čerstvá vanilka RSS

Štítky: , ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím ve spolek,

    kolega mi doporučil toto fórum, že by tu mohl být zájem o to, co jsem přivezl do Evropy. Měsíc jsem teď cestoval po Madagaskaru a než jsem se na výpravu k obratníku Kozoroha vydal, dočetl jsem se, že je tenhle ostrov jedním z největších vývozců vanilky. Našel jsem si tam tedy člověka zabývajícího se tímto kořením a koupil od něj pár balíčků kvality co se vyváží jen do Japonska.

    Příbuzenstvo jsem již podaroval a stále mi něco zbylo, tak nabízím k odkoupení. Jeden balíček má kolem 30 lusků a je zalisovaný do plastové fólie a dám ho za 500 korun českých (to je tak, když člověk může koupit přímo od výrobce). Jsem z Brna a dám proto přednost předání v tomto městě, ale třeba teď o víkendu se chystám do Bratislavy a jednou za čas se podívám do Prahy.

    V případě zájmu o čerstvou vanilku dovezenou přímo z osmého kontinentu pište na cestovani@zije.cz (tento mail jsem si zřídil speciálně kvůli výpravě, ať se mi neplní osobní schránka, ale teď ho kontroluji pravidelně).

    Cestování zdar, Pavel

  2. Nó, zní to dobře, ale 30 lusků je na mě moc… není tu někdo z Brna, kdo by si to vzal napůl (nebo i na třetiny)? Popř. z Hradce Králové, tam se taky občas dostanu:-)

  3. 2. leda z prahy, tak tu půlku nebo tretinu… jestli se Madagaskar obcas dostane i sem…?

  4. V tuto chvíli to vypadá, že jsem podcenil zájem o tento artikl, protože mi během pár hodin přišlo víc mailů, než té vanilky mám. Všem, co mi napsali před půl třetí hodinou odpolední, se ozvu na mail hned, jak budu vědět můj sobotní časový plán. A pokud to bude možné, právě v sobotu proběhne předání (v Brně a v neděli v Bratislavě).

    Těm ostatním se ozvu v případě, že by mi někdo nepřišel, nebo si to rozmyslel.

    Pavel

  5. Nebyla jsem v mailech do tří, takže čerstvou vanilku nemám .-(, sháněla jsem tedy jinou a našla na aukru vánoční akci obchodu vanilkové lusky v bio kvalitě- 10 zatavených lusků 16–17 cm za 129 kč, o 40 kč levněji než v kmenovém obchodě. Má někdo prosím s touto vanilkou zkušenost? Protože mi to přijde dost levné a zatím moc zkušeností s vanilkovými lusky nemám. Děkuji.

  6. to Klara.h: pokud mate na mysli obchod vanilkove-lusky.cz, tak ja zkusenost mam a to velmi pozitivni. Lusky byly cerstve, pekne tluste a vonave. Viz recenze na scuk.cz.

  7. 6 Myval: děkuji pěkně, pročetla jsem recenze na scuku a mám dobrý pocit, že jsem udělala dobrý obchod.:-)) Hezký večer

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.