Maliny RSS

Štítky: , , , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nějak se nám urodilo malin a ráda bych je zužitkovala i jinak než čerstvé nebo s jogurtem a podobně. Máte někdo tip na koláč nebo něco podobného, v čem by mohly vyniknout? Díky

  2. http://luciedvorakova.blogspot.com/…label/maliny
    http://luciedvorakova.blogspot.com/…koladou.html (jahody vymenit za maliny)
    http://luciedvorakova.blogspot.com/…-ovocem.html
    L.

  3. s panna cottou, s pavlovou, s odpalovaným těstem, na lívance a palačinky, malinové truffles, koktejly se sektem…

  4. nezazněla tady klasika, pomyslná „lopata“ na jakékoliv ovoce:

    korpus (nebo menší košíčky) z křehkého těsta, žloutkový krém, ovoce

    dá se provozovat do zblbnutí a s čímkoliv :)

  5. ↪ 4 pan Cuketka: moc dobra lopatka:) Loni jsem zkousela s ostruzinami, ale zahradni nejsou ono a na lesni zrovna nebyl rok…
    Nejaky osvedceny rcp na zloutkovy krem by prosim nebyl?

  6. Tříšť: Na půl kila malin půl litr vody a asi 150g cukru (podle zralosti ovoce a osobní chuti). Trochu citronové šťávy, nebo část vody možno nahradit jogurtem. Rozmixovat, přes síto odstranit zrníčka. Mrazit. Má to nádhernou barvu a nebeskou vůni!

    Několikanásobné vyndavání z mrazáku za účelem rozmíchání tuhnoucí směsi je nezáživné. Můj mixér má zvláštní „holicí“ kotouč, který zmrazenou směs jemně nastrouhá na „zmrzlinu“.

  7. ↪ 5 yannka: ono je to dohromady putna, když ho dobře uděláte, nesrazíte a použijete dobré žloutky a máslo. teď dělám podle julie child. rum nedávám, líbí se mi ale „zjemnění“ (hahah) na konci máslem ;) taky nedávám vanilkový lusk, ale extrakt.

  8. Díky všem, těšila jsem se hlavně na tipy od Mývala :-) A žloutkový krém je výzva, jen nemám formičky na košíčky.

  9. ↪ 8 Pavli: formičky na košíčky jsem nedávno kupovala v domácich potřebách asi za 12 kč/ks, moc dobrá investice, když uvážím jak v nich budou kraáně vypadat malé tatinky nebo quiche :).

    Já bych neváhala z malin udělat charlottu nebo nepečený cheesecake jak ho teď dělala Lucie/Myval s jahodami. Nebo co si udělat trošku marmelády, pak makrónky, pak marmeládu smíchat s trochou mascarpone, naplnit makrónky a radovat se jak se to povedlo :)?

  10. ↪ 7 pan Cuketka: diky, na Julii mrknu. Delala jsem naposled nejaky Lebovitzuv a pripadal mi trochu moc pudinkoidni.

  11. Mam supr rcp na malinové kokotky, ale zveřejnim až budu doma o víkendu ;-)

  12. ↪ 10 yannka: tak to je prave krasny na tom kremu, ze je to takova malta zakladovka. po dokonceni se do toho da prat cokoliv tekuteho na ochuceni a potrebnou konzistenci (rum, liker, maslo :)

  13. 1. Drink – zmrazit, poté rozmixovat, trochu cukru dle potřeby, vodka.
    2. Koláč -maliny lze použít místo borůvek na tomto naprosto nejlepším a nejjednodušším koláči na světě.http://dol­cevita.blog.cz/0707/snad­ny-boruvkovy-kolac-pro-narocne

  14. První bedýnkové maliny právě vyzkoušeny se džbánkem creme anglaise (s kapkou Grand Marnier). To se nedá popisovat, to musíte zažít :)

  15. Z Velké domácí cukrářky: korpus na roládu nerolovat, ale rozříznout na polovinu pomazat malinovou narmeládou dát na sebe, navrchu poklást malinami, pěkně jednu vedle druhé a polít želetinou.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.