Preview & Tip: Gruzínská restaurace Tamada

Zajímavý tip na gruzínskou restauraci jsem si vypůjčil ze sousedního diskuzního fóra. Na webovkách restaurace Tamada jsem načerpal přehled o cenách a nabídce a vyrazil jsem na obhlídku ;)

Rstauraci Tamada najdete v Jenštejnské ulici, cca 5 minut od Karlova náměstí. Je rozdělena na dvě části – horní je klasická zakouřená pivnice určená spíše k posezení u piva, sklepní část je taková klidnější vhodná spíše na oběd nebo večeři.

Nabídka specialit je poměrně široká, a jelikož o gruzínské kuchyni nemám ani páru, lehce jsem se v ní ztratil. Ceny jsou na Prahu v průměru tj. vyšší ;) Z nabídky jsme si vybrali Smaženou kuřecí kapsu za 145,- Kč (sázka na jistotu), z gruzínských specialit potom Baže (grilované kuře ve studené ořechové omáčce) za 135,- Kč s Gruzínským pečivem za 55,-Kč (ten velký placatý objekt na fotce ;)

Jak vidíte servis a úprava porcí nic moc, spíše klasický český podprůměr (zároveň omluva za kvalitu fotek, nebyl jsem ve formě a navíc tam byla taková tma, že jsem to musel vzít přes blesk). Já ale směrem k ojedinělým restauracím, které prezentují nějakou menší zemičku „nedržkuju“, rád přimhouřím oko a raději pořádně otestuji. Zkrátka dávám jim šanci ;) Proto tohle neberte jako recenzi, ale spíše jako tip nebo preview, ze kterého si můžete udělat základní obrázek.

Kuřecí kapsa byla na jedničku, i když ne zrovna estetickou ;) Překvapení obstarala nakládaná (ostrá) cibulka v obloze – mňam! Grilované kuřecí v ořechové omáčce bylo výborné (hlavně ta omáčka!), na můj vkus však hodně slané. Úplně nadšený jsem byl z gruzínského pečiva alias chlebové placky. Byla krásně čerstvá a horká, z bílého mírně nakynutého těsta a rovněž zdravě posolená. Tuhle určitě doporučuji vyzkoušet ;)

Máte-li zájem vyzkoušet něco z gruzínské kuchyně, Tamada je jasnou volbou. Já osobně se do ní určitě ještě několikrát vypravím a snad přinesu i podrobnější recenzi s hezčími fotkami a větším spektrem gruzínských pokrmů. Ikdyž musím přiznat, že s formou servisu a prostředím spokojen příliš nejsem…

Znáte restauraci s podobným zaměřením? Gruzínská, ruská, bulharská kuchyně? Dejte mi vědět do komentářů ;)

Z jiného soudku

Chystám takový malý soukromý fotoprůvodce pečenými koleny v Praze. Zatím jsem smlsnul koleno U Houdků (16,- Kč / 100g, mňam) a Na Slamníku (28,- Kč / 100g, dražizna a průměr). V Tamadě je cena 19,- Kč / 100g, v hledáčku je i koleno v mé oblíbené hospůdce Na Hanspaulce (cena tuším mírně nad 100,- Kč). Bude to náročné, ale moc se těším. Máte-li nějaký tip na ultimátní pečené koleno do mé sbírky – sem s ním!

Reklama

Komentáře

Výborné pečené koleno mají v Pivovarském klubu kousek od Florence, vřele doporučuji.

Mám tip na koleno z druhé ruky od Petra Novotného – Bredovský dvůr

jsem také fajnšmekr na kolena, ale nejlepší koleno mají
v restauraci U Čejpů, Praha 4, Na Strži
DOPORUČUJI !!!!!!!!!!!!!!!!

Díky díky, koleno list bobtná správným směrem. Už vidím ten megapost ve kterým udělám žebříček s fotkama a cenama a adresama všech hospod!

Teď jen uvažuju, jestli tu výpravu přežiju ve zdraví ;D

Další tipy na kolena seeeeeeeeeeem!!!

Přidávám se k Matty – také chodím k Čejpům na koleno. Možnost výběru mezi velkým a malým. Cena malého je kolem 120 – 130 Kč.

Sydan díky za tip ;)

Ono už jen objednávka celého kolena je velká věc! Fakt se těším na to srovnání, už teď tuším, že některá kolena pěkně splasknou, jiná budou excelovat (např. poměrem cena/výkon, servis atp.)

Ad výběr malé/velké je rozhodně pozitivum. Když dělám koleno doma, tak malé. V hospodě podávají ve většině velké. Což nemusí být na škodu, když koleno servírují vykostěné a např. na váhu.

Bulharska je restaurace Thrakia na vinohradech kousek od muzea. Prostredi nic moc ale vetsina jidel dobrych..

Já vím, že je to mimo mísu, ale ja si dal snad nejlepší koleno v Českém Krumlově v Hotýlku a hospodě u Malého Vítka:-)

Matysku: mimo mísu to není ;) chystám kolenový speciál a tenhle tip určitě ocení všichni, kteří do Krumlova zrovna pojedou ;) Dík!

Miluju kolena…………………opravdu výborné jedině U Čejpů !

Může mi prosím někdo sdělit, zda se někde v Praze nachází ruská restaurace?

Přiznám se že nevim :(

Vzhledem k celkem rozsáhlé ruské komunitě v Praze, bych ale existenci nějakého specializovaného podniku předpokládal.

Víte-li někdo, dejte vědět… .)

Nalákáni recenzí na gruzínskou restauraci Tamada, jsme do ní včera chtěli vyrazit. Telefony pevné linky nefungovaly, což mi přišlo podezřelé. Na mobilu jsem se dozvěděl, že restaurace Tamada už více než rok nefunguje. Možná by nebylo špatné tu recenzi vymazat. Někdo by si třeba nemusel předem rezervovat místo a asi by byl překvapen na místě, že restaurace je už dlouho zavřená.

V Praze je asi lepší jít na koleno někam jinam než do centra, jinak mi koleno chutnalo v restauraci Bredovský dvůr. U Pinkasů bylo jednou výtečné, podruhé nedopečené a potřetí vysušené. V srpnu jsem se náhodou ocitla v Karlových Varech a doporučuji restauraci v hotelu Růže…cena za celé pečené koleno plus knedlíky a červené zelí byla kolem 160 Kč.http://hoteltyp.com/cz/526.html. Bezkonkurenčně nejlepší koleno dělají ve Vídni ve Schweizerhausu.(vím, je to trochu z ruky :( http://www.schweizerhaus.at....webovky jsou i v češtině a vyfocené mňamky vypadají takhle i v reálu.

Super koleno mívají taky v restauraci U Matouše v Preslově ulici na Smíchově. Cena za koleno 1,3 kg je tuším 165,–

Nejlepsi gruzinska restaurace se nachazi v Karlovych Varech, Pirosmani.www.pirosmani.cz. Po nekolika tydnech stravenych v Gruzii mohu jen doporucit, kuchyne je opravdu autenticka, delaji si domaci syr atd.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)