Praktický tip: Vyhledávání receptů v zahraničních tištěných kuchařkách

Službu Google Book Search znám už delší dobu, ale teprve dnes jsem dostal spásný nápad – vyhledávat recepty v zahraničních kuchařkách!

Služba vám umožní procházet knihy fulltextově, ovšem s omezením +/- 2 stránky kolem výrazu, který jste zadali při vyhledávání. Někdy je však i tohle minimum zablokováno a ze stránky vidíte jeno malý kousíček. I přes tohle omezení (tj. budete úspěšní asi z jedné třetiny) jsem si vydržel hrát s touhle službičkou doboru hodinu ;)

Doplněno

Zapomněl jsem doplnit, že pro procházení některých stránek ve fulltextu, musíte být přihlášeni do guglu! Když na to tak koukám tak, těch omezení je docela dost…, stejně tam ale cuketkuju!

Ukázkové recepty

Hummus s tahini pastou
Hummus (jiná varianta)
Baklava, baklava a ještě jedna baklava ;)
Risotto ai funghi (italsky)
Další houbové rizoto (tohle už anglicky ;)
A ještě jednou risotto s kuřecími játry

Fungujou vám tyhle odkazy?

Reklama

Komentáře

Tak to se těším, co všechno jsi tam vycuketkoval; doufám, že Tvoji věrní čtenáři toho nezůstanou ušetřeni. ;)

chmchm, původně jsem chtěl připoji pár odkazů, ale vzhledem k tomu, že je to pouze pro uživatele, kteří mají konto v google, tak by to nebylo zrovna ideálně klikací….

áááále, cuketka se přeci jen saturuje ;)

Já myslel, že něco z toho třeba někdy uklohníš a pro ty věrné čtenáře ocuketkuješ… ;)

Tvůj blog je naprosto super…ovšem zatím jsem zkoukla hlavně jen grafiku a minimum textu …dám si ho do oblíbených a až budu mít čas tak Ti možná přispěju nějakým receptem chceš-li:-))) BTW máš tady těch odkazů na kuchařky schválně tak málo?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)