Světováčokoláda.cz – partner blogu

logo_

Po krátké pauze představuji podzimního partnera blogu, kterého už dobře znáte z března – internetový obchod s výběrovou čokoládou Světováčokoláda.cz! ;)

svetova_cokolada1

Spousta z vás si od nich minule vyzkoušela degustační balíček a přišli jste i na degustaci zaměřenou na single origin čokolády z různých částí světa. Pokud ještě obchod Světováčokoláda.cz neznáte, nebo jste minule nedávali pozor, shrnu vám ve stručnosti, čím by vás mohl sladký partner blogu zaujmout, a nebojte, nebudu vás těmi sladkými odvozeninami z kakaových bobů mučit zbytečně dlouho.

Vše pro chuť – Criollo, Trinitario, Arriba

Už v minulém představení jste se mohli dozvědět, že se obchod snaží přinést do Česka různorodé pojetí čokolády, na které jsme tu zatím moc nebyli zvyklí.

domori

Jsou to hlavně čokolády založené na výběrových sortách kakaových bobů Criollo, Trinitario a nejvzácnější Arriba z Ekvádoru.

Jedná o čokolády s citlivým zpracováním, které nechává vyniknout aroma specifické pro danou oblast a odrůdu. Typické jsou i vyššími podíly kakaa včetně vyložené specialitky v podobě „surové“ čokolády se 100% podílem. Spektrum výrobců sahá od malých a přímých zpracovatelů až po větší renomované producenty z Evropy. Na tabulkách taky často najdete nálepku označující bio kvalitu – stačí si vybrat dle svých preferencí.

Čokoláda do každého šuplíku a skříňky

Světováčokoláda.cz samozřejmě ale není jen pro čokoládové maniaky, kteří vydrží cucat čtvereček 80% čokolády půl hodiny, ale i pro všechny, kteří prostě rádi zahučí do hříšného pokušení, ať už jsou následky jakékoliv.

Přes rok přibylo v nabídce slušné množství mléčné čokolády a hodně nabobtnala i sekce se specialitami a dárkovými baleními. Bonboniéry od Domori a pralinky od Venchi určitě nevynechejte.

svetova_cokolada3

Světováčokoláda.cz se nebojí ani netypických specialit, a tak v katalogu najdete i zajímavosti, jako je čokoládový kaviár, kakaové boby nebo čokolády „bez cukru“. Z novinek na podzim mou zvědavost asi nejvíce poňoukly čokolády s kozím a ovčím mlékem od Stainera… ;)

Příležitost k nadílce

Stejně jako minule doprovází partnerství i nabídka pro vás čtenáře, která vám alespoň zčásti ulehčí kruté čokoládové dilema. Připravili jsme pro vás speciální cukeťáckou nabídkudárkovým poukazem a výběrem čokoláda Stainer.

Je na vás, co vás více zláká – jestli to bude degustační sada pro čistě „osobní potřeby“, nebo nutkání obdarovat blízké a při té příležitost přihodit pár tabulek „do zálohy“… ;)

Reklama

Komentáře

Je skvělé, že máme konečně možnost nakupovat čokoládu Domori, to je rozhodně největší přednost tohoto internetového obchodu. Zbývající značky… Řekněme, že jsou lepší než Orion a Figaro, ale nepřevyšují úroveň supermarketového Lindta. Dolfin má zajímavé příchutě (doporučuji čokolády s různými druhy čaje a s anýzem), ale jeho hořká čokoláda je dost fádní. Stainer má ještě zajímavější příchutě a dobrou biočokoládu, ale mohl by si dát ještě víc záležet na konzistenci.

Domori je bez diskuse špička – vyrábí čokolády, které patří k nejlepším vůbec, a hodně se zasloužil o stav světa. Ostatně všichni dobří chocolatiers dělají různé věci pro zlepšení pracovních podmínek ve třetím světě nebo zachování a rozšíření vzácných odrůd kakaa.

Za Domoriho jsem vděčný, ale světováčokoláda.cz bohužel nenabízí nic od firem jako Amedei, F. Pralus, M. Cluizel, Coppeneur, je tedy třeba shánět jinde. V České republice bohužel chybí „kamenný“ obchod, kde byste měli opravdu VÝBĚR kvalitní čokolády, něco jako Xocolat ve Vídni, Truffe v Curychu nebo Le Chocolat ve Varšavě.

V Olomouci naproti Floře prodávají Domoriho a jiné věci (sortiment nápadně připomíná světovoučokoládu.cz) a v St. Tropez v pasáži U Nováků mají hodně tabulkových čokolád od Valrhony. Amedei a Valrhonu prodávají na http://www.coffeeandtea.cz.

Nevím, kde se zeptat, mail se mi posílat nechce, tak snad tu – jak se dostat na skryté fórum pro scuk? Na scuku registrovaná jsem, jen se mi tam nechce psát.

aida:

zatím nijak je to test určený jen pro hodnodtitele scuku ;) omylem se odkaz zobrazil v nejnovějších postech, opravíme!

Musím velice pochválit chuť čokolád bez cukru od Světové čokolády (Balance, Stainer), u nichž se opravdu nedá poznat, že jsou bez cukru (vynikající je čokoláda s brusinkami nebo borůvkami). Z toho důvodu jsme se je nebáli zařadit do sortimentu http://www.dietninakup.cz a mají úspěch.

3: Tak ten můj příspěvek když tak smázněte, ať z toho ostatní nejsou nějak zmatení.

3. Ja vim ze to sem nepatri, ale jako novacek na Scuku nemuzu recenzovat ani ty podniky, ktere na nem/skryte/jsou, ale nikdo je nenavstivil, ze? Dekuji;-)

Já jím už jenom kakaové boby v BIO kvalitě, které v sobě mají spoustu živin, které se zahřátím ničí. Už jste je někdo ochutnal ?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)