Káva přes internet RSS

Štítky: , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. objednali jste si už někdy v životě kafe přes net? jeslti ano – jaké a kde? ;)

  2. zajímavá otázka, kávu uvařenou nebo zrno popř. mletou? ze zadání otázky jsem nesvůj, u kafe, jak je psáno, to vypadá na uvařenou a teď je otázka „kdo mi jí dopraví čerstvou a pitelnou?“ a nebo pošlu mail „za deset minut přidu na kafe a dám si latté“?

  3. nené, omlouvám se za matoucí otázku :) uvařené kafčo přes net to je přeci jen trošku scifi!!!

    mám na mysli kávu praženou zrnkovou (je už ale jedno jestli jednoddruhvku nebo směs :)

  4. V tom případě odpovídám, že jsem to sice ještě nikdy neudělal, ale nepřijde mi to jako nic nenormálního a asi to brzy zkusím… IMHO menší pražírny budou prodávat většinu kávy v baleních pro domácnost (tedy nepočítám dodávky do kaváren a restaurací) spíš přes net, než v obchodech. To uvařený kafe by bylo šílenější (-:

  5. p. cuketka: .. jestli tady ta otázka nemá původ z Anglie ? .. respektive Keni … :D ...... co se mě týče, ano několikrát, ale vždy přímo od pražiče ...... chce si to vyzkoušet první objednávka nástřel … je-li spokojenost … jdu do toho klidně znova… a znova …

  6. Jasně a je to super. Pravidelně kupuju čerstvě vypraženou zrnovou na http://www.primacafe.cz/shop/ (výhoda – můžu si požádat o 50 g balení testovací kávy, nejmenší balení začíná na 100 g, praží 3× do týdne, jak mi bylo řečeno).
    Zkusil jsem i http://shop.labohemecafe.cz/ (tam bohužel začíná nejnižší dávka na 250 g).

    Oba obchody zakázky vyřizují rychle, káva je čerstvá a chutná. Oba jsou kávoví fandové.
    Nicméně – mám rád pestrost, a tedy mi vyhovuje objednat si třeba pět různých druhů po 100 g, no :) Je mi jasné, že pytlíkování menších dávek zabere nějaký ten čas navíc, přesto …

    V krámě bych už kávu v životě nekoupil, je pražená bůhvíkdy a je to znát. Nehledě na to, že levná káva … je zpravidla levná i chutí. Ty zatuchlý myší hnízda nějak těžko snáším (a jak tradičně tvrdím, českej turek je hnusnej ne proto, že je špatný spůsob přípravy, ale proto, že se dělá z hnusný suroviny)

  7. Kez by bylo vic Davidu:) mensi baleni je z ekonomickeho hlediska nerealne, ty sacky s jednosmernym ventilem jsou dost drahe … cuketka potvrdi ze napriklad Square Mile Roasters bali pouze do 350 g … musite pit vic kavy, 50 g neni ani na litr:)

  8. na mě je ideál těch 250g asik… nejčastěji teď dělám kávu ve vacuum potu – http://www.cuketka.cz/?… tam zahučí 40g jen to šustne!!! káva na celý den… no spíš na půl dne :)

    připravuji na tohle téma článok, tak mě zajímaly vaše zkušenosti :)

  9. pokud nebudete chtít pouze speciality, tak slušný je http://www.svetkavy.cz – pan doktor to pojal velmi zajímavě a z italských káv si tam nejeden vybere a lze i zkoušet, navíc v pasáži Lucerny má krámek, kde lze i ochutnat.

  10. 4-czech and cuketka. Nojo, jenže já když si dám dopoledne jedno kafe (french press cca 9 – 10 g), tak mi vydrží kofein do deseti do večera. Espresa můžu tak dvě, bo se ho tam tolik nevylouhuje. The problem je v tom, že teď nemám v práci strojek na expereso, bo autorizovaný servis na opravu Rowenty – Elprag praha dělá už cca měsíc vofuky, že mi ho neopraví v záruce, bo mám uříznutý dno páky a že prej je to zásah do přístroje. Šmejdi – podle záručáku není žádný takový zásah vyloučen. Rowenta samozřejmě typicky teče tryskou a nahoře uvnitř kolem tý plastový srajdy.

  11. Zdravím kávu kupuju přes net pár let. V kancelář máme velkou spotřeba, z běžnýho výběru Jacobs/Tchibo/Dou­weEgberts/Jih­lavanka/Dadák atd. jsem si zoufal a začal pátrat na internetu. Objednávám na kava.cz, italskakava.cz, kavovnik.cz, lacaffe.cz, svetkavy.cz, obchodů je už dost. Kupuju na espresso většinou Pellini Top, Lavazzu Pienorama, někdy jednodruhový kávy, podle chuti a nálady – kubánskou, etiopskou, ekvádorskou, hawaii kona, jamaica blue mountain pro náročné… výběr je velký.

