Kung pao RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    mohl by mi někdo, prosím, napsat recept na Kung pao? Internet je jich plný, ale neumím kdovíjak vařit, takže kvalitní recept nepoznám.

  2. kdyz uz to musi byt.. treba tohle? http://dolcevita.blog.cz/…eme-kung-pao a wikipedie?:-)

  3. 2: Ale ne česká wiki, v anglické verzi je myslím popis přesnější a je tam i vysvětlený rozdíl mezi sečuánským originálem a naší západní verzí (to je ta Šárčina): http://en.wikipedia.org/…_Pao_chicken

  4. ↪ 3 aida: no to jo, ale aspon tam ma Sarka dve verze, a ta prvni je takova hodne cista, pro zacatecnika kazdopdne cela ta stranka dobry material… snad si to pavlik precte:-)

  5. 4: Snad ano. Hlavně ať nečte tohle (vypadlo to na mě právě z Labužníka): http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)

  6. Děkuji všem za rady, kouknu na to :)

  7. Přidávám tip na restauraci v Čelákovicích, kde nabízejí původní Sečuánské kung pao, asi tak jak by mělo vypadat. Tedy především se sečuanským pepřem.
    Dovedl mě do ní kamarád, rozený číňan s doporučením že jde o místo které jako jediné uznává Pražská čínská komunita.

    Nebojte se příšených stránek ani jídelního lístku. Mají dvě varianty, jednu pro čechy s jídly za cca 70kč, včetně české verze kung paa, a druhou s původními recepty sečuanské kuchyně. Bohužel ani na něm, alespoň v českém překladu, nejsou všechna jídla co restaurace nabízí. Už několikrát se mi stalo jak kolem mě propluly krásně zdobené tácy s kraby a různými rybami, případně dalšími jídly co jsem už nebyl schopný identifikovat.

    http://www.cinske-zatisi.cz/

    Vlastně se divím že u dávno není na scuku.

  8. Ten recept z Dolce Vita se mi líbí. Jen nevím, jak poznám kvalitní sojovou omáčku a co to je wej-su.

  9. wej-su je glutamát sodný (v prášku, v bille atd prodávaný jako směs se solí, glutasol tuším), ale zrovna myslím, že i bez toho to bude fajn.. přirozeně hodně ho totiž obsahuje i sojová omáčka, maso a všechno možné:-) kvalitní sojová omáčka – nikoli vitana, maggi – dost slabá chuť, já mám ráda kikkoman, v Bille pak mají snad ještě heinz, aspoň naší, no. (podívejte se po vietnamských/čín­ských/japonských/ko­rejských/thaj­ských večerkách a zeleninách, něco snad najdete). určitě to dobře dopadne, od Šárky mi zatím vše moc chutnalo, jsem zvědavá na výsledek tohoto:-)

  10. Oukej, během týdne to projdu, díky za rady :)

  11. Ten první recept na Dolcevita je Kung-pao jak má být.Kung-pao je ve své podstatě velmi jednoduché a rychlé jídlo,které je hotové za pár minut.Žádné dušení,žádná zelenina.Jen arašídy.
    Glutamán se přidává na zvýraznění chuti,dá se bez něho obejít.
    Sójovku nejlíp některou originál asijskou,takové ty vitany aspol. nebrat.
    Jo a ta sojovka do Kung-paa se dává světlá,tmavou byste to zkazili.

  12. Recept na Kung Pao je zrovna v aktuálním čísle časopisu „Albert v kuchyni“ (únor 2011), který lze zdarma vzít v prodejně Albert.
    BTW na to že jde o bezplatný časopis, je jeho úroveň velmi dobrá!

  13. Ad sojovka v Kung-pao: podle mé kuchařky Fuchsia Dunlop: Land of Plenty (kterou beru jako autoritativní pro sečuánskou kuchyni) tam patří 2 lžičky světlé do marinády a lžička světlé + lžička tmavé do omáčky. Jinak do čínské kuchyně patří čínská sojovka, já používám snadno dostupnou Pearl River Bridge Superior. Kikkoman nechávám na japonskou kuchyni.

  14. ↪ 7 rejow: Tedy Vaším příspěvkem jste mi udělal ohromnou radost. Do této restaurace jsem chodíval, když ještě bývala na Budějovické. Pak se po nich zem slehla a mně to bylo moc líto. Jejich kuchyně byla naprosto jiná než ve všech pseudočínských bistrech. Skvělá! Do Čelákovic se určitě vypravím a všem ostatním doporučuji.

  15. 11.: S těmi arašídy tak úplně nesouhlasím. mohou to být i jiné oříšky, důléžitá je právě ona křupavá složka. :-) Typické pro sečuánskou kuchyni.
    13.: souhlas.

  16. ↪ 13 obda: Tak s tou tmavou sojovkou je to pro mě nová informace.Vyz­kouším.
    Pearl River Bridge Superior používám taky,tmavé i světlé,jsou dostupné a levné.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.