Chléb

Moc hezký článek k snídani jsem si přečetl, že o chlebu už nepřežijete :) Poslední dobou navíc zažívá chléb samé nepěkné myší chvilky. Delta pekárny mají vábec zajímavé stránky. Chtěl jsem nalinkovat můj oblíbený mnohozrnný chléb a našel jsem jen obří PDFkovou prezentaci. Detaily myšího chleba tam nenajdete… Ach jo ;)

A pokud jste našli na svém chlebu ve složení záhadné položky jako je bass tmavý nebo quellstar, mrkněte na stránky firmy BACKALDRIN. Holt není nad kvalitní chleba z prášku… Nené, zas tak úplná chemie to není, nebojte ;)

Docela mě dostal tenhle úryvek z firemních stránek Backaldrinu: I přes mezinárodní charakter firmy nezapomínáme na specifické požadavky zákazníků v jednotlivých zemích včetně České republiky. Posledním příkladem výrobku vyvinutého speciálně pro český trh je zlepšující přípravek MEGA rohlík, který už si našel mezi pekaři řadu příznivců. ;o))

Zhruba od minulého týdne kupuju ve svém oblíbeném obchůdku na kladenské (název si pořád nemůžu zapamatovat) výborný Cvrčovický Chléb 500g za 14,- Kč. Je to jeden z těch „původních“ dobrých chlebíků, které ve svém hyperdupermarketu nenajdete. Doporučuji!

Reklama

Komentáře

Najlepšie je upiecť si chleba vlastný. Neviete niekto, kde sa dajú kúpiť tie zaujímavé myšky do chleba :)

Mimochodom ten chleba by mohol zaujímať veterinárov. Skvelá možnosť pre štúdium myšej anatómie.

O myšičkovém chlebíčku vím, ale že bych se tím bílkovinovým chlebem musela ládovat, to ani ne :-)
Mám ráda chléb slunečnicový a celkově čím tmavší, tím lepší, ale jednou jsem objevila chléb podmáselný (nevím od koho) a pochutnala jsem si taky moc ;-) doporučuju vyzkoušet ;-)

zapoměl jsem uvést link na albio a jejich spešl kváskové chleby, zasluhuje si to ale samostatnou recenzi a tak hned jak budu mít albio na dejvické po cestě, pořádně jim to tam prorejdím ;)

Albio Kváskový chleba

Doma jsem jednou pekl celozrnný dle góvinďáckého receptu, a ač jsem ho po vaření neobětoval Krśnovi (v kuchařce se psalo, že se to musí, ale omlouvám se, hehe), tak chutnal moc dobře…

ad cvrčvický chléb – babička ho taky kupuje a vždycky je děsně nešťastná, když ho občas vyprodají ;-)

počkat.. tak když to nejni z myší.. z čeho ten chlebík je? :)) Já jen… si pochutnávám na obilíčku, každé nějak zvlášť koupené, páč u nás se nedá nic sehnat.. a ty supermarkety.. mno.. škoda mluvit… mražený celozrnný bych asi nemusela – viz čerstvý mražený chléb u nás :)))

[...] Jo a málem bych zapoměl na řeřichu, která posloužila jako ozdoba. Pokud ji neznáte, je to výtečný zdroj vitámínu C a můžete ji kydkoliv použít jako aranžérsky kýčovitou zelenou třešničku na cokoliv ;) Druhým věrným modelem byl osvědčený Cvrčovický chléb (k dostání např. ve večerce na křižovatce Kladenské ulice a ulice Pod Kladenskou silnicí). Doporučuji také vyzkoušet bílý toast nebo bagetu chcete-li. Rovněž děkuji vrchnímu osvětlovači Slunci! ;) [...]

Tak jsem dnes koupila ten Cvrcovicky, ale pred 2 lety meli pod nazvem cvrcovicky chleb takovy kulaty a mensi. Kupovala jsem ho v samossce na Muzeem na Vinohradske, tam co je ted ten CEZ, tak vedle je nebo byl obchod. Musim doporucit ale Radotinsky chleb, ktery se prodava v Radotine v mensich obchodech a snad i v Raciu v Radotine ho maji. Lepsi kupovany chleb jsem nikdy nemela (nesrovnavam ten kvaskovy z Albia, ten je trochu jiny, ten zitny). Nadherny tvar, je velky, kulaty, vyborna chut a starsne dlouho vydrzi dobry.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)