Fazole tonka? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Znáte nebo víte někdo něco víc o „fazoli tonka“? Prý se to strouhá do dezertů a povznáší je to do nebeských výšin… Nemohla jsem vygooglit, o co jde.. Máte někdo zkušenost?

  2. Musím se přiznat, že to vůbec neznám, ale po chvilce hledání toho na mě vypadlo docela dost, první dva odkazy jsou tyhle: http://www.theatlantic.com/…legal/65616/ a http://www.theatlantic.com/…legal/65616/
    Prý je v tom kumarin, píšou, takže nevím, nevím…
    Jdů gůglovat dál, docela mě ta tonka zaujala.

  3. Tonka Beans – jsou semena stromu Silovoň obecný. Vlastně to fazole nejsou, ale tady se nějak ten špatný překlad chytil. Používají se jako aromatické koření především do sladkých pokrmů. A kromě toho také ve výrobě parfémů.

  4. Můžete to vyzkoušet ve zmrzlině u dezertu v rámci Grand Restaurant Festivalu v restauraci Essensia.

  5. Také jsem na to nedávno narazila, chuť se prý podobá vanilce, někde je používána místo vanilky prý proto, že je levnější. Zajímalo by mě, zda se tu dá někde koupit…

  6. chuť se vanilce moc nepodobá…používáme ji při výrobě zmrzliny a dodává ji firma dandeli havelland foods v kilových balení…a připravte si balík:)),eventuelně vám můžeme odsypat.zmrzlina-2ad.cz
    hezký den

  7. ta zmrzlina v essensii je bozska, doporucuju.

  8. ↪ 6 mango: No teda, musím se ke své hanbě přiznat, že o existenci vaší zmrzlinárny jsem neměla tušení – v létě to bude jistojistý výlet! Do kterých příchutí fazole tonka dáváte? Odsypání by bylo asi fajn, třeba se před mnou návštěvou nějak domluvíme.

  9. 7-nevim jak vypada bozska zmrzlina,popiste to lepe,teda pokud to jde,kdyz je bozska…:)))

    8-proč hanba,jste snad z tuchlovic?pokud pobýváte poblíž,doporučuji dorazit dříve než v létě,to je u nás blázinec.děláme zmrzlinu čistě „tonka fazole“,zbytek záleží kdo si co objedná…než vyrazíte pošlete sms,nebo e-mail,abych s vámi počítal…

  10. ↪ 9 mango: Nene, jsem z Prahy, ale zmrzlina je moje neojblíběnější sladkost a skutečně dobrá nešizená se málokdy vidí, z toho důvodu si jí po cukrárnách (skoro) nikdy nedávám. Tudíž když slyším o tom, že u nás někdo vyrábí zrmzlinu kvalitně, tak se podivuju, že jsem neměla tušení..Určitě se ozvu až budeme plánovat výlet tím směrem, ale dřív než na jaře asi ne. Každopádně díky za ochotu.

  11. ↪ 9 mango: Hmmm, no to jsou věci! My si teda asi uděláme výlet až z Brna! ale taktéž až se oteplí… Příchuť fazole tonka jsem sice mezi produkty na webu nenašla, ale věřím Vám a už teď se dost těším!!!

  12. kanyla 11-jenom dejte vědět dopředu,aby jste nejeli takovou dálku bez tonky…zase takový majstrštyk to není,proto na vitríně není každý týden.eventuelně nám napište na Vás spojení a až pojedeme směr brno,tak Vám ji přivezeme.jinak v knize návštěv u nás na webu je o tonce zmínka..:))

  13. Mango: Já se omlouvám za off topic, ale teď jsem si řádně prostudovala vaše stránky a moc by mě zajímalo, jak zmrzlinu děláte, pokud to tedy není tajemství. Já si jí vyrábím doma metodou žloutkové báze (tedy vaření žloutků s mlékem do krému), mléka, smetany (plus nějaké té příchutě, ať už jde o vanilkový lusk, prášek čaje matcha, rozpuštěné kvalitní čokolády nebo infuzi čerstvé skořice či máty do mléka), sorbety pak z ovocné dřeně, plus vody, případně alkoholu..mým velkým rádcem je zmrzlinová kuchařka Davida Lebovitze The perfect scoop. Ovšem to je všechno pro domácí výrobu v jednom malém zmrzlinovači…Na padesát korun kopeček to samozřejmě nevyjde, ale domácí podmínky j nelze s profesionálním provozem srovnávat.
    Prozradíte, z čeho ji u vás děláte? (vím že z prášku a vody néé, to jsem na webu četla :)

  14. Dvirka:rád Vám zodpovím a podebatuji skoro o všem okolo zmrzliny,jenom nevím,zda se to tady smí ?Přijde mi to ode mě trošičku troufalé zřídit si poradnu na cizím webu:)))Proto bych raději navrhl,abychom to řešili poštou,moji mailovou adresu znáte,tak to vyzkoušejme.
    Jinak nepíšete jaké mléko,jakou smetanu,jaký cukr,ale v zásadě děláte asi velmi slušnou zmrzlinu a velmi pracnou.Zhruba ji děláme stejně,jenom já ji dělám ve větším množství a s profi výbavou,kde největší rozdíl je v pasteru a výrobníku zmrzliny.
    Sorbety vyrábíme pouze z ovoce a zeleniny bez použití zmrzlinářských polotovarů.
    David Lebovitz dělá jakou zmrzlinu?Mám na mysli italskou,americ­kou…?
    Je toho víc co bych o zmrzlině napsal,ale to už jsme od té tonky daleko:))) a opravdu to tady nechci okupovat.
    Pokud máte zájem,napište mi na mail a můžem pokračovat..:))
    Přeji hezký den.

  15. K puvodnimu tematu: zakoupeno v bezne prodejne Edeca v centru Berlina, divila jsem se, ze ji maji…
    http://www.xn--fuchs-gewrze-llb.de/…_174887.html#…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.