Home Frappé++

Píšete vy…

No tak barman ze mě asi nikdy nebude. Ale zase mě to chytlo, jako občas :-) Tak dobrou chuť… a komentáře, jak to mám udělat příště.

svatý kafe

Jak na to???

s sebou: 1× 300 ml sklenice, 1 dlouhá lžíce, 1 sklenička od přesnídávky, voda, mléko, cukr, isntantní káva Nescafé, domácí malinová šťáva, med.

co s tim:

Do sklenice nalejeme med, po dně, podle obrázku. Nad med přijde malinovka, lejte jí tam opatrně… Nevim co znamená lejt přes lžičku, takže to tam tak klidně nalejte. Já to lil po stěně sklenice. Pomalu, opatrně. Do přesnídávkové skleničky nalejeme frťana (já vzal 5 cl) vody, přidáme 2 lžičky kafe a 15 g (tři lžičky, nebo sáčky od Mc´Donalds :-)) cukru a půl lžičky medu. Pevně a těsně jí zavřeme a začneme třepat. Rychle a celkem dlouho… Vytvoří se nám taková pěna. Kafe nemá bejt úplně všechno rozpuštěný, kvůli černý vrstvě. Tomu pomůže med, a to, že nebudete tak dlouho třepat. Nad sklenicí s medem a malinovkou otevřeme a otočíme skleničku od přesnídávky, prostě normálně vyklopíme její obsah. Dále uchopíme mlíko a po stěně sklenice opatrně dolijeme. Mlíko by mělo zůstat nad kafem a pěna nahoře. Hotovo. Na pití si to rozmíchejte ;-)

Tak, dělal jsem to podle osvědčenýho amatérskýho receptu, na který stačí vynechat malinovka a med. Úplně. Tak jak jsem vám to tady popsal to je hodně sladký, takže dolejvat, ředit mlíkem. Mě to fakt chutnalo.

NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ

A tady pár obrázků:

34709181.jpg

34709189.jpg

34709190.jpg 34709192.jpg

Reklama

Komentáře

áááá!!! třetí odvážlivce v soutěži :) vítejte na bitevním poli! zrovna dnes rrrrráno jsem si chtěl něco podobného naštěrkat, ale došlo mi mléko

díky ;) ten nápad s tou skleničkou od přsnídávky je dobrej!

Úplně cukernatim, jak to čtu. Vidíte? Celá homole mi vyrostla na hlavě.

kluci kluci, na takovou kávičku bych se nechala z fleku pozvat :-) kde se čepuje? Mr. Cuketka je šikula, to se nedá nic platný :)

Tak jsem se inspirovala a kaficko jsem udelala :) je moc dobry a dost povedeny!!!! A hotove bylo behem chvilky :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)