U Drahokoupilů RSS

Štítky: , , ,

29 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. aneb zas jedna „staročeská“ matlanice :) na první pokuk vypadá dobře, byli jste někdo?

    http://www.udrahokoupilu.cz/

  2. ja som podla titulku postu cakala kritiku nejakej predrazenej nehoraznosti, ale vidim, ze oni sa tak volaju naozaj…:))

  3. draze koupil, levně prodal :)

  4. tak to by sme sa tam teda rychlo mali nahrnut vsetci este kym ich ten spas nepolozi :)
    ale pozeram, ze ziadne menicka s drinkom za 80, takze snad mame este cas…:)

  5. V sobotu tam pořádají kamarádi party na rozloučenou, tak pak podám hlášení :-)

  6. Ze čtenářů těchto stránek se stává slušná mafie!!! Typické zločinné spolčení! :-)

  7. haha :) no ale výsledky jsou zajímavé!

  8. Vypadá tady snad někdo jako zločinec :o)?!

  9. Tak jsem tam byla, viděla a ochutnala – pocity tedy smíšené… Velká restaurace s různě členěnými místnostmi, čisté prostředí, ale kromě jedné servírky poněkud nepříjemná obsluha, jídlo zrovna ceně neodpovídá, jediná vyjímka byla výtečná česnečka neboli oukrop a pečené koleno.

  10. Mám to hned vedle práce, takže chodím (na večeře, ne na polední menu). Vždycky chutnalo. Nejdřív jsem zůstávala u české klasiky – kachna výborná, bramborák jednou vynikající, jednou dobrý. Včera jsem si dala kuřecí nugety v citronovoman­dlovém čemsi, dobré to bylo. Vyhrál ale muž s králičím hřbetem, ten byl výborný. Stručně – jídlo je o kategorii výš, než jak se tváří. Ceny jsou vzhledem k poměru k výkonu vynikající.
    Nepříjemnou obsluhu jsem nezažila, jednou byla servírka lehce zmatená, jednou nám naúčtovali, co neměli (hned při první návštěvě těsně po otevření – po upozornění číšník vypadal, že se hodlá propadnout do země, tak jsme se rozhodli, že jim ještě dáme šanci, a víckrát se to neopakovalo). Fakt je, že jeden z nich je trochu „nutič“ (měli jsme včera o panáka víc, než jsme plánovali:)) ), žoviální, ale snesitelně (zase – beru i ohled na typ podniku, jinde by za to šly body dolů, tohle beru jako místo, kam to i patří).

  11. Chodím na obědy, neb to máme pár kroků z kanceláře. Polední menu je tam celkem slušné – tuhle jsme měli květák jako mozeček, což není zrovna hvězda foodstylingu, ale vypadalo to i chutnalo překvapivě dobře. Na obědy pro kancelářské krysy z okolí je cena – výkon docela fajn, obsluha rychlá a nekuřácký sál je další bonus.

  12. Narazil jsem na tohle fórum tak přidám trochu do mlýna. Restauraci U Drahokoupilů jsem navšívil se svou kamarádkou. Cca kolem 12:30, šli jsme na oběd. Číšníci pobíhali po prostoru, ale vládl tam zmatek. Objednané pivo jsme dostali po cca 25 minutách. Když jsme si chtěli objednat jídlo, byla polední nabídka už opravdu tenká. Přesně zůstala jídla 2 – mleté maso zabalené ve vinných listech a Caezar salát s krutony. Caesar salát jsme dostali bez kuřecího masa tak jsme požádali číšníka, že se stala chybička. Odpověď byla překvapivá…prý je ten Caesar jen s krutony – tj. hrst ledového salátu s tvrdou houskou a dresink za 85,–. Na naší otázku, že Caesar je tradiční receptura, tj. jako byste u nás uvařili moravského vrabce se špenátem, ale bez masa…jsme zůstali bez odpovědi se salátem na stole. Takže tak to vypadalo na zatím naší první návštěvě této restaurace…

  13. Podle wiki http://en.wikipedia.org/…Caesar_salad v caesaru kuřecí být nemusí, s kuřecím je to už variace. Taky mě to v jedné restauraci překvapilo, tak jsem si to zjišťovala.

