Vinotéka: Abakukova vinice

Při pátrání po vynikajícím Muškátu moravském (ročník 2003) z Vinařské školy Valtice, který mi tolik zachutnal na Vinexu v Brně, jsem se dostal do roztomilé vinotéky kousek od „Míráku“…

Abakukova vinice (alias vinný šenk Bouda, Korunní 21) je vinotéka, viný šenk a galerie v jednom. Nabízí každodenní příjemné posezení a různé zajímavé, převážně „ochutnavací“ akce ;) Zmiňovaný muškát sice neměli, ale nabídli velmi důstojnou náhradu a sice Muškát moravský (ročník 2004) ze stejného vinařství. Tohle víno vyhrálo zlatou medaili na Valtických vinných trzích 2005. Krom zlaté nálepky na lahvi je taky straaaaašně dobrýýýýý – hodně voňavý a sladký ovocný košík ;)

Abakukova vinice vydává také vlastnoručně vyrobený časopisek Víno Abakukovo, ve kterém jsem si docela příjemně početl. Mimo časopisu budou určitě zajímavé i jejich akce. Na tu příští – ochutnávka z nové kolekce Vinařství Šmerák Hrušky (středa 29. března 19:30, vstupné 130,-Kč), se možná přijdu mrknout.

Taky se mi na nich libí, že nabízejí vína v drtivé většině s moravským nebo českým původem z „malých“ vinařství – jukněte sami na seznam zastupovaných vinařů. Skoro to vypadá, že jsem jejich placený agent, ale nenene – opravdu mě zaujali ;)

Reklama

Komentáře

milý pane Cuketko,
nemohl jste vybrat líp :)
jinak znám pár z těch uvedených a co vinař to perla, osobně doporučuju PPS AGRO a.s. Strachotín, Ampelos taky není k zahození. Mňam je i Zaječí, Rakvice, Pavlov,…. a není nad osobní výjezdy do tamních sklepů. Jóó to je pak veselo.
Tož asi tak :)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)