Mozzarella na pizze RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Udělal se mi dotaz. Opakovaně jsem v pizzeriích zjistil, že pizza s mozzarellou vypadá jako s nastrouhanou ghoudou či podobným sýrem, tzn., že na pizze je jednolitá žlutošedá vrstva rozteklého sýra, který má tendenci natéct do středu, kde je těsto nejtenčí. Zatímco když si pizzu s mozarellou (obyčejnou kraví) dělám doma, zůstanou na ni po upečení mírně rozteklá vanilkově bílá kolečka.
    Je to teplotou, které doma nedosáhnu, nebo nedejbože v pizzericích používají bůbolí mozzarellu nebo je to prostě nějaká ghouda převlečená za M? (Ediam to není).

  2. ↪ 1 andy_wise: Pokud někde použijí buvolí mozzarellu, zcela jistě se o tom dozvíte z lístku a na pizze myslím uvidíte zachovalé kousky nebo kolečka sýra, jako máte doma. To, co běžně v pizzeriích používají je produkt zvaný pizza-top, který bych zařadil někam mezi mozzarellu a eidam.

    A nemusí se zdaleka používat jen na pizzu, jak je zřejmé z následujícího receptu pro restaurace, který mi našel strejda Google: http://www.zeelandia.cz/…rovym-masem/

  3. ↪ 2 Kytka: Díky. Za dvě stovky bych si představoval opravdovou mozarellu. Když mi pizzu přinesla obsluha, poslal jsem ji zpět s tím, že toto jsem si neobjednal. Obsluha byla v šoku, co jsem si to dovolil, když ani nepoznám opravdovou (nastrouhanou!) mozarellu. Chtěl jsem ukázat nerozpečený vzorek, ale to pohoršeně odmítli. Tak jsem odešel bez pizzy a za největšího grázla (samozřejmě i u osazenstva stolu). Bohužel v jiných pizzericích vypadá m. naprosto stejně.

  4. ↪ 3 andy_wise: Ono se to mám dojem bohužel občas prodává pod názvem mozzarella na pizzu a podobně.

  5. ↪ 4 Kytka: pozor, existuje i produkt zvaný „pizzarella“ nebo „mistr pizza“ a to bych ani omylem mezi mozzarellu a eidam nezaradila, je to nenapadne oznaceno jako alternativa mleceneho sortimentu, chutna jako ztuzenejsi rama – bezpecne poznate, vazne hnus. Minule to koupil bracha, kdyz mozzarellu nemohl sehnat a chtel na pizzu neco podobneho a jineho nez eidam. plakali jsme:-)

  6. ↪ 5 farfalla: A sakra – ty verze, co jsem viděl já sice nebyly nic moc, ale aspoň byly podle popisu z mléka.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.