Recenze: Hamburgery v Restauraci Jáma alias Jáma Pub

Minulý týden v úterý jsem stihnul otestovat Restauraci Jáma v ulici Jáma (zkrátka Jáma v Jámě sedá ;) Doslechl jsem se, že mají výtečné originální hamburgery a tak jsem neváhal…

Prostředí a atmosféra restaurace

Jámu jsem navštívil zrovínka v jejich „Hamburgerové úterý“ a tak byla nabídka burgrů více než rozsáhlá. Jáma ja klasický chlastací pub čili hospoda, umístěný v podzemí (jo v jámě). Centrální místnosti vévodí masivní bar a potom spousta dřevěných stolů a stolečků. Součástí je i nevkusně zastrčená nekuřácká část. Majitelé se chlubí (v sekci napsali o nás), že do anticigaretové vzduchotechniky investovali hodně peněz. Musím jim dát za pravdu – v podvečerní špičce s vysokou hustotou kouřících individuí, je kouř ve vzduchu znát, ale nedá se říct, že by obtěžoval. Přesto všechno však z Jámy odejdete řádně prouzení, včetně kompletní vaší garderóby. Na zahulené Česko však stále nadprůměr :/ V osm večer byla Jáma kompletně plná, rozjařená a hodně hlučná.

Hamburgery

Z nabídky jsme vybrali Americký burger za 179,– kč se slaninou a sýrem a Švýcarský burger za 189,– Kč se dvěma druhy sýra. Na titulním obrázku vidíte první z dvojice. Byla tam dost tma a tak foto není dostatečně kvalitní, pro obrázek to ale stačí. Slanina byla naprosto dokonalá – suchoučká, skoro bez tuku :) a hlavně pořádně křupavá aniž by byla spálená. Maso hamburgru docela dobré, připadalo mi trošku suché. Hodně oschlá byla ale houska – buď starší rozpečená, nebo prostě stará. Rozhodně mi nepřipadala čerstvá. Docela mě překvapilo že kromě plátku sýra a slaniny nebyla v housce žádná obloha. Ta byla přiložena na talíři v podobě koleček červené cibulky, černých oliv (WTF?), rajčat, salátu a kalíšku hořčice. Urob si sám. Ať jsem koumal, jak jsem koumal burgr mi připadal pořád hodně suchý, nakonec jsem ho musel vykoupat v kečupu. Plus body získávají obří hranolky.

V porovnání s fastfoodovými McDonald's a Burger Kingem u mně Jáma Burger prohrál. Poměr cena/výkon podle mně neodpovídá. Maso v burgru je dobré, ale celek mi vůbec neladil. Hlavní výhrady mám k obloze a k housce.

Dezerty

Jako zákusek jsme otestovali Hot Brownie za 50,– Kč a Jablečný pie za 50,– Kč. Brownie bylo fajn, tak jak ho znám. Jablečný pie mě neoslovil – sušší, obyčejný jablečný koláč v „listovém“ těstu – něco mezi studenou žemlovkou a štrůdlem. Jedl jsem rozhodně lepší. Na obrázku si povšimněte „inovativní“ dekorace v podobě zabodnuté rozmarýnové větvičky do zmrzliny :/ Co to má jako znamenat? Vanilková zmrzlina a zřejmě vanilkový toping mi připadl jako vyložená umělina.

Obsluha

Počáteční cca 7minutová latence se dá v hlavním večerním frmolu prominout. Potom už šlo vše jako na drátku. Obsluha pozorná, rychlá a bez „blbých keců“ ;) Účet sestavený bec chyby.

Hodnocení

Přiznám se, že jsem od Jámy čekal více – počáteční natěšení vystřídalo zklamání. Do restaurace Jáma se možná ještě vrátím, abych jí nekřivdil na základě jedné návštěvy. Jáma si vybojovala průměrných pět cuketek z desíti.

Reklama

Komentáře

tak uz kratsi komentar, kedze predosly je zmazany kvoli tomu, ze som si nevsimol ten bledosivy text na bielom pozadi upozornujuci na vyzadovnaie e-mailu

ten hamburger vyzera otrasne – sucho a tvrdo, obloha k nemu je otrasne biedna, cena celeho je extremne premrstena, chvalit tych par zemiakov ktore ich stoja nejakych 10 korun/kilo mi pride naozaj smiesne, od pohladu na fotku a cenu to vyzera ako cosi katastrofalne v porovnani s omnoho lacnejsim a chutnejsim McDonald’s

markoffe: diky za komentar ;) no zas tak velka katastrofa to nebyla, ale zaroven ani zadna parada, zadnych renoncu se podnik nedopustil proto hodnoceni 5/10. to, ze Jama s mekacem a burgerkingem prohrala pisu jasne i o pomeru cena/vykon.

na pranyrovani to chce jeste jednu navstevu, na jamu jsem zatim dostal same dobre recenze, sam sem byl prekvapen (zklaman) jak to dopadlo…., neco jinyho tam jeste vyzkousim, burger rozhodne ne.

tyhle amaterske recenze se snazim psat jakztakz ferove, tj. neodsoudit cely podnik na zaklade jedne navstevy a objednavky dejme tomu dvou az tri jidel. pokud se jim neco vydari pochvalim, byt je to jenom jednotlivost (napr. zminovane vyborne hranolky). kazdy podnik muze mit proste spatny den.

andreo: dik za tip na mrkvovej dort ;) znam ho jako typicky svycarskou (nemeckou) specialitu, proto mi prislo lepsi otestovat apple pie a brownie (typicky americky veci), kdyz uz se Jama Pub profiluje jako americka hospoda

Já o Jámě lde referencí tuším, že je dobrá. Při naší návštěvě jsme měli zřejmě smůlu. Druhá šance určitě bude, ale chce to čas… ;) VoY děkuji za tip na křídla!

zdravim, v jame jsem jedl x-krat, vzdycky tomu neco chybi. tyka se i kridel. kridylka ve fridays – to je „jiny kafe“. jinak obsluha a pivo celkem dobry, takze se tam presto rad vracim…

doufam, ze nebudete zklamany :) jinak tyto stranky jsem objevil dneska a mam z nich velkou radost. diky. budu casty navstevnik :)

TGI je ale precijen cenove trochu nekde jinde. Navic musite brat do uvahy, ze do Jamy chodi primarne cizinci z anglicky mluvicich zemich a pro ty urcite ta cena tak vysoka neni, je to pro ne proste docela normalni hospoda.

