Kde sehnat hovězí z Kóbe v Praze? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. víte někdo?

  2. No, nevím. Ale jelikož tam nedávno měli v chovu SLAK, domnívám se, že se to nesežene ani v Japonsku.

  3. Pokud vím, tak pravé Kobe hovězí se nesmí z japonska vyvážet a pouze se, dost neoficiálně :), pašuje.

  4. dtto- Kobe nekoupíte, ale v klidu koupíte wagyu beef z dovozu z US, namátkou http://xofoods.cz/ a jiní gastro dodavatelé :)

  5. Předpokládám, že tohle bude chované mimo Japonsko? NZ = Nový Zéland?

    http://www.cipa4u.cz/…2-3kg-vakuum

  6. 3: Z Japonska se to nesmí vyvážet právě kvůli té slintavce, o které píšu výš. Pokud vím, tak japonské chovy plemene Wagyu jsou dost zdecimované, plemenných býků zbylo jen pár (inseminační dávky po nich ale zůstaly), kvůli té nákaze museli utratit víc než 80 tis. kusů zvířat.

  7. Přesně tak, Nový Zéland, druh skotu stejný, ovšem jiné prostředí a strava – tudíž to bude jiné maso. :)
    Ne že by to 99,9% lidí mohlo poznat… Ale to už je úděl „legendárních“ jídel (humr byl taky původně to nejlacinější a nejobyčejnější, co rybáři jedli a co z něj je teď.

  8. aida:

    docela drsné… koukal jsem se na zprávy z loňska, docela schytávali kritiku, že se jim to nepodařilo podchytit včas. ale stejně – celý svět baští většinou wagyu mimojaponské, většina podniků naštěstí po pravdě přiznává pouhé „kobe style beef“. černé ovce se ale občas taky najdou… (viz http://www.koberestaurant.cz/)

  9. Zdravím,
    tento týden jsem byl v makru a všiml jsem si, že začali nabízet wagyu. Bohužel je to nejspíš na nějakou objednávku. Máte někdo zkušenosti s dodáním? Jaká může být cena za 1 kg? Případně jestli jde koupit např. 300 g roštěné?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.