Jarní úklidová buchta maková

Píšete vy…
buchta-makova.JPG

Je jaro a tak je třeba uklidit spíž. No spíž,spíš skříňku s potravinami.

Na dně sklenic se krčí zbytky máku modrého a bílého.Tak to šetrná hospodyňka semele a je toho hrnek.Asi tak 1:3 ve prospěch bílého. Pak do toho vrazí hrnek práškovýho cukru.Pak tři hrnky polohrubý mouky.Hrnek mlíka.Hrnek oleje,po ruce byl slunečnicovej.Čtyři vejce,ať je to pěkný.

Pořádně se to rozmíchá,na závěr míchání se dá prášek do pečiva.Naleje se to na vymazanej a moukou vysypanej plech a šup do trouby horkovdušné,na 160 stupňů roztopené.A peče se to až je to hotový.

Následně se jí ještě teplé,aby ty kalorie byly pořádně cítit.

P.S. Kombinace modrého a bílého máku je smysluplná.

Reklama

Komentáře

Teda, tady se někomu podařilo přesně vystihnout nástup mé makové závislosti. Do minulého týdne jsem mák neměla ráda, teď se po něm můžu umlátit. Úklidová buchta je na pořadu zítřejšího dne, díky:-) Jen mě zajímá, jak přežije remosku.

Hmm, makovec to môžem každý deň :o)) A ešte kombinácia so šľahačkou buď vyvolá v puse nebo alebo pekelný žlčníkový záchvat…

Nádhera, dnes jsem to vyskoušel a mile mě překvapila chuť i vůně… (dobré je to ještě pocákat kapkou čokolády) ;-))

Taky sem to teď šoupla do trouby,tak sem zvědavá…vypadá to dobře :-))

sbíhají se mi sliny, už při čtení, ale musel jsem tu Pražštinu(rozmazane, vysypanej, slunečnicovej atd. – děs ) hodně dlouho luštit :(

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)