Rebarborový košíček od Paula RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím pěkně, jednou za čas neodolám a stavím se k Paulovi na Andělu v Praze..A asi mojí největší závislostí tam je rebarborový koláč/košíček, podle toho co zrovna mají. Každopádně se vždycky po tom olizuju ještě asi hodinu a tak mě napadlo – jestli někdo víte o čem mluvím, nevíte co je to za těsto, popř. nějaký tip jak to udělat doma? Dostává mě ta křehkost těsta v kombinaci se šťavnatou náplní s kousky rebarbory:)

  2. Já tomu absolutně rozumím.
    Když jdu kolem Paula, a většinou to bývá na Floře, tak rebarborový košíček je moje častá volba. Lehce kyselá rebarbora je úžasná v tom jejich křehkém těstě. Když jsem byl dítě, cítil jsem jako velkou křivdu, kdykoliv babička udělala rebarborový koláč s drobenkou… Ale chutě se mění.

    Zkuste zajít do lahůdek restaurace La Gare například na jejich alsaský jablečný koláč atd.. Velmi podobné a chutné.

  3. Nejsme si jista tim, co ted napisu-popisem kosicku,ale taky ho mam rada. Imho je to z krehkeho testa-tak jsem to testo jmeno neboli Pate brisee, zloutkovy krem a rebarbora..
    zkuste to hodit do youtube- idealne v angl. nebo fr. verzi

  4. Že bych jim dal třetí šanci? Poprvé to byl chléb asi za 70 Kč a byl hodně nedobrý a spíš gumový, než křupavý. Podruhé to byla francouzská bageta. Byla znatelně nedopečená a totálně gumová! Jedna z nejhorších francouzských baget, co jsem kdy koupil! Takže třetí šance bude s něčím „ochuceným“. Jo a oba pokusy byly zatím na Andělu na rohu u křižovatky…

  5. 3. moc děkuji, myslím že jsem pár receptů našla, už aby tu byl víkend a čas na zkoušení:) akorát s tou rebarborou to bude asi těžší, ale jak jsem z různých stránek pochopila, plnit se to dá víceméně čímkoli:)

    4. francouzskou bagetu ani chléb jsem od nich neměla. Když jsem v Praze, tak mám kolem Anděla velmi často cestu a chodím tam spíš „mlsat“, než nakupovat klasické zboží. Zatím u mě na plné čáře vyhrál zmíněný rebarborový košíček, ale naposledy mě dostali i croissantem a citrónovým košíčkem (příjemně osvěžující, nepřeslazené).

  6. 5: Úplně nejjednodušší pate brisée je tohle: 250 g hladké mouky, 125 g másla, špetka soli, cca 0,5 dcl ledové vody (množství vody závisí na druhu mouky). Chlubím se cizím peřím, recept mám od RenatyE. Pudinkový krém určitě zvládnete, je v každé kuchařce, s rebarborou ale budete muset počkat až na jaro.

  7. 6. Moc díky, určitě vyzkouším:)

    Akorát jsem teď lehce zmatená, napadlo mě (konečně) se podívat i na jejich web stránky a konkrétně u Rebarborového koláčku mají napsáno tohle: „Lahodný koláček z máslového lístkového těsta s vanilkovým krémem a rebarborou.“
    Tak teď nevím jestli je to jen má blbost a je to vlastně to stejné, jen se to jinak jmenuje, nebo je to úplně něco jiného:)

  8. 7: Recept na dobré máslové lístkové těsto najdete tady, v Zápiscích od čtenářů, od Nadi: http://www.cuketka.cz/?…

  9. Marmeladka: muzete udelat bud krehke testo nebo listkove..obe dobre, kazde jine

  10. Rebarbora…tu miluju – ale priznavam, u Paula jsem ji nemela. Vlastne jsem u Paula mela jahodovy nebo malinovy kosicek a pak jeste neco citronoveho…No nevim, pripadalo mi to nejen desne preslazene, ale hlavne hrozne navonene a na kosicku byla brutalni vrstva zelatiny, ktera byla navic dost kysela – a nebyla to kyselost uplne prirodni. Abych se priznala, tak me to asi od jakychkoliv dalsich pokusu uplne odradilo – uznavam – esteticka stranka je jedna vec, ale u Paula uz si nic nedam :/ Asi to neni uplne trendy…pripomina mi to trochu davno davno cukrarnu ve znovuotevrenem Dome U Rotta – jahodovy dort tam stal tenkrat padesat korun – to bylo fakt hodne, ale vypadal uzasne…nadychana bila slehacka, cervene, lesknouci se jahody…Mama s tetou si ho tenkrat daly a smichy se hrouti jeste po letech…byl FAKT hnusnej :)

  11. 10. já tam tedy z těch košíčků měla jen ten rebarborový a citrónový, a oba byly skvělé – a mě sladké chutná jen výjimečně:). Jahodové věci nějak nemusím, jedině ty doma vyráběné z čerstvých jahod..všude jinde do toho nacpou ty mražené nebo z kompotu a to fakt nemusím.

    8.,9. díky moc:) už aby byl ten víkend!

  12. 11: Jéé, taky nejím jahodové věci. Ani jogurty, marmelády (jedině tu od maminky z našich jahod), nanuky, bonbony, nedejbože čokoládu…nic…ee. Jahody miluju. Hlavně ty naše. A když kupovaný, tak s cukrem, citronem a estragonem, nebo s balsamikem a pepřem. Jej, to jsem se nějak rozepsala. Omlouvám se za OT.
    Ty košíčky asi zkusím, rebarborku já moc ráda. Hlavně tu naší… :-)

  13. 12. Mluvíte mi z duše!! Nesnáším tu umělou pachuť ..:) čerstvé a z (naší) zahrádky jsou nejlepší!:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.