Rodiná pastva u Jednorožcůch

Píšete vy…

Díky neobvykle přízni ‚sezhora‘ (celý den nepršelo!) se jedlo venku.

jidlo1.jpg Horní řada: Vinné listy (ještě pod celofánem), Homity Pie (veggie), v.l., Curried Eggs, bramborový salát Prostřední ř: b.s., kalamata olivy, rajčatový s., paštika, studené kuře s nádivkou Dolní ř: Pork Pie, salámy, ratatouille, taramasalata, hummus, okurka, sour cream dip
fruit.jpg
Fotogenický fruit salad přinesla „teta Lynn“. Velmi populární! Salát i švagrová.

Reklama

Komentáře

schválně si rozklikněte ten první obrázek, vyznačuje se takovým tím skromným, ale zabijáckým fůdstajlingem! jejej, a ještě k tomu ten podklad (s olivovým dekorem?) :)

teta Lynn je zabiják, opět foodstajlově provokativní ve stylu taste it nooooow!!!!

díky J. ;)

Skvělý piknik.Jenom mi ještě chybí pečivo, bylo-li jaké, a informace, kolik lidí a jak dlouho tohlo všechno připravovalo :-).

To Major M:
Pečivo: Větší počet vek garlic bread, koupený už jako polotovar a dokončený ohřátím v troubě. Slané sušenky k sýrům (nezobrazeno). Nevyfoceny zůstaly také různé dorty, myslím, že 2 či 3 druhy, zakoupené.
Celkem pro 14 osob. Chvíli jsem měl obavy, že je nás 13 (jsem trochu pověrčivý), ale na poslední chvíli zaskřípaly brzdy a nečekaně se přiklátil jeden náš synovec a situaci zachránil.

Většinu věcí dělala paní Jednorožcová. Já jsem tentokrát hrál druhé housle. Nicméně neulejval jsem se, pilně loupal ve slupce uvařené brambory, ochutnával, atp.
Jak dlouho se to připravovalo? Kdo by počítal čas, když se dobře baví? ;-)

Gratuluju s paní Jednorožcové. Taky by se mi šikla nějaká schopná manželka, když se jednou za čas odhodlám někoho pozvat na jídlo :-). Ale mám jen v domácnosti málo použitelného muže, synka a jednu přítulnou, ale inkontinentní králici puštěnou po bytě.
Nicméně díky za inspiraci. Líbí se mi taky to, že jste vytvořili vlastně studený bufet, který jde připravit dopředu, a vy se před hosty můžete předvést nezpocení ve „velkých večerních“ (šatech).

Jednorožec: Lemon Curd.
Prosím, můžete mi poradit, jak nejlíp použít tuhle zajímavost?
A taky Mincemeat, díky!!

Lemon Curd.
Predem: nejsem zadny odbornik, nikdy jsem to nekoupil! Delaji z toho zde „pie“: na short-crust pastry zaklad (chybi mi cesky vyraz – podobny zaklad ma cheescake) se da lemon curd a na to se nastrika meringue, to jsou pusinky z bilku a cukru.

Mincemeat.
Normalne se s tim setkam pouze o Vanocich. Mince pies – uzavrene kosicky s naplni mincemeat. Pali me po tom obycejne zaha. :-(
Ale to bude mozna tim te^stem, vic, nez naplni samou. Nemam na anglicke te^stove obaly jejich vsemoznych pies, pastries & puddings geny. Chutna to dobre, ale je to tezke. Lepe to prenechat psikum.

Vimaana1, sorry za lakonickou odpoved, obe veci jsou opravdu na same periferii meho kulinarniho zajmu a vic nevim (a to jsem konsultoval svoji domorodou pani).
Mimochodem, jake to zvlastni jmeno mate. Rad bych se dozvedel, jak jste k nemu prisla, neni-li to prilis osobni dotaz.

