Punč RSS

Štítky: ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Poradíte mi prosím recept na nějaký dobručký punč?

  2. Každá rada drahá, nejlépe o punči pojednává německá wiki, http://de.wikipedia.org/wiki/Punsch

    Nejlepší, co jsem kdy pil je z Ottos Punschhutte ve Vídni, kousek od Plachuty v Hiezingu, přičemž mne nejvíce zaujal červenopomerančový, pro svou směs chutí s podílem hořké.
    Nemám vychozené poměry, ale dávám černý čaj, červené víno, cukr, koření (hřebíček, muškátový oříšek), džus, rum (baccardi black se osvědčil, tuzemák by určitě taky fungoval). Cukr možno nahradit medem. Dělám to instant, tedy uvařím pouze čaj, ostatní suroviny jsou o pokojové teplotě, při slití se to spojí někde okolo 50C, takže přesně k pití.
    Jako vylepšení mne napadá koření svařit s vodou a cukrem, aby lépe přešla chuť do nápoje.

  3. Díky, vyzkoušíme!

  4. My vaříme punč podle Rettigové:
    -----------------------------------
    Nech půl kila cukru s koflíkem vody v novém kastrolku svařit, a když se táhne, přidej k němu již přichystanou ze tří citronů a jednoho pomoranče vytlačenou a procezenou šťávu, načež to hned odstav od ohně, aby to nezhořklo, nalej do toho za ustavičného míchání 1/3 litru dobrého rumu. Že tato jako každá jiná massa, s vařicí vodou smíšená, v punšových skleničkách se podává, jest snad každému známo. Tento punš je jednoduchý, ale dobrý, a nepůsobí žádné bolení hlavy.
    ------------------------------
    Manžel si recept časem upravil a dává trochu víc rumu:o) Také dělá druhou variantu, kam navíc ještě přidá 1–2 dcl červeného vína.
    Držím palce!

  5. My si děláme o Vánocích punč takto:
    0,75 l dobrého černého čaje svaříme s cukrem (množství dle chuti), 1 celou skořicí, 3 hřebíčky, 1 badyánem, 1/2 pomeranče s kůrou, 1/2 citronu s kůrou, 1/2 mandarinky s kůrou. Stačí zhruba 5 minut. Potom přilijeme 0,5 l červeného vína a 0,25 l rumu (nebo dle chuti :-) a ještě krátce povaříme. Mňam!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.