Odrobinky předseverní

Budu teď chvíli v Polsku. V Krakově. Malá dávka odrobin, abyste na mě mezitím nezapomněli… ;)

  • Julča v Praze

Událost, nebo spíše pohroma týdne. Mrkněte se u ní, kam jsme ji včera všude tahali a co dělají F*blogeři, když nepíšou. K návštěvě shodně doporučuji nově otevřenou Leica Gallery Praha. V 50 let starém a dokonale funkčním přístroji Faema E61 tam dělají espresso Filicori Zecchini (premiérově v Praze).

  • IMDb na kuchaře

Co všechno už si ti amíci nevymyslí že? ChefDb je projekt vzdáleně připomínající filmovou databázi IMDb. Místo filmů jsou tam restaurace a místo herců kuchaři. Ha! Praha! ;)

  • Sommelier.exe

Chcete mít doma sommeliera? Žádný problém! Vinařský fond vám jednoho dodá až na harddisk vašeho počítače. Můžete si na něj klikat myškou a opíjet se podle jeho chytrých rad. Sommelier.exe!

  • Pojďte hledat českou buchtu!

S nepochybně vtipnou kampaní přišlo hnutí Duha. Pomocí předvyplněného mailu a adresáře firem můžete oslovit výrobce s žádostí o rozšíření bájo-sortimentu. Za každou ulovenou dušičku slibují jednu buchtu pro náhodné podvyživené dítě z Brna.

Zpětná vazba je zdá se pro výrobce důležitá. Něco málo napoví krátký rozhovor s výrobcem listového těsta v biokvalitě.

Tři, dva, jedna – lovit buchty teď!

Reklama

Komentáře

V Krakově je velice sympatická ukrajinská restaurace, moc mi tam chutnalo. http://www.ukrainska.pl/
Na tom obrovském náměstí je i gruzínská restaurace. Lákalo mě to, ale nestihla jsem tam zajít. Je to na té straně, kterou se přichází od Wawelu.

Zapomenout na Mr.C? To snad ani není možné:-))) Doufám, že z Polska bude nějaká reportage…

Ta gruzínská restaurace se jmenuje chačapuri a po Krakově v centru má hned asi tři pobočky. Je to spíš příjemná lidovka. Solidní polskou kuchyni dělají taky na náměstí U Zdicha. Ale jinak ne moc zajímavé prostředí – cepy na stěnách, obsluha v polokrojích a vyhrává polská lidová.. Pokud nemáte ještě bydlení, doporučuju hostel art deco…Ve črvti Kazimierz jsou prý celkem dobré židovské podniky (ale asi taky dost turistická masírka.) Hlavně nezapomeňte na bar mleczny!!!

v budějcích neni nic… teda masný krámy a ty jsou pořád narvaný – ale tak trošku mi dělá radost rozmáhající se kvalitní staročeská kuchyně, menší radost absence čehokoli jiného kvalitního… jo pražákům těm je hej :)

Já musím pochválit hotel Campanile – pár kroku od hlavního náměstí, božské snídaně. :)

Pane Cuketko, dnes jsem sledovala Jamieho, kterak vaří doma a měl mejdan s cuketkou – nebo s Cuketkou? Dokonce Vás několikrát jmenoval: pan Cuketka sem, pan Cuketka tam…:-))))

espresso Filicori Zecchini pripravuji i v pizzeriich Detaillo, a vcelku dobre :-)

Mhm, stavil jsem se tuhle v jednom tuzemském podniku podniku, kde pěstujou chřest. Vypadá jak malý dlouhý tlustý ředkve a čerstvý je naprosto neodolatelný. To co prodávaj v krámě je oproti tomu odpad. :o)

Včera jsem byla svědkem neuvěřitelné náhody. Přijela kamarádka Zuzka z Kanady a šly jsme na dopolední kávu a cheesecake do Cafe Imperial. Sedneme si, začnu jí vyprávět o panu Pohlreichovi, který dělá v podniku šéfkuchaře, jak je skvělý a tak, a ona mi klidně sdělí, že ho docela dobře zná. (Kromě jiného byl jednou se ženou v Kanadě na dovolené, dva dny u Zuzčiny rodiny pobyl, a aby se nějak revanšoval, upekl skvělou nadívanou krůtu.) Česko je fakt malý, tohle by se mi jinde asi nestalo :-).

Hmmm tak Krakow. V unoru jsem se po 10 mesicich vratila z Krakowa do Prahy.

Chacapuri nedoporucuju, je to jenom gyros na taliri s hranolkama. Sice to am pokazdy jinej nazev, ale je to furt to samy.

Ja sem mela nejradsi Greenway. Je to vegetarianska samoobsluzna restaurace, ale varili tam vyborne.

Z kavaren doporucuju Camera Cafe – maj tam obrovskej vyber naprosto delikatesnich horkejch cokolad.

A pak bych doporucovala zajit si do supermarketu Alma, po kterym se mi stejska jeste ted, protoze tam maj neskutecnej vybr vseho moznyho, co se tyce jidla a nakoupila bych si u pultu se salatama sledz po zydowsku – vyborne nalozeny ryby s koprem a s rozinkama.

Pak bych se oblizovala az do Prahy.

Jediny stesti, ze za dva tejdny jedu do Krakowa na svatbu a udelam si kolecko Alma, Greenway a Camera Cafe.

Preju prijemnej pobyt, Krakow je fakt nadhernej.

Pan Cuketka se nám už zjevně vrátil z Polska zpět do vlasti a je v dobrém rozmaru…jeho poslední komentář viz Cuketovník nemá chybu…:-)))

Pivli:

jsem tu!!! ;)

děkuji všem moc za tipy, koukal jsem na ně v průběhu. report z krakowa (možná) bude, ale tentokrát trošku netradičně. rozmlátil jsem si totiž hned v úvodu foťák do stavu nepoužitelna, celý výlet jsem pak fotil na tuhle supr mašinku:

http://www.kodak.com/…uerier.jhtml?…

absolutně netuším co z toho vyleze, ale děsně jsem se u toho bavil!!! má to jen dva čudlíky a jedno chroustátko na film. nic vííííc!!! čistá fotografova radost :))) takže teď už jen do fotolabu a počkat na digitální skeny!! :)))

Velká výhoda těchto fotoaparátů je v tom, že vám je nikdo neukradne. O jiných nevím, ale těším se na fotky. :-)

Je to tedy zcela off-topic, ale snad mi pan Cuketka i ostatní prominou (na semináři i jinak jsem zjistila, že je to tu samý psékomilec), ale podařilo se nám povít šest štěňátek yorkshire teriéra. Pracovní názvy jsou Cyril, Metoděj, Pankrác, Servác, Bonifác a Žofinka. Jdu si nalít pořádného panáka Chivasky, dostala jsem ji od kolegy, právě k této příležitosti.
Takže se ještě jednou omlouvám za OT příspěvek, ale kdyby byl náhodou nějaký zájemce…
:-)))))

Pivli – Přemýšlím, že bych si vzal všechny krom Žofinky. To by mělo naší Fanče (8 měsíců, bíglčák) vystačit na 14 dní jako doplněk k suchýmu :)))

Fanču jsem viděla no fotce, určitě je moc hodná a štěňata nežere!!! :-))))
Děkujeme za gratulaci! Také doufám, že se dostanou do dobrých rukou…Žofinku si možná necháme…

pivli – taky gratuluju. zofinku si urcite nechte… my mame doma totiz taky zofku alias uzofku a jsme s ni naramne spokojeni :) ac je to jazvečík…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)