Chuťový orgasmus RSS

Štítky: ,

59 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Už jste ho někdy zažili? Které jídlo / nápoj bylo příčinou? A jak ho prožíváte? Nutí vás zavírat oči a vzdychat?:-)

    (Off-topic tohle téma asi není, ale jinam se taky nehodí, proto je tu. Doufám, že bulvární nadpis přitáhne hodně čtenářů a všichni se zde svěříte:))

  2. A abych prolomila ledy, chuťového orgasmu dosahuji často při vložení prvního sousta knedlíku s maminčinou svíčkovou. Není to ale pravidlo – svíčková je pokaždé jiná, takže účinky nenastupují spolehlivě:)
    A k tématu mě inspirovala včerejší tempura z lososa v Hanabi. To byla síla:))

  3. :) to je panečku téma na zimu! já je mám a rozeznávám dokonce dva druhy. první je ten jak píšete, když se na něco co člověk zná moc a moc těší a pak po dlouhé době přijde to první soustíčko ;) třeba u tataráku, nebo u pečenýho kolínka ;) sám sobě jsem si ho udělal teď pedminulý týden, svojí verzí poctivé musaky ;))

    druhý typ je poznávací. člověk ochutná něco poprvé, první sousto uběhnou asi tak tři sekundy. ticho před bouří. pak se mu hlava zatočí, smysly zdivočí a je to tam! ;) teď jsem měl v restauracích trošku smůlu ale mám tu jedne čerstvý zážitek s jedním typem šlehačkové smetany, kterou jsem objebvil nedávno.

    chuťový orgasmus mě přepadl v kleče u otevření ledničky, když jsem tu šlhajdu ochutnal přímo z kelímku a pak bech bum bác. masakr. luční byliny, kokos, máslo, mlíko, všechno to tam bylo. nskutečně čisté a neskutečně silné ;) smetanový ch.o. ;D

  4. :D
    Máte to dobře teoreticky podepřené, v tom případě byla tempura ch.o. II. typu.
    Tak doufám, že se podělíte, o jakou smetanu šlo.

  5. ano, sem s tím. netajte na šlehajdu a nahoďte!!!prosííím!

  6. podělím, v samosttném článku. furt přemýšlímk čemu ji doprovodím, vypadá to že nakoenc ničím. už sjem sežral druhý kelímek jen tak!!! ;)

  7. Pivli, šup sem s odpovědí na kořenový příspěvek, ke kompenzaci toho šlehačkového off-topicu:))

  8. hehee, hezky si počkajťe, jakápak by to potom byla exkluzivní cuketkovina že? ;)))

  9. anoano Pivli :) jinak se z toho nevyvlečete!!!

  10. Těch by bylo, chuťových orgasmů! Třeba při pojídání pravých belgických pralinek, ručně dělaných, nebo při ochutnávání domácího čokoládového cheesecake, případně roastbeefu. o domácí svíčkové s taktéž domácím knedlíkem ani nemluvím. A to nemám ny mysli zrovna tuhle:
    http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… (komentář č.6), protože svíčkovou fakt umím.
    Poslední chuťový orgasmus jsem zažila dnes, při obědě a to dokonce dvojitý. jednak se musím trapně pochválit, protože se mi povedlo fantastikuš kung-pao a se zavřenýma očima jsem si ho vychutnávala. Druhak -když jsem oči otevřela, zjisitla jsem, že ostatní strávnici činí totéž. Se zavřenýma očima vychutnávají mnou uvařené jídlo. No řekněte sami, není TOHLE ten pravý chuťový orgasmus? Po snědení posledního sousta se ozvalo: máme velikou lítost!
    Stačí k tématu? :-)))

  11. U mě záleží nejen na samotné krmi, ale i na rozpoložení, denní době, počasí, ročním období, společnosti a dalších nezanedbatelných faktorech. Nicméně osvědčeným spouštěčem orgastické vlny jsou u mě: čerstvé voňavé jahody, krevety, zmrzka z Pařížské, těstoviny s rajčatovou omáčkou a ricottou z Aromi, siroopwafeln (holandské vafle s medovým sirupem), Prosecco. V mládí to byla jednoznačně Jesenka. To jsem však o pojmu orgasmus neměla nejmenší tušení :)

  12. U mě nejčastěji u polévek, taková dobře pomalu vařená zeleninová polévka, kde se všechny chutě zdárně propojily, ideální na tuhle zimu. Miluju chuť zeleniny, česneku, soli a smetany ve vývaru.

