Blýská se na Zlý časy?

Po dobu července a srpna prohlašují Zlý Časy své vnitřní prostory za nekuřácké s tím, že kouřiti lze na otevřené letní zahrádce. Zlý Časy na tomto místě prohlašují, že nejde o akci proti kouřícím spoluobčanům, nýbrž o pokus. Prosíme tímto naše návštěvníky, aby nám poskytli zpětnou vazbu a to formou dobrovolného anonymního vyplnění dotazníku ohledně tohoto stavu.

Pivní.info

Zlý časy — hospoda zaměřená na výběrová piva z malých pivovarů, vyhlásila na léto zajímavý experiment. Notoricky zakouřený interiér se na dva měsíce zavře pro kuřáky. Hosté hospody poté rozhodnou o režimu podniku ve veřejné anketě.

Pokud vás od návštěvy tohoto podniku kouř odrazoval nebo pokud jste poblíž a chtěli byste mít ve svém okolí nekuřáckou hospodu s dobrým pivem, tak teď je ten správný okamžik vyrazit na průzkum. Zákaz kouření i anketa startuje už tento pátek.

Za mě dobrý. Palec nahoru! ;)

Reklama

Komentáře

Jsem štamgastka (i když je fakt, že Zubatý pes má poslední dobou často přednost) a rozhodně podpořím!

V komentáři na facebooku jsem psal, že ač jsem kuřák, nikdy ani slůvkem nenamítám proti stavu, kdy se hospoda sama rozhodne stát se z kuřácké nekuřáckou.

Ale nejsem si jistý, jestli ta zpětná vazba bude relevantní. Belcarnen píše „Výborná záminka pro návštěvu.“ – a toho se trochu bojím. Že do restaurace přijde řada nekuřáků na ojedinělou návštěvu (a vyplní anketu) nebo že do ní úmyslně přijdou antikuřáci, aby to kuřákům natřeli, ale že posléze zájem nekuřáků opadne, hospoda zůstane nekuřáckou kvůli výsledkům ankety, ale kuřáci už se do ní nevrátí, protože odešli jinam, kde jim kouření nezatrhli. U nás v Nymburce s velkou pompou taková nekuřácká hospoda vznikla, na základě požadavků maminek s dětmi a nekuřáků či antikuřáků… jenže pak se ukázalo, že maminky s dětmi nějak nechodí a že hospoda, ač čistá a voňavá, zeje prázdnotou. Když hospodskému došla trpělivost, vrátil hospodě kuřácký status. Stejně ale trvalo několik měsíců, než se do ní vrátili štamgasti a kuřáci, kteří ji předtím celou dobu ekonomicky dost drželi.

Tolik jen můj pohled za kuřáky, rozhodně to ovšem neberte jako nějaký protest proti akci Zlých časů nebo jako nějaké mé zbožné přání „ať zkrachujou, když tam zakázali kouřit“ – ne ne, nic takového.

Pane Cuketko hlavně ať se zas nerozjede diskuze jako minule kuřáci vs. nekuřácí…

Začal jsem pracovatv 1968 v restauraci o 240 místech, která byla součástí velkého hotelu a po celou dobu mé práce byla 30 let nekuřácká a nikdy si nepamatuji že by byl nějaký velký problém se zákazníky. Podotýkám že se tam podávalo během Silvestra asi 500 večeří. Tak nevím co tady všichni řešíte a systém kdy restaurace je jednou kuřácká a po druhé ne je špatně, hlavně pro zákazníky. Restaurace, která je zaměřená na podávání piva ve státě kde je pivo národní nápoj špatně podruhé. Rád si přečtu názory lidí, kteří jsou v tomto oboru na vysoké úrovni. Názory ostatních mě nezajímají protože této problematice nerozumí jako já nerozumím například práci doktota. Děkuji. F.

↪ 10 florian: Promiňte, nějak to nechápu, přijde mi, že přispíváte do diskuze prohlášením, že vás tato nezajímá a přijde mi to nějak divné…

↪ 6 Scalex: jo, to mě taky hned napadlo a napadlo to i provozovatele Zlých časů, který tu anketu nedal on-line ale hezky na místě.

za nekuřáky mluvit nebudu, ale za sebe, který do zlých časů nechodí kvůli zahulenosti, mluvit můžu ;) pro tuhle stranu věci (změřit si partii hostů, která by ráda chodila, ale nechodí) jim imho anketa poslouží dobře. sami to ani neoznačují jako hlasování, takže přímo naznačují, že si s výsledky udělají, co uznají sami za vhodné. (nejsou taky blbí, že jo :)

↪ 10 florian: to máte dost blbý.

↪ 6 Scalex: Mám Zlý časy pár minut pěšky, důvod proč tam nechodím je smrad z cigaret. Bez nich se to pro mne sice nezmění na podnik kam zajdu jednou týdně, ale rozhodně bude v seznamu kam je vůbec možno jít (nepříliš širokém, pokud jde o nekuřácké prostředí a zajímavá piva) a co doporučovat ostatním. Jeden Belcarnen asi podnik nevytrhne, ale sám nebudu…

Rozhodnopadne palec nahoru, bez cigaret to bude fajnovej podnik.

V Praze sem chvili, takze v tomhle podniku sem zatim nikdy nebyla, nicmene znam spoustu kuraku, svatecnich kuraku a „po patym pivu“ kuraku, do kterych se pocitam i ja, kterym vubec nevadi, ze se v hospodach nekouri. Nejde jen o obleceni a nacichlej polstar z vlasu, ale i o to, ze clovek toho proste vyhuli min, tim padem rano nechrchla jak starej chlap a co si budem povidat- ty kocoviny nejsou tak hrozny, kdyz clovek sedi na zahradce nebo v nezakoureny hospode… otazka je, jak se to bude resit v zime, kdy zahradka nebude.. verim, ze kdyby hospody zavedly nejakej dustojnej placek pro kuraky (v nemecku, a asi nejen tam, maj zastresenej placek s tou termoveci a velkym popelnikem) lidi by si zvykli… a jakoby tohle je blog o jidle, ne? To jidlo je aspon bez tech cigaret cejtit a proste lip chutna :)

Obsluha poměrně příšerná uspěchaná – číšník vás hystericky zpraží „jako dělejte, já tady nejsem vaše encyklopedie, to je z toho jak jste líní si to jít přečíst na cedulky!!“ – na to že jsme byli poprvé a o nějakých cedulkách nic netušili se nebere zřetel, že…
Nejhorší je brýlatá „tlustá berta“, která v okamžiku, kdy si některý z hostů chce dát oraz od piva, například kolu, vodu, kafe nebo třeba také na chvíli nic, tak přímo ztropí skandál, že když jako nemíníte pít, tak tam nemáte co dělat. Chování hodné hokyně z trhu… Podruhé tam určitě nepůjdeme!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)