Dort tak akorát pro psa

Píšete vy…
Dort

Jsem ve vlastnictví psa. Psa párkového typu anébrž jezevčíka Bédi. Béďa je ona a vlastním jménem se jmenuje Štafetka Valentinka.

Jsem do ní blázen a věřit v reinkarnaci, chtěla bych se stát svým psem ;-D Béďa se, dle mého, má u nás jako to prase v žitě. Krom kosmického jídla (granulí) jí sem tam přilepším… Prasečí nožka – ať už vařená nebo „naturální“, občas i uzená, olej z lososa, čerstvá zelenina, vařené vajíčko… Jen tak pro spestření jídelníčku, nohy na hraní…

Béďa se chystala slavit první narozeniny, resp. já jsem se chystala oslavit její první narozeniny a po debatě s kolegy „velkokynólogy“ jsem se rozhodla uvařit jí narozeninový dort (opravdu nejsem sama, kdo připravuje dort pro svého psa)

Velký žahnutý žuby nahoru…

Proč to cpu sem? Jelikož jsem tak nějak neodhadla přiměřenou dávku a dortu byla vážně veliká hromada, možná tak pro dogu, rozhodně ne pro 4,5 kg trpasličího jezevce :D… A ten zbytek hromady, co nesežral pes, snědl můj muž…ovšem zbytek okořeněný a s cibulkou a octem. Vyhrabala jsem totiž v kuchařce recept na tlačenku a po psovsky upravila…

Byl vážně dobrej paničko!

Přísady: 1 přední vepřové koleno, 20 dkg vepřového ramínka (plec), 3 lžičky soli (pro psa vynecháme) 4 kuliček no koření (pro psa vynecháme) 1 balení celého pepře (pro psa vynecháme) 2 stroužky česneku.

navíc jsem přidala:

hrst zelené petrželky, 100g kuřecích jater a 100g kuřecích ledvinek (vepřová se psům nedoporučují), vařenou mrkev.

Příprava proběhla klasicky: Koleno uvaříme zvlášť, hlídáme, aby se nepřipekla kůže na dno kastrolu, zvlášť uvaříme ramínko a vnitřnosti. Koleno po uvaření vykostíme a všechno maso i vnitřnosti nakrájíme na kostky, kůži pomeleme. Přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku, zalijeme vývarem z kolene – musí vzniknout velmi hustá hmota – „kaše“Nalijeme do požadované formy (černý kelímek od velkého jogurtu). Když nám třičtvrtina směsky nečekaně zůstane v kastrolu, použijeme koření – pepř, nové koření a také sůl a směs přelijeme do nohavice na tlačenku, ovšem pokud něco takového máme doma :-) Já nohavice maje pouze svoje, směs nalila do formy na srnčí hřbet. V chladu necháme ztuhnout.

Psí zdobení: nízkotučný tvaroh, psí pamlsky, slepičí sušený pařát. Pro dvounohé strávníky doporučuji cibulku, ocet, pivo a chléb… ;-)

Zdokumentována jest pouze verze pro psa.

Reklama

Komentáře

Bédě (Béďovi?) přeji vše nej a hodně trpělivosti s páníčkama:-) My máme podobnou rodinnou situaci, akorát na nás dohlíží trochu větší mazlíček.Recept zní lákavě, já zatím z kulinárních experimentů zkoušela jen Šárčiny psí sušenky (babičce přítele taky chutnaly:-D

Mě pobavilo hlavně to, že zbytek jde upravit i pro manžela :o)) Jinak také vše nej Bédě!

Velká gratulace pro Bédinku k narozeninám!!! Je nádherná!
A gratulace paničce k povedenému dortíku!
Musel mít velký úspěch(jak u pejska tak u manžela), jsou tam samé dobré věci.
Naší Tyluš byly 17. dubna 3. roky, tentokrát dort nedostala, byla jsem v Anglii.Tak jsem jí místo toho přivezla spoustu hraček a dobrůtek. Aby se ta naše nastávající mamina měla dobře.
Jinak Šárčiny psí sušenky vřele doporučuji, už jsem je pekla několikrát i na objednávku. Pořídila jsem kvůli tomu vykrajovátko ve tvaru psí kosti. A o Vánocích nabízela návštěvám.Muhehehe!!!

