Lunrujova netradiční rajská omáčka

Píšete vy…

Nevařím často. Tentokrát jsem však musel. Ponecháno mi bylo přírodně uvařené hovězí, já však chtěl něco výraznějšího a tak jsem se rozhodl uvařit k němu omáčku. Protože je zrovna rajčatová sezóna, volba byla jednoduchá. Nahlédněte do tajů Lunrujovy kuchyně…

Upozornění: Lunruj je schopen smíchat všechno!

Suroviny (pro 1 osobu):
  • 1 menší rajče
  • půl hrsti černých jeřabin
  • tymián
  • estragon
  • zázvor
  • fenykl (semena)
  • špetka muškátového oříšku
  • mouka na zahuštění a cukr na ukočírování kyselosti
Postup je velmi jednoduchý – všechny suroviny (kromě mouky a cukru) nákrájíme / nastrouháme na malé části a dáme vařit. Když jsou rajčata měkká (do 15 min), směs rozmělníme, zahustíme moukou a podle chuti přisladíme.

Výše uvedené suroviny pochopitelně nejsou žádné dogma. Tento recept je jen inspirací. Budu jen rád, když zjistíte, že je to lepší, když něco přidáte a něco vypustíte. Podělte se o svoje zkušenosti!

Reklama

Komentáře

1 malé rajče (s odkazem na rajčatovou sezónu) je poněkud úsporný recept, ale proti gustu žádný dišputát :-) Nevloudila se do receptu na rajskou omáčku drobná chybička?

no, je to pro jednu osobu, já dal větší a bylo toho moc
záleží jestli chceš omáčky náprstek nebo kýbl a taky co si představíš pod pojmem malé rajče
řekněme tedy střední ;-)

Vařit pro jednu osobu je vážně velký kumšt. Nakonec to 1 rajče by mohlo stačit ;) V rajské dělá divy špetka mleté skořice, mohu doporučit.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)