A teda srovnavat McDonald’s s Jamou, to je uz uplny ulet. Kvalita masa v burgerech v Jame je opravdu o necem jinem ;))

VoY:

jo, cena burgru v TGi od 280,- Kč ;) Jámě jsem maso v burgru pochválil, jinak to stálo za prt. Srovnávat McD+BK s Jámou budu klidně, do obou chodím a když je např. burger v Jámě o cca 100,- Kč dražší měl by se od McD něčím odlišovat. O Kvalitě masa v Jámě a v McD se můžeme jen dohadovat.

Ale: např. McD na svých stránkách, uvádí přehled svých dodavatelů masa (jmenovitě), včetně základních parametrů pro výběr. Kdo něco o výběrových řízeních pro dodavatele McD ví, určitě mi dá za pravdu, že vyhovět jejich kvalitativním požadavkům je ohne sranda ;)

Když se podívám na stránky Jámy o výběru a dodavatelích masa ani zmínka. Toliko rýpavá poznámka. (Tímto netvrdím, že styl a přístup k pohostinství McD schvaluji)

Nechci Jámu hanit, tenhle post je součástí honu na nejlepší burger v Praze (potažmo v ČR), kde hlavní roli hraje poměr cena/výkon.

Máte-li další tip, kromě TGI a Jámy, sem s ním!

Jedol som v Jame philadephia style sandwich a bol dobry, zena mala bacon burger a tiez jej chutil. Od cien treba zial odhliadnut, business plan tejto hospody je zjavne postaveny na amikoch na dovolenke.
Co sa tyka dezertov, mali sme cheese cake a ten bol vyborny.
Nemyl sa, carrot cake je typicky americky dezert (viem ze v svajciarsku sa to vola rueblikuche ale teraz nejdeme patrat po povode dezertov) – pozri google, wikipedia atd.
No a porovnanie s McDonaldom – na jednej strane si to nemusel jest z plastovej tacky a postavit sa kvoli tomu do fronty, za to sa asi oplati priplatit. Na druhej strane – pod zlatymi oblukmi sa nefajci…

Sim: dík za opačný pohled, třeba měli pro změnu zase dobrý den ;)

ad carrot cake: podíval jsem se na to jak jsi mi poradil, opravdu „carrot cake“ bude asi americká záležitost, ale tradice sahá pouze do druhé půle 20. století. – více zde. ostatně píšou tám, že mrkev se do moučníků dávala už od středověku (cukr byl drahý)

ad ceny: od ceny nebudu nikdy odhlížet, páč jdou z mojí (české ;) peněženky

ad srovnání s McD: máš recht, do chce zahulenou hospodu má ji mít ;) kdo chce haldy hladových a uřvaných německých teenagerů, taky ví, kam si zajít ;o)

[...] Velice lákavé předkrmy jsem obětovali s tím, že si rozhodně uděláme místečko na dezerty. Vrhli jsme se tedy rovnou na hlavní jídla a tam byla volba docela jasná. První vidíte jejich WORLD FAMOUS CHEESEBURGER (jo, takhle se to opravdu jmenuje ;) v menší 150g porci za 120,- Kč (225g potom za 190,-) k tomu hranolky. Tady jsem jen zaplakal, že nemám dva žaludky, protože to jedno sousto, co jsem ochutnal bylo vybuchující! Jemňoučká textura masa s decentní kouřovou/grilovou chutí, čerstvá a šťavnatá obloha, rozteklý plátek čedaru, to vše v lehce naducané a voňavé housce. Stačilo jedno rozplývající se sousto a úplně jsem se orosil (a to se prosím pěkně nerosím denně)! Tímto si mě T.G.I. připoutalo na příští návštěvu ;) Kdo si pamatuje moji recenzi burgrů v restauraci Jáma, tak tohle je hotový masakr neviňátek… [...]

Jámu mám rád hlavně kvůli atmosféře, ovšem přiznávám, že jejich burgery nepřevyšují průměr. Doporučil bych ochutnat spíš steaky, křídla či tex-mex kuchyni. Jinak se také přidávám k přívržencům tohohle webu, na Friday's se chystám za krátko :)

Dan: hamburger u nich mi prisel slaby, a obsluha hrozna. Horsi jsem jeste nevidel. Nebo vlastne jo, parkrat ano. Proste do tidziaj me uz nedostane nikdo :)

nechapu tyhle ceny..idyz je vedle vaclavaku no ale tak v burger baru v centru amsterdamu jsme nedavno chodili na 200g burger z vynikajiciho maska, perfektni oblohou (priloha navic myslim 0,5e za kolo ananasu az po 0,9euro)..cena celkem do 200Kc, priprava pred ocima..no byl to panecku zazitek;)
silne doporucuji kdyby mel nekdo naahodou cestu kolem:))
http://www.burger-bar.nl/our-menu/

zatím jsem nejlepšího burgera jedl u Merlina v bělehradské doporučuji zkusit

Komentáře jsou uzavřeny.