Dny otevřených sklepů v Traismaueru

Píšete vy…

Hauertmarkt Kellergasse Traismauer (Trhy a dny otevřených sklepů v Traismaueru) v rakouské vinařské oblasti Wagram se konaly ve dnech 3. – 5.8.2007. Bylo zde možné vidět nepřeberné množství věcí. Na kraji ulice Vás vítala hosteska se skleničkou vína na uvítanou.

Hned první stánek na levé straně byl obrovský oranžový stan Weingut Faller. Všude Vás obklopovala záplava oranžové barvy – oranžová kostrukce stanu, oranžové cedule, žárovky, svíčky, etikety na láhvích vína, krabice. Všichni členové a přátelé rodiny Fallerů byli oblečeni do oranžového oblečení. I nejmenší děti byly celé oblečené do oranžových oblečků. Mohli jste zde ochutnat fantastická vína bílá, červená, přívlastková i archivní, vinné likéry a sekty. Když jste měli štěstí, mohli jste dostat svou sklenku přímo z ruky charismatického vinaře Berharda Fallera. Další zajímavostí byla meruňková šťáva se sektem Erotic cuvée. nelkoholickým doplňkem byly ovocné šťávy vyráběné ve Fallerově stáčírně Faller´s Traubensaft – červená vinná šťáva, Faller´s Apfel saft – šťáva z jablek.

Pikantní vepřovou panenku se zelenými fazolkami zde opékal pro návštěvníky český rodinný přítel a dovozce vín do Čech Ing. Milan Žíla. Díky jeho brilantní němčině zde stále byla řada lidí. Za víkend se dle pana Fallera snědlo zatím rekordní množství masa a vypilo rekordní množství vína.

Večer se na velikém plátně promítala prezentace fotografií Vinařství Faller včetně neotřelých portrétů samotného majitele vinařství.

Faller´s family je zde velmi populární – cestovní kancelář Tour de Wagram pořádá každoročně cyklistický zájezd na zdejší Hauermarkt a pro tuto příležitost nechala všem účastníkům cesty udělat oranžová trička na počest Fallerovy oranžové tradice.

Letos tento festival navštívil i další rakouský producent vín – pan ing. Rudolf Bründlmayer – lídr velké společnosti Private Weigüter. S údivem sledoval obrovský zájem a nadšení návštěvníků.

Pokud máte rádi vynikající vína a chcete zažít opravdu výjimečnou atmosféru, doporučujeme Vám navštívit příští Hauermarkt – Wagramer Kelleragasse.

Reklama

Komentáře

díky! :)

(snad jen by to pro příště chtělo alespoň pár obrázků…takhle je to pouze poloviční zážitek! :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)