  13. U mna byvaju najcastejsie dost italofilne, ale dnes to bolo nieco fakt extra…
    Dnes som si totiz asi po 5 rokoch urobila staru dobru KRUPICOVU KASU! So stipkou masielka a Grankom (special na to som ho kupila, znicit original chut detstva holandskym kakaom, co mam bezne doma by bolo barbarstvo:) Este teraz pri spomienke na veceru (!) som v extaze! :)

  14. 13. : joj! Pohádka mládí!!! :-)))

  15. 13: šmankote! to se nedělá, takové týrání :) Jediná poznámka nemíchat – to se musí pomaličku od okrajů talíře dávkovat po lžičkách :))))
    jinac mam podobne deleni jako pan C.

  16. jo nemichat!!! :))
    to by bol vacsi zlocin nez krajat spagety!!! :))

  17. Ano a ta lžička musí být maličká!!! Doufám, že v té kaši nebyly pucky? :-) Protřepat -nemíchat! Muhehehe…

  18. Já jsem primitiv. Mě stačí k orgasmu kus masa … nejlépe polosyrového. Dneska jsem dělal křenovku, tak jsem nezanedbatelný kus hovězího sežral polosyrový/po­lopečený jen tak se solí.

    A když mám náladu, tak na konec ještě hlt plného červeného, něco mezi barykem a ještě ne portským, ale to se v česku nerodí a vůbec se to špatně shání.

  19. Jasne, ze neboli! :) (ak teda pucky su hrudky, ako predpokladam:) Na gympli som mala celkom dlhe obdobie, kedy som si krupicu varila kazde rano, takze som na nu totalny specialista :))) a co sa zamladi naucis…

  20. krupicka je krupicka:))
    porridge&golden syrup? Neni kazdy den, ale … yummy

  21. A este sa priznam – vcera som si nenormalne uzivala chut klasickeho spenatu s vajcom, ktory som nejedla uz dlhocizneeee roky. Asi tyzden som uz nan mala strasnu chut, ale nejak som sa (sama pred sebou) hanbila kupit tu surovinu… odkedy som objavila listovy spenat, povazujem ten spureeovany za nehorazne barbarstvo… ale proste som neodolala…

    Pruser je, ze som sa pred tyzdnom vratila zo Sardinie a tak mam chladnicku plnu pecorina, ricotty, cruda, pesta, pancetty a inych dobrotok… a mna zrazu pochyti food-nostalgia. To cloveka fakt nastve :)))

  22. malinko k tématu, dnes mě zasáhl třetí typ chuťového orgasmu! je to typ při, kterém jste zprvu naprosto odrazeni prezentací celého jídla, k použitým surovinám ani k receptuře nemáte moc důvěru… pak následujejedo soustu z donucení či ze slušnosti PRÁSK…! JE TAM :)

    byl toobyčejný pastrami sendvič s žitným chlebikem. tááákhle dobrý! :)

    cappuccino:

    mražená zelená cihla pýre je náhodou fajň :) chuná to uplně jinak než čerstvý listový.. neodolávám docela často.. se smetanou :) s vajíčkem :) když o tom te´d tak uvažuju. jsem docela kostko žrout,… mám je v ledniččce dycky alespoň dvě, tři.. co kdy to náhodou na mě přišlo :)

  23. A co máte proti pastrami a žitnému chlebíku? Vždyť je to tááák dobré! :-)

  24. jo treti typ nam chybal! ja som sa tak kedysi dostala ku krevetam… v case ked som morske plody mala len za stelesnenie slizskosti :) ale bol to presne ono.. chutovy orgazmus zo slusnosti :)

  25. Pivli:

    musela byste vidět to místo, seting a přidat k tomu celkovou náladu :)

  26. Aha. tak bacha na žloutenku, jo? :-)))

  27. tak největší mám, když mi přinesou carpaccio

  28. momentálně…z ba­klavy koupené dnes ve Farahu…ach…

  29. krémová polévka z dýně hokkaido, mohu ji jíst každý den a stejně stále tatáž slast. To je ten pravý foodorgasm ;)

  30. A také právě utržené jablíčko ze stromu, voňavé a chutnající po slunném podzimu … Nejlépe šťavnatý Rubín … mňam. ..

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.