Kdo nemá er, ztrácí charakter

Dobrá zpráva! Poděbradka přestala označovat svoji ochucenou minerálku jako cider a přejmenovala svůj drink s příchutí na Cide. Pro rodící se českou scénu okolo cideru je to určitě úleva.

Reálně hrozilo, že si spousta spotřebitelů spojí výtvor Poděbradky se skutečným ciderem, který dosud neznají. Podle článku v Marketing a Media zvažovali právní kroky v Mad Apple a zaznamenána byla i stížnost na klamání spotřebitele. Dobře jim tak.

Poděbradka teď zkouší „komunikovat“ překotnou změnu v klipu s písničkou od kapely Sto zvířat, podle mě by jim ale víc slušela tahle zábava.

Reklama

Komentáře

Ten klip s písničkou od 100 zvířat je opravdu z Poděbradky? Tomu se mi moc nechce věřit…

Dobrý výsledek, výrobek Poděbradky nikdy cider nebyl ani přibližně :-)
Akorát to Královské reggae teď nejmíň dva dny nedostanu z hlavy…

↪ 2 J.Č. / Jižní svah: To jsem si taky myslela, ale pak jsem klikla vpravo na Chytila jsem na pasece žížalu… (-;

ech, tak to se to se zviratama ubira nepeknymi cestami. „nebylo nic“ nebyla nic moc ani pred tim, co ji pouzili jako takove roztomile vysvetlenicko. jestli jde o nejaky sponzoring, nezavidim – a pit podebradku (Cide) bych pri hrani nechtela:-)..

Proudoveletadlo: Já měla za to, že ten ikeácký je alkoholický. Tedy měla jsem ho naposled asi před třemi lety a pamatuju si, jak jsme ho koupily s mamkou (aniž bychom tušily, co je cider ;) a vzhledem k mé mánii čtení etiket mámě povídám: „Nj, to si ale dáme až doma, v tom je nějaký alkohol“. Je možné, že začali od té doby dělat jiný, ale přijde mi to divné.

↪ 10 Ajavor: ↪ 9 Proudoveletadlo: tak on i „nealko“ cider jakože mošt, má k cideru blíž než ochucená minerální voda – základ je jablečný mošt. švédské cidery jsou navíc samostatná kategorie, definici cider nápoje to snad splňuje jen po haluzi – jako referenci bych to určitě nebral ;)

↪ 10 Ajavor: Oni prodávají jak alko, tak nealko, rozdíl je v barvě obalu (bílá x černá). Moc mi nechutná ani jedna z variant, je to taková sladká brča s bublinkama.

Proti jménu žádný dišputát, ale vážně: jak to chutnalo? Předpokládám, že Poděbratce Mojito to nesahá ani po kotníky!

Chacha! To je od Podebradky skvely tah :o) Myslim to s tou pisnickou a odebranym R. Dobre, ze ho odebrali a jste k tomu hodili takovy vychytrali vysvetleni. Proste mne to pobavilo a v tom pripade to podle mne udelali dobre

Ochucené minerálky mi nevadí, ale Poděbradka Mojito byla strašná zvracečka! …nevím, čím toho docílili, ale byla tam cítit nějaká příšerrrrná pachuť, měla to být asi nějaký „přírodní aroma“ mojita :)

teda pardón, bylo to opravdu asi Mottoni mojito, poděbradce se omlouvám, ta je nejlepší zezadu:))
p.S. může mi někdo tento reklamní popěvek vysvětlit? – my jsme to nepochopili…

↪ 15 kulida: No vzhledem k tomu, že „nikdy nic nebylo“ je v tomhle případě očividná lež, stálo by možná za to je znovu prásknout. Protože řešit klamavou reklamu tím, že udělám jinou klamavou reklamu mi přijde prostě moc. I když je vtipná a s písničkou od Sta zvířat…

Zcela OT, ale co Mattoni Negroni nebo Mattoni Bellini, to bylo v pořádku?

↪ 19 aida: Mattoni Negroni mi přijde téměř bezproblémové. Na obalu píšou Matonni s příchutí Negroni (s příchutí samozřejmě dosti malým písmem, ale pořád jasně čitelným) a nikdy netvrdili, že v 1,5l flašce za 15 Kč je Negroni koktejl.
Poděbradce zřejmě přišla „jablečná příchuť“ málo sexy, tak celý výrobek prohlásili za cider. A za to bych je hnal ještě hodně dlouho, v souladu s kytkou 18.

↪ 20 savec: ↪ 19 aida: já vidím rozdíly ještě v tom, že mojito+negroni jsou jen na úrovní receptur, nejsou za tím skutečné produkty. cider je ale známý všude jako typický přírodní produkt, v řadě zemí je jeho složení chráněno zákonem. je dobře, že to neprošlo ;)

Mno, je asi dobře, že se to už nejmenuje cider – kdo ho nezná, mohlo by ho to asi zmást. Ale jako limča to není špatný, musím říct.

Mad Apple o Cideru a Poděbradce:

Z právního rozboru, který máme k dispozici vyplývá:
Prováděcí vyhláška Zákona o potravinách jednoznačně stanoví, že cidrem (synonymum pro cider)je nápoj vyrobený úplným nebo částečným alkoholovým kvašením (§ 6 písm. f), přičemž v Příloze č. 3 tento požadavek doplňuje o minimálním obsahu alkoholu pro cidr ve výši 1,2% objemových. Vyrábět cidr bez alkoholového kvašení tak není možné. Právní řád ČR totiž nejenom určuje, že se cidr vyrábí alkoholovým kvašením, ale výslovně stanovuje i jeho minimální výši – 1,2% objemových. Nelze tak vyrábět cidr bez alkoholového kvašení.

http://www.facebook.com/…123731225230

„Vtipné“ je, že sice změnili jméno na etiketě na Cide, ale já mamzároveň s novou etiketou na vršku (zátce) pořád Cider (s r)..

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)