je směs třeba řádně míchat, přidám maso a rychle osmahnu. zapráším cayenským pepřem, osolím, přidám trochu sojové omáčky, dobře promíchám a nechám cca 5 minut pod pokličkou. pak přidám na kostičky nakrájenou papriku a na půl rozkrojená cherry rajčata, 10 minut podusím a může se servírovat. asi by to šlo dobře s rýží, já volím celozrnný chleba. dobrou chuť. :-)

poznámka pod čarou: budu ještě muset trochu zapracovat na tom focení, už teď vidím pár věcí, které by bylo třeba udělat jinak … takže mám naději na další dobrou baštu … :-D

Reklama

Komentáře

gratuluji! jste první, který všechno pěkně pochopil, napsal, naklikal a ještě přidal článek par excelence s obrázky :)

ad fotky:
hned ta první titulní je bezvadná. ono to maso je na focení největší sviňa, lesken se, háže podivné bravy, a vůbec vypadá nepoživatelně. většinou pmůže jakýkoliv svěží barevný kontrast – kousek pterželky, nebo v tomhle případě ty pariky a rajčátka!!

díky :)

no musim se priznat, ze jsem vlastne sahnul do hotoveho. proto to bylo tak rychle … asi jsem si kompenzoval, ze jsem nikdy nestihl zadnou cuketko-soutez :-)

pochvaly mne samozrejme tesi, diky za ne …

ad fotky – jasne, a tak je problem „para nad hrncem“, protoze navzdory sve povesti pri foceni ne a ne zmizet. a taky bych potreboval nejaky stativ, co se nekinkla … a tak ;-)

fotky nad hrnecm ja dokonce vubec nepraktikuji :) postupne sem se stal ortodoxnim co se tyc pouziti blesku a mam ho zakazany, stejne tak jako umele svetlo. kdyz prestane sviti slunicko ja proste nefotim :) (a spousta veci se tim zjednodusila)

mam sporak uplne na blbe strane (vyhodni okno) a jeste na druhe strane od okna, takze je tam tma jak v pytli. nehlede na odletujici tuk → objektiv, zamastene, zapatlane ruce → cudliky na fotoaparatu a tak podobne :)

proto ja jasma kdyz vidim nejake foto z akce, pac si to sam nedopravam! ,)

foceni „do hrnce“: z pohledu upatlaných rukou je to jednoduché – nastavený stativ a bezdrátová spoušť – tu lze klidně zabalit do igelitu nebo ji vzit do uterky …

… ten stativ castecne resi i svetlo, ale je pravda, ze to chce vazne dost nadseni pro vec, neskutecne se to pri tom vareni plete … :-)

à la námořník …
Zajímalo by mě, proč jste tomu dal právě takovýto název. Pokud se nemýlím, s mořem to má společnou jen sůl. :-)

anjin-san:

je to boj a to vaření s foťákem je bitva :)

jednorožec:

já myslím, že v tom bude nějaká ta přezdívka ni?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)