Co říkáte na SAPU, gurmáni? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. No, na to, jak tady lidi chválilil vietnamské jídlo ze SAPY, nic moc:

    http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

  2. Bohuzel, chut neni vzdy v korelaci s hygienou (mnohokrat overeno, a obcas odstonano, primo v JV Asii) ;-)

  3. Nafotit hnusně a bulvárně nafouknout se dá ledacos ;) Ta otevřená řeznictví sim tam můžete jít normálně okouknout, imho to v reálu není taková hrůza – navíc jde vyloženě o pokrytí potřeb místní komunity. BTW přímo v Sapě už je i první český řezník (a nejvíc prodá bůčku ;)!

  4. no nevím :) kolega si tam dával nějaký jídlo a něco divného měl v puse, když to vytáhl, zjistil, že tj dráp a nebyl z kuřete..okamžitě se běžel vyzvracet, takže „e-e“

  5. ↪ 4 MichaelaSi: Jedna paní povídala … A to samý se stalo v Plzni, v Pardubicích, v Brně.. Vlastně by mě zajímalo, o kterým městě, resp. o které asijské restauraci (bistru) se tohle nikdy nepovídalo … :D

  6. No..myslím, že porcovat maso na podlaze, na kartonu nebo novinách asi nějaký předpis porušuje :-) Rošty na grilování taky nevypadají lákavě. Prostě tam panují jiná pravidla a to, jestli je to dobře, nebo špatně, nechám na jiných.Ale ještě jsem odtud neodešel, aniž bych vyzkoušel něco nového a vždycky jsem byl příjemně překvapený…bun-cha, závitky, pro, „kyselý maso“, chobotnice v těstíčku, sladké koule… Kdo nechce, ať nejí :-)

  7. pho…ne „pro“ :(

  8. stalo se mu to v práci, měla jsem ho na očích, asi tak…zavřít to celé!

  9. Velké kauzy o strašných hygienických podmínkách jsou všude, to bychom nemohli chodit ani do supermarketů, nemyslíte?
    Pro mě je záruka, že v podnicích v Sapě, do kterých chodím, je věčně narváno, jídlo se točí a neleží někde a nečeká na pomalý rozklad:) Místní by navíc na zkaženou baštu asi nestáli frontu.
    Já sama jsem tam jedla mockrát a nikdy mi nic nebylo. Z osobní zkušenosti tedy nemám důvod zanevřít.

  10. zajímavé, že pokaždé se najde někdo, kdo přihodí pár polínek do ohně a přijde s historkou „to kolega jednou našel dráp…“ nebo „známý říkal že viděl…“ nebo ještě častější „soused tam přímo pracoval a může odpřísáhnout že…“ . Těmhle řečem nevěřím. Jedna paní povídala.......

    My co do Sapy chodíme, víme, že při tak velkém obratu a výdeji jídla, které je ještě k tomu tepelně upravené, nám nic nehrozí. Větší strach mám já osobně v leckterém „českém“ podniku.

    A dokud nebude i u nás (a to nežiju na vesnici ale ve 100tis. městě) vietnamské bistro kam budu moct chodit na pho a bun cha a vietnamský obchod s potravinami kde nakoupím krevety a bylinky, tak budu i nadále při každé návštěvě Prahy mířit do Sapy.

  11. ↪ 10 Siska: Nejsem ani na jedné straně, nikdy jsem tam nebyl a ani to zatím neplánuji, i když jsem z Prahy. Spíš se mi zdá nelogické, že by si naši východní přátelé nechávali ten vyfotografovaný a jinak doložený humus pro celníky a hygienu, aby si holky a kluci ve státní službě za své peníze taky užili trochu vzrušení. Pro poctivé gurmety a gurmány samozřejmě vaří jen z čerstvého a porcovaného na téměř sterilním prkénku, samozřejmě jedno mají na zeleninu a druhé na maso, jak chce naše velká EU. :-) Jsem pro zdravý rozum a odpovědnost každého. Taky si dám tataráček a musím si odpovědět sám, kde a kdo mi ho udělá. A pak se také mohu proklínat jen sám :-). Takže abych to shrnul – nebuďme naivní a neglorifikujme, na 99% bychom se velmi divili – buďme rádi, že vědí jak to připravit aby to okamžitě neškodilo a zároveň to chutnalo. V tom jsou podle některých velmi dobří a je jim přáno – každému, co jeho jest :-).