  14. Pak bych čekal o něco zajímavější cenu než 85,– a vypsání všech ingrediencí. Osobně jsem tento salát jedl zatím vždy jen v Itálii, kam jezdím často, ale vždy jsem ho dostal naservírovaný s kuřecí masem… :-) ale díky za info

  15. Do původního Caesara se vážně kuřecí maso nedává. Ale u nás ho tam často přidávají, aby si host nepřipadal ošizený. On tam teda nemá co dělat ani ledový salát, má to být římský… ale v našich restauracích už jsem viděla tolik variací na chudáka Caesara, že si ho už nedávám.

  16. No já nevím, ale za našeho pobytu v Kanadě jsme občas Caesar Salad jedli a vžycky to byla vegetariánská varianta, maso tam nikdy nebylo.

  17. 14: a co se ingrediencí týká, tak moje oblíbená verze obsahuje římský salát, krutony, parmezán a dresing z citronové šťávy, olivového oleje, ančoviček, dijonské hořčice, najemno strouhaného parmezánu, soli, pepře a žloutku.

    Mimochodem, viděla jsem někde Zdeňka Pohlreicha s jeho oblíbenou butilkou pasterizovaných žloutků – nevíte někdo, kde se to dá sehnat?

  18. 17: Pasterizované žloutky prodávají v Makru – akorát jsem je tam posledně viděl v tetrapakové krabici a nikoliv v butylce. (-.

  19. 17:Žloutky jsem taky viděl v makru. Jojo, možná jsme byli už trochu nervózní z toho dlouhýho čekání… přece jen 25 minut " na suchu " když máš na oběd 35 až 40 minut nikomu nedodá… , ale co se salátu týká…rád jsem se přiučil

  20. 18: No paráda, děkuju!

  21. 20. Pokud si dobře vzpomínám, tak byly v regálu s chlazenejma knedlíkama a podobně.

  22. toz sem si procet predchozi posty. mam to k drahokoupilum taktez z prace par metru a u me vladne skoro nekriticke nadseni. musim teda souhlasit ze zhruba pred rokem byla obsluha ne zrovna idealni, taky se mi povedlo cekat na jidlo pekelne dlouhou dobu, ale od te doby se tam nastesti mnohe zmenilo. naucil jsem se chodit na obedy i vecer na pivo do horniho lokalu, bo spodni mi k srdci neprirost. tam mi cisnici prijdou (az na vyjimku) takovi divni .o) kdezto nahore to odsejpa. pivo mam na stole behem minuty, jidlo nejpozdejc do peti minut po obednani, holky tam jsou prijemne a v pohode (az na obcas zmatkujici vypomoc pres obedy). jen obcas nedodrzuji zaviracku, takze uz jsem odtamtud domu prisel i v pul paty rano .o)

    ceny za obedy mi prijdou naprosto normalni, po tom co jsem srovnaval kvalitu a chutnost jidla s okolim (snad jen formanka v okoli drzi u me primat na gulasky a vsemozne podobne omacky) tak v hlubine dost casto zkousej natahnout ucet i na obedech, v kozlovne neslanej hnus bez chuti, andelka taktez, na plzence kvalita jidla podle me tez spadla o peknych par procent dolu. sodexo v mafre radsi nezminuju. proste mi vychazi ze u drahokoupilu se najim v okoli zdaleka nejlip a za rozumnou cenu.

    a teda osobne to tam pro me ma jeste tu zasadni vyhodu, ze se obcas da i si vyskemrat nejake oblibene jidlo a do par dnu je na jidelaku. plus se tam neboji takovych „prasaren“ jako jsou halusky ci peceny brambory ve slupce s tvarohem, pro ktery bych vrazdil .o)

