"ceska party" v zahranici RSS

Štítky: , , ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chtela bych Vas poprosit o pomoc.
    Jsem momentalne v zahranici (Chile) a mela bych zorganizovat neco jako ceskou party ci veceri v ceskem stylu pro 10–12 lidi. Potrebovala bych poradit s vyberem menu, s tim, ze mam bohuzel velmi omezene vybaveni.
    Co mam k dispozici:

    1. dost casu
    2. dvouplotynkovy elektricky varic, troubu, venkovni gril, par hrncu
    3. hodne ovoce a zeleniny na trhu vcetne jahod, jablek, hrusek apod., spoustu velmi dobreho vina a jinak supermarkety s cca asi podobnym sortimentem jako v USA…
    K tomu nejsem sice uplne nezkusena kucharka, ale zas nejak extra zkusena taky ne.
    Jinak je tu ted kolem 30–35 stupnu, tak by to menu melo trosku korespondovat s pocasim ( i kdyz mistni jsou zvykly na dost tezke jidlo).
    Moc prosim o napady, jak to cele zorganizovat a zejmena, co pripravit…
  2. Planujete to jako piknik nebo jako sezeni vevnitr u jednoho stolu? Delat party pro vic lidi at uz se znaji nebo ne- doporucuju delat „interaktivni“ jidlo. Velky misky mensi misky, kazdy si sam nabere. zkombinuje, kolik a co chce. Udela to fajn atmosferu a je tozabava. Chlebicky, bramboracky- treba k tomu naplne- zelenina, houby…maso. bra. placky, palacinky-slany i sladky- uzijete to ovoce. Jako dezert treba hruskovy kolac s posypkou s trochou skorice Do hrnce neco typu …hm…budu premyslet..nad nejakym ceskym jidlem do 30 stupnu..

  3. stouchany bram. s cibulkou a karbanatkama(ka­pustove)
    mozna nejake pomazanky

  4. nejaky tipy na part jidla byly tady http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…, mozna tam najdete neco ceskeho, prijemneho… nejako dobrou vychlazenou polevku – krem, ac to neni prilis ceske…nebo nejake mini verze ceskych klasik?

  5. Rovněž doporučuji šťouchané brambory – cizinci z nich bývají unešení. Stejně tak z českých koláčů s posypkou. Nejvíce bodovaly malinové a borůvkové. Úspěch mívají i pečená vepřová masa (na cibuli a česneku), špízy apod.

  6. Hlavně udělat obložené chlebíčky, spoustu chlebíčků, na ty nikdo nezapomene ;).

  7. Když si vybavím co považuju za prázdninové jídlo (do vedra), tak bych udělala kulajdu (ale nevím jak jsou na tom v Chile s houbama) a lívance s borůvkovým žahourem nebo kynuté ovocné knedlíky. Nebo klidně řízky a bramborový salát (varianta: brambory se šnitlíkem a klasika okurkový nebo rajčatový salát cukr-ocet), smažák s bramborama. Guláš (dá se ho udělat kotel den předem), bramboráky. Všechno jsou to jídla běžně dělaná na chatách a chalupách v polních podmínkách i pro hodně lidí, tak by to mělo jít. Ty pomazánky, jak už tady někdo psal, by byly taky fajn, rybičková, vajíčková, tvarohová, z pivního sýra.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.