Všickni: No nazdar! Vy Češi jste snad ještě horší, než Angláni! :-))
Valím bulvy.
Dorty pro psy jsem nikdy nepřipravoval, ale přiznám se, že obvykle jim vlastnoručně uvařím něco extra, co mají rádi. A že jim zpíváme:„Happy Birthday to You“. [pýřící se šmajlík]

A odkud si myslíte, že jsem ten fruit cake přivezla? :-))))
Spolu s apple crumble? Nakupovala jsem v pet shopu. A pejskum moooc chutnalo.
Ovšem ovarový dortík pro Bédinku je nepřekonatelný!

4.Pivli: Ty jóóó njn, angláni… Kde je možno sehnat recept na Šárčiny sušenky?:-)
5.Jednorožec: myslím, že jsme ještě pořád tak nějak „zdravě máknutí“…;-) i když „extrém“ se najde už i u nás… Třeba růžový pudl jako živá reklama na psí salon, pes v botách a pláštěnce, kočárek pro psa… :-)

Recepis na sušenky je k nahlédnutí zde:
http://dolcevita.blog.cz/…enky-pro-psa
Pro psa máme pláštěnku taky. Chodíme na dlouhé procházky a když leje, je to praktické. Nejsem pro nějaké hastrošení, ale nějaký ten svetr, vestu máme. :-)))) nijak křiklůavé barvy. Růžovou v žádném případě.

Tak pani ja uz nevim…jdu se mrknout na nejake recenze restauraci a koho nevidim – Bedrich!!! :-) jinak vse nej i za nas s Nelsonem (my meli narozky 17.4., hec)

A abychom nezapomněli! V Čechách uměli vařit dorty i pejskové a kočičky.

Jako chovatelka superinteligentní králice hlásím, že v naší komunitě se dělají i narozeninové „dorty“ pro králíky (většinou to jsou na talíři vkusně naaranžované kousky barevné zeleniny vykrájené tvořítkem a zdobené třeba květy pampelišek), s nimiž se pak tito fotí ,–).

No já zírám! A to jsem si myslela, že pes v posteli (resp. lidé v psí posteli:-) je extrém, ale vidím, že naše lady stále strádá:-)))Já zatím připravovala dort jen pro 1.potkánka -z brambory,sýru,salámu a slunečnice;-)

Pejskovi všechno nej! Můj kocour bude pro změnu koncem měsíce slavit 2. narozeniny…že bych mu taky připravila nějakou specialitku :-)?!

15. No to rozhodně musíte!!!!
Pochytat pár myšišek, ulovit nějakou tu milouškou rybišku, ptášška…glum, glum…hezky je nanaranžovat…:-)))

14 Sektik: pes v posteli
Zde se říká, že se majitelé psů dělí na dvě skupiny:
(a) Ti, kteří psům dovolí sdílet jejich postel
(b) Ti, kteří to veřejně přiznají

9.Pivli: No jo, jenže není pláštěnka jako pláštěnka… kupříkladu ona růžová s krajkama… blééé ;-) Beďas má slušivou mikinu i s kapucí, domácí výroby, do největších mrazů, či do zimy po větší námaze, to kvůli zádům…
10. Daniela: teda Pani, vy nás najdete taky všude :D Jestli vy nejste správná pavlačová drbna :D ;-) Gratulace Nelsonkovi!
(Béďa slavila, už je to déle, jen jsem se teprve teď prokousala ke zpracování tématu, ale i tak díky všem!)
17.Jednorožec: jsem béčko… no co už…;-)

Jasně, hlavně teplo na záda. Souhlas.
Jednorožec: přiznávám, že jsem také béčko.
Sice jsme téma vody a jejího filtrování probírali jinde, ale náš pes má svou vlastní fontánku na vodu. Je to super, filtruje to vodu přes uhlí a hlavně voda stále protéká. Hezky to bublá a Tyluš z ní ráda pije. I pejskové co přijdou na návštěvu.
Což ovšem neznamená, že se venku nevrhne k té nejšpinavější louži a nezavdá si z ní, s velkým mlaskáním. :-))))
Jojo, naše zvířátka nás nechávají bydlet, že?

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)