    (ps, nepisu z tamni IP a nejsem zamestnanec restaurace u drahokoupilu. jen mam tu hospodu zkratka rad .o)

  23. Byla jsem tam cca před půl rokem s bývalými kolegy z práce, kteří pracují kousek – pivo skvělé, obsluha taktéž, ale jídlo nás nijak nenadchlo – žebra už jsem určitě jedla lepší. No celkový dojem? na pivo určitě a když bude krize, tak i zakousnout se tam něco dá…jo, a mají tam želvy v akvárku:D

  24. Co se Ceasaru týče, nejlepší mají v T.G.I. Fridays. Je z římáku s domácími krutonu a poctivým domácím dresinkem. Lepší jsem fakt nejedla. Sorry za OT.

  25. nevím co se stalo, ale příšerně, příšerně se tam za poslední rok zhoršili. Skoro přes noc.

  26. Byli jsme tam vloni jednou, obsluha dobrá, pivo rovněž, k jídlu jsem měla jehněčí kolínko – výborné. Letos jsme měli objednaný stůl 9. 12., nakonec nás usadili do horního sálu (nikoliv do spodních místností), kde byly narvané stolyk sobě tak blízko, že si lidé nemohli sednout, takže lidé, co přišli po nás, tam sice měli rovněž rezervovaný stůl, ale vedle nás se ten stůl vešel jen se zasunutými židlemi (prý měli dole svatbu, tak se zřejmě všechny rezervace snažili narvat nahoru do toho jednoho sálku). Pokud by se tam ti lidé nacpali, tak by si nikdo nemohl odejít ani na záchod, musela by vstát celá řada, vyjít všichni ven, zasunout židle, a pak by ten člověk teprve mohl projít. Nevím, jak si představovali, že by nás tam obsluhovali. Číšník byl z toho nesvůj, říkal, že to tak nařídil provozní a on s tím nemůže nic dělat. Ti lidé nakonec odešli a stůl číšníci odklidili, takže se udělalo místo. Dopředu nám řekli, že jídlo bude tak za 40–45min., nakonec bylo cca za 30min. Ostatní si pochutnali, já jsem měla pečená žebra 5ks, 4ks byly O.K. a ten pátý byl zřejmě starý (asi se jim v marinádě válel nějak dlouho a zapomněli ho tam – byl cítit). Takže při poslední návštěvě zklamání.

  27. U Drahokoupilů již neexistuje. Je zde nová restaurace TRADICE. Kdo otestuje první? Odkaz: http://www.tradiceandel.cz/cz/

  28. ↪ 27 mpik:
    Tradice je standardní PUOR franšíza identická jako Kolkovna, Demínka, Olympia, Kulaťák apod.

  29. V Tradici jsme byli na základě jedné recenze (kladné) z MF Dnes. Bylo nás tam osm a všichni byli spokojeni s výjimkou mne, která restauraci navrhla :-)
    Měla jsem bohužel smůlu, dala jsem si filátko z candáta na grilu s grilovanou zeleninou. Candát nebyl nijak dobře ochucený, příliš měkký, o přípravě na grilu bych pochybovala. Korunu tomu ovšem dala zelenina, která byla celá nasáklá tukem a na talíři bylo celkem asi 1cm tuku, který z ní vytekl, takže dietní jídlo už od pohledu. Co by mělo být lehčí a dietnější jídlo než ryba na grilu s grilovanou zeleninou? Servírka se podivila, že jsem ten rybník tuku se zeleninou nesnědla a nabídla mi, že mi zeleninu připraví znovu, o což jsem již neměla zájem. Ostatní byli s jídlem spokojeni, víno a pivo rovněž dobré. Doufám, že to bylo ojedinělé faux-pas a ostatní jídla jsou lepší nebo že snad kuchař nebyl ve formě. V MF Dnes hodnotili kladně líčka, která ale mají snad jen někdy v poledním menu a ve stálé nabídce je nemají. Uvítám příspěvky dalších, zda byli s jídlem spokojeni. Já bych do této restaurace už podruhé nešla.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.