Dvě možnosti, jak se zahřát

Píšete vy…

Pan Cuketka se ptá, jak se v zimě nejlépe zahřát… a já musím přiznat, že jako nejlepší možnosti se mi jeví tyto dvě:

1. Zůstat za pecí a nevystrčit nos

varianta prvn�

(K tomu deset z deseti koucourů doporučuje domácí buchtu a dobré kafe, což je kombinace, které se dočkáte např. v kavárně Hofr v Blatinách na Vysočině, o níž už tu byla kdysi řeč – odtud loňské foto.)

2. Opustit pec, odletět za teplem.

varianta druhá

(To byla letošní varianta, taktéž vřele doporučuji – vzpomínky vás zahřejí i v lednu, možná i v únoru… Nepodceňte ale bramborový salát a rybu, váš organismus by nemusel letošní vynechání tohoto zakořeněného zvyku akceptovat! Pro ošálení vašich smyslových receptorů proto doporučuji i ozdobit nejbližší palmy baňkami a otevřít na chvíli ledničku… Vykouzlete v místních poměrech večeři co nejpodobnější té české… a ráno běžte na pláž…)

vecere.jpg

Reklama

Komentáře

Juu a kde jsi byla? A co je to za ryby? Kapr to asi nebude ;-)

No, právě že vůbec nevím, co je to za rybu, jeden kus byl úplně červený (trošku to prosvítá) – ale předpokládám, že je to nějaká nejobyčejnější mořská ryba, jenomže se v tom vůbec nevyznám.

Beru variantu 2! Salát jsi dělala tradiční, sehnala jsi všechny ingredience, nebo sis vezla své?

Petra: asi hodinu jsme v supermarketu obcházeli regály, ale nakonec byl velmi podobný tomu našemu, jen detaily se lišily (jinak naložené okurky, apod…), nakonec byl největší problém koření na rybu, ale nějaká místní směs to zachránila :-). Ale bylo to Tenerife, tedy Španělsko, a všechno tam seženeš.

Mně by stačilo vyměnit se s tím kocourem a vyfasovat k tomu pár těch domácích buchet. Dneska se prý na Vysočině čerti žení, takže tuším, že kdo zapadl k Hofrovi, ten udělal úplně nejlíp.

Eviku: mně ani tak nenadchlo to jejich vlastnoručně upražené kafe (i když bylo velmi dobré), ale právě ta pec a ty jejich buchty.

já chci taky místo kocoura! a taky buchty. :)

A já chci jenom kocoura! A mačkat mu ty polštářky na tlustých tlapkách!

lidi, jestli jste někdo v těch Blatinách byli, tak to prostě bylo v té nevlídné zimě tak úžasné, že jsme tam byli během týdne čtyřikrát, ač to původně nebylo v plánu, protože roztopené kamna a to ostatní… ach jo, tehdy se nám dovča moc nevydařila, jeli jsme na běžky a nebyl sníh, ale na tohle vzpomínám.

My vzpominame jen na to, ze nebyl snih…letos by mohlo byt aspon trochu snehu, at se vyzkousi zimni vystroj :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)