Děkuju vám i domorodé paní. :-))

to slovo jsem si vypůjčila se sanskrtu, je to název pro kdysi (over 12000let) létající stroje, stavěné lidmi v Indii.
Až se o dlouhých zimních večerech budete nudit, zkuste si to dát do vyhledávačů, rovnou na vyhledání obrázků, možná vám to zajistí zábavu na celou zimu.
A jen tak si můžete přihodit slovo haunebu, ty létaly nad Prahou ve 40.letech. ňíká se, že před koncem války odcestovaly do Antarktidy, kde Němci vybudovali základy, dodnes…
…ale to není o papání. :-)

lemon curd lze nejlépe využít tak, že si uděláte toustík(nejlépe z anglického toustového chleba), namažete irským či anglickým máslíčkem(nesoleným, pochopitelně) a na to máznete lemon curd.Popíjíme pochopitelně anglický čaj.:)))))Vozím si lemon curd z Anglie, naposledy jsem ukořistila organic přímo od Prince z Walesu a byl skvělý.:)))))Poměrně solidní se dá sehnat u Robertsona a velmi dobrý v Marks and Spencer.Ten doporučuju.Jinak pochopitelně na cheese cake, palačinky, lívanečky(nejlepší jsou ty tvarohové podle Nigelly Lawson) a nebo jen tak na jogurtík.Smetanový.ňecký.:))))))))

Vimaana – dik za objasneni jmena. Mrknul jsem se na to, je to opravdu cteni na dlouhe zimni vecery! Uz vim, kam si asi chodili pro inspiraci tvurci Startreku.

Mame zde, po hnusnem a studenem lete, hezky rany podzimek a tak jdu, doslova, zahrad-nicit. Potrebuji zlikvidovat kere rybizu, ktere prestaly plodit a maji virove onemocneni (pry prenasene ptactvem). Ne vse na zahrade je primo tvurci… c'est la vie.

pivli – co se tu jeden nedozvi! :-)
Ted se nebudu moci na nic poradneho soustredit, dokud nevlitnu do Sainsburys a nekoupim prvni lemon curd, co me padne do cesty. Budu to asi hned lizat, jeste ve fronte u pokladen!

Tak tady je pěkný návod, jak s tím naložit:
http://www.russianchannel.co.uk/archives/32

Pivli:
vy jste obrala prince z Walesu? Vyprávějte!!
Můj curd je od Wilkin and Sons, jejich marmošky prý snídá královna, ale nic jsem jí nevzala, nebyla příležitost. :-))

nojo, obrala…chichichi, spíš on mne.:))))Koukám na sklenici, co tu píšou pěkného:je to Duchy Original organic.traditional lemon curd.When HRH The prince of Wales created Duchy originals in 1990 it was because of his belief in the clear advantages of organic farming:the production of natural and healthy foods and sound husbandry which helps to regenerate and protect the countryside and wildlife.This lemon Curd is the result of such endeavours…takže vysvětlení proč Duchy a proč organic.:)))))Jinak bacha na to, jaký lemon curd, dala bych pozor, některé jsou samý škrob a trocha citronové šťávy, zrovna v Sainsburys mají jeden, velká lahev a nic moc…Chce to, aby obsahoval skutečně citronovou šťávu, máslo, vajíčka a žádný škrob, jen pektin!!!!Můžu doporučit ještě z Asdy, jejich řada Extra Special je super a má i kvalitní marmelády(pomerančová a limetková…mňam!)Nojo, ale úplně nej, nej LC, co jsem měla byl ten, který jsem si koupila v obchůdku u Toweru v Londýně, prý přímo podle oblíbené receptury královny Alžběty.Tím míním Alžbětu, dceru Jindřicha VIII.Byl pekelně drahý, ale báječný.
Jsem totiž cvok a z Uk si pravudelně vozím takové věci jako je již zmiňovaný lemon curd, marmelády, cheddar, vanilkovou esenci(přírodní), práškovou hořčici(teď mám vystaráno, v muzeu Colemans Mustard jsem si koupila tu největší plechovku co byl k mání…asi kilovou?) a taky Persil gel a White Musk z Body Shopu.pak se na letišti divím, že mám tašku o 15kg těžší…:))))

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)