  12. 2-czech: Jak prosimtě ten jednosměrný ventil funguje? Jsem ho rozebral, moc jednosměrný mi nepřišel.

    pupek: Hele, a proč vlastně kupuješ tyhle prefabrikovaný kávy a nezkusíš něco čerstvého od tuzemských pražíren?

  13. ten ventilek funguje jednoduše, jestli jsi rozebral tak si na to musel přijít, vzduch z venku folii uprostřed přitlačuje čili neprojde, CO2 ze vnitřku folii po okrajích nadzvedává a může vesele unikat. Díky tomu lze a) kávu uchovávat bez přístupu vzduchu, b) po zmáčknutí přivonět.
    typů je více, některé sáčky mají dokonce pouze jakousi perforaci, ( pásku) která funguje podobně… výsledek, čerstvá káva vydrží dlouho , nedochází k oxidaci. Dnes jsem dělal french press z Bio Brazilské kávy zabalené ( zrnkové) v sáčku z jednocestným ventilkem .. a po 6 měsícíh sice čerstvá rozhodně nebyla … ale atributy " dobré kávy" a charakter si uchovala ..... bez ventilku nekupuju .. :D …

  14. Objednal jsem si hawai-skou kavu KONA na http://www.koacoffee.com – maji tam za zvyhodnene 3-baleni (Private Reserve + Estate + Peaberry) vse po 1/2 libry za 30$. Faktem je, ze si nejvice pochutnate na „Private Reserve“, ktera ma vyrazne vetsi zrna nez ty dve dalsi a je tim #1. Samotna stoji 1 lb 30$. Postovne z Hawai-e je asi 35$, takze kdyz toho objednate vic, tak se to vyplati. Ceny v Evrope jsou vic nez dvojnasobne. Balik mi prisel za 2 tydny, celkova cena 135$, takze bez cla.

    Laka me Jamaica – Blue Mountain:
    https://www.jablum.us/index.cfm?…
    cena za libru (=450 g) je 36 $, v Cesku je to zase vic nez dvojnasobek:
     http://jablum.cz/…lita-grade-1

    srovnejte sami.

  15. Ta stejna Jamaican Blue Mountain stoji treba zde:
    http://shop.labohemecafe.cz/…rod_212.html
    vic nez 100$ za 1 libru, za kterou date v US online obchode jen 34$.

  16. http://www.hawaii-search.com/…/index2.html

    Tady najdete kavu KONA primo od vyrobcu, skoro kazda vetsi farma v oblasti Kona prodava i po internetu.

  17. To vypada hefky … :)

  18. „ktera ma vyrazne vetsi zrna nez ty dve dalsi a je tim #1“ … bohuzel vetsi zrna nemaji na vyslednou chut zadny vliv

    ja osobne si myslim, ze je to zbytecne vyhazovani penez za pouhou „znacku“ … v soucasne dobe je jiz velke mnozstvi mnohem kvalitnejsich a levnejsich kav nez zminovane JBM, Kona atd. … z patra bych doporucil Ethiopia Aricha, Finca El Injerto z Guatemaly, samozrejme Esmeralda … zkuste koupit pres Stumptown, Intelligentsii nebo jine prazirny v USA …

    Mel jsem moznost v posledni dobe ochutnat nekolik vzorku sklizni JBM Wallenford, Kona Extra Fancy, Kopi Luwak a ostatnich „marketingovych“ kav a jedina ktera aspon trosku zaujala byla Kona Extra Fancy…

  19. Já objednávám, jak už jsem asi na fóru psal, do kanceláře i domu http://www.longberry.cz – pražířna Kralupy
    Pozor, mají tam neplatný mail, takže telefonicky. Vozí nám kafe osobně.

  20. Mhm … 26 Kč/100 g? No, nevím, jestli jde o „nejkvalitnější“ kávy …

  21. Pro posouzení můžu vzorek odsypat, ale nehlašte se všichni, ať mě nepřipravíte o všechny zásoby. Nechci se vydávat za znalce kávy, rád se nechám poučit, nicméně zatím mě chutná.

  22. rozhovor s panem Lnenickem (Longberry) v novem cisle Beverage&Gastro … fandim

  23. A v které trafice je například časopis k mání? Nesehnal jsem

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.