  12. Jiný kraj, jiný mrav…a zvyklosti. Je to o lidech a chutích. Já osobně bych snědla snad skoro všechno (kromě člověka), pokud by to bylo uvařené (upečené, usmažené), takže by mě pařátek asi nerozhodil, vlastně abych řekla pravdu, docela by mě i zajímalo ochutnat něco „nového“. Na druhou stranu mám v práci kolegu, který nejí ani trošku tlustší vepřové, ošklíbá se skoro u všeho. Chápu, že holt pro někoho to může být příliš silné kafe. Takže když Vám to vadí, tak tam nechoďte jíst, ale volat hned po zavření?! Co by dělali spokojení zákazníci?
    V SAPě jsem nebyla, nemám auto a je to trošku z ruky, ale chystám se tam s rodiči až přijedou na návštěvu. Od doby co byli v Číně a Thajsku nejí jinou, než ssijsou kuchyni, myslím, že to bude pro ně ten správný program:)

  13. MichaelaSi:„…zavřít to celé!“ – a co rovnou deportace?

    Ať žije kvalitní česká kuchyně bez pařátků ale moc moc dobrá (smažák, kuřecí nugetky, bezpečný vývar z masoxu, bramborové kroketky, šunkový salám, pomazánkové máslo… a na závěr trochu vegety..

    Byl jsem v Malešicích(v tržni­ci) a bylo tom moc dobré. Nemám velké iluze o hygieně veškerých restaurací (českých atd.).

    Kouření nebo jízda autem (ale i život v Praze plné exhalací) je rozhodně zdraví nebezpečnější.

  14. Asi se to uplne nehodi do tehle diskuze, ale nechtelo se mi otevirat novou na tema SAPA. V SAPe jsem nikdy nebyl, nicmene uz delsi dobu tam planuju cestu. Je to druhy konec Prahy tak bych tam rad nejaky cas stravil, najedl se a nakoupil. Mam par receptu od Shahafa ze Sasazu a ten nakupuje prave v tam. Nemel by nekdo par hintu kde tam jist, jak se tam orientovat, pripadne u koho co kupovat?
    Diky

  15. kam zajít v Sapě už se tu řešilo ve starším vláknu

    http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

    a konkrétně mapa zde

    http://maps.google.cz/maps/ms?…

    určitě pro začátek zkuste Hai há kde mají jen bun cha. stojí před ním vždy chlápek s grilem, to nemůžete minout;o)

  16. tři top bistra pro jednotlivé speciality máme i na Scuku:
    http://www.scuk.cz/vyhledavani/?…

  17. Opět dotaz trochu z ruky – četla jsem kdysi v Gurmánu o organizovaných „poznávacích výletech“ do SAPY, údajně to má organizovat rest.SASZU, mají i na webu něco jako „sapa trip“, ale nic víc k tomu. Na mail se žádostí o bližší informace se mi neozvali.
    Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky předem ;-)

    Jinak v SAPĚ jsem zatím nebyla, ale rozhodně se vydám!!!

  18. Siska, pan cuketka – diky, budu se drzet rad :-)
    Kanyla – Sasazu to organizuje, jen jsou trochu neschopni s komunikaci (poradal jsem tam kurz), doporucuji volat, tam se vzdy nekdo ozve pripadne vam daji mail na toho kdo to realne organizuje.

  19. ↪ 17 Kanyla:

    ↪ 18 andouillette: Anebo zkusit vychytat přihlášení na vycházku s VietFoodFreinds http://www.scuk.cz/…/2012-04-29/ , ale bývá to hned vyprodané.

  20. ↪ 6 jark: Víte, jak já porcuju vánočního kapra? V prádelně (domácí) na podlaze a zásadně na novinách, nechci si od šupin zadělat celou kuchyň … To teda asi taky něco porušuju :-))))

  21. ad tineli: ja vedel, ze posmrtny zivot existuje a s internetem! (protoze takovy utok bakterii se neda prezit..)

  22. tineli: Já taky :-) Ale naše podlaha je naše věc. Nevěřím, že kontrola z hygieny chodí i po prádelnách :-) Možná ale uznáte, že když někdo nabízí jídlo jiným, měl by nějaké předpisy splňovat. Sapa je ale „svá“, má svoje pravidla a je na nás, jestli tam jíme. A my tam jíme rádi :-)

  23. ještě víc mi chutnalo v Malešicích. Ale SAPA taky super, je to něco jedinečného, svět ve světě.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.