oblíbené knihy o jídle RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jaké jsou vaše oblíbené knížky o jídle? Kuchařek mám spoustu, ale ráda si počtu i něco zajímavého okolo.Od Tonyho Bourdaina jsem „zhltla“ všechno co tu vyšlo. Máte nějaké další tipy? Díky!

  2. Zkuste pohledat tady na fóru nebo i v samotných článcích, já jsem zde třeba díky p. Cuketkovi narazila na On Food and Cooking (Harold McGee) a The Elements of Cooking (Michael Ruhlman) – oboje parádní čtení o surovinách a o tom, co se nimi při vaření děje.

  3. Od pana Bourdaina teď zrovna čtu Les Halles Cookbook, to je fajn. Vysloveně nic oblíbeného nemám, pročtu všechno, dostal jsem nedávno velikou kuchařku od vinařů Jacob's Creek, kde je asi 350 receptů, což se tuším rozdávalo zdarma pro jejich větší klienty a je tam opravdu množství zajímavých receptů. Čestné (a největší) místo v knihovně u nás doma zabírá Laroussova encyklopedie.

  4. Moje doporuceni
    Craig Claiborne's the New New York Times Cookbook by Craig Claiborne and Pierre Franey. http://en.wikipedia.org/…ig_Claiborne
    1000 receptu podanych dobrou formou (CC byl sloupkar pres jidlo v 70 letech v NYT, nyni by se nazyval foodwriter) doporucuji prvnich 40 stranek kapitola s nazvem De Gustibus (o chuti) a poslednich 40 stranek Questions and Answers.
    A potom Jacques Pepin: The Apprentice, My Life in the Kitchen. Zejmena prvni cast jeho kucharske ucednictvi ve Francii je zajimava.
    A posledni:
    Bordain: Kitchen Confidential

  5. Docela zajímavá je kniha „Pochoutka“, hlavní hrdinou je „nejslavnější kritik restaurací na světě“. Je to teda občas docela složitě psané a rozvláčné, ale něco do sebe to má.

    No a pak knížky hlavně od Jeffreyho Steingartena, česky vyšly dvě, obě skvělé – jsou to články, které psal pro Vogue, cestuje v nich, testuje a vůbec je to dost vtipné a šílené. :)

  6. Ruth Reichl http://en.wikipedia.org/…/Ruth_Reichl
    Nemám ponětí, zda něco vyšlo česky, ale třeba „Garlic and Sapphires: The Secret Life of a Critic in Disguise“ je příjemné a zajímavé čtení.
    Jeffreyho Steingartena mám taky moc ráda.
    Doporučuji řadu knih o různých kuchyních Culinaria. Nejsou to klasické kuchařky, je spíše o surovinách jednotlivých kuchyní, trošku o historii apod. Určitě alespoň Francie za to stojí (asi je vyprodaná, ale třeba bude dotisk nebo ji někde ještě objevíte), Itálie a Španělsko jsou taky moc fajn.
    http://www.online-knihy.cz/…ncie/d22921/

  7. Jeffrey a Anthony jsou skvělí! Ale teď toužím po „The Fat Duck Cookbook“ od božského Hestona Blumenthala. Snad po Vánocích.

  8. Schválně jsem to šel přepočítat, 104 kuchařek na policích v kuchyni. Manželka i švagrové už ví, o co si píšu Ježíškovi – a těch Vánoc (i narozenin) už mám něco na křížku. :-)
    Přesto, že mám skoro všechny přečteny „from cover to cover“, pouze s obtížemi bych vybíral své favority. Záleží na náladě.

    Dvě, tři, nebo šest z nich stojí za starou Bellu. Eventuálně, neb police jsou dost plné, budou utraceni, do sběru papíru. Jedna z nejubožejších (naivní, snad americká autorka bez jakýchkoliv zkušeností) bude možná částečně zachráněna – už v minulém století jsme její výtvor, zezadu, začali tapetovat nálepkami z ovoce. Haphazardly, hala-bala – nejsme vrození sběratelé. Banány, manga, grapefruity a mandarinky možná spasí Gwen McIver a její The Potato Cookbook. ISBN 0 7134 0477 9. Nebrat!! :-)

  9. Dnes jsem zjistil, že SLOVART znovu vydal celou trojici knih s názvem Culinaria a to Španělsko, Francie a Itálie!! Whau, jdu objednat!

  10. neznáte někdo knížky TOP SECRET RECIPES od Todda Wilbura? teď jsem narazila na pár videí na youtube a zaujal mě :o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.