Kde a jakou nakupujete Kávu a jak ji připravujete ? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Už začínám pomalu sledovat, že se mezi lidi dostává kávová osvěta a začíná nás zajímat co to vlastně pijeme a jak se to má správně připravovat. Přestává nám chutnat český spařený turek a rozpustná káva, aspoň takhle nějak to pozoruji já, stejně jako dříve to bylo s vínem :) Každopádně jsem čichl k čerstvé kávě a začal zjišťovat propastné rozdíly a jen tak něco mě dnes neosloví. Bohužel ani renomované značky kaváren a italských káv. Tak bych rád věděl jestli je někdo podobně „postižený“ a navštěvuje pražírny či obchody s čerstvě praženou kávou. Já mám rád domácí přípravu pomocí FrenchPress, ale samozřejmě i správné espresso, ale to bohužel nezvládnu dobře doma. Rád mám Columbijskou kávu – to je jak čokoláda. zkoušel jsem různé, ale nedávno mě zaujala excellis.cz, kde ji mají a zdarma posílají i vzorky. Jaké máte zkušenosti vy ?

  2. Columbijska kava… to skoro vypada na nejak ynenapadny PR prispevek. Co znamena „columbijska“? Vsechna kavova zrna vyprodukovana Kolumbii jsou nahazena do jednoho pytle… a to se pak rozvazi po svete? Nebo jak to vlastne funguje? Stranky excellisu mi prijdou znacne zavadejici. Co je to za kavy? to ze u jednodruhovych napisete ze se jedna o napr. Honduraskou… Indickou a ja nevim jkaou moc nesvetci o kvalitne odvedene praci.
    Zkuste si projit treba tento clanek http://www.cuketka.cz/?… je v nem schovano par peknych odkazu.
    Ja osovne docela casto objednavam z Has Been Coffee (cca co dva mesice) a mam taky dobrou zkusenost s http://www.coffeecollective.dk/coffees.htm kterezto se predvice nez rokem tady resilo a hromadne objednavalo…

  3. Pro někoho je to možná zvěrstvo, ale já mám ráda aromatizované kávy. Nakupuji většinou v Oxalis, kde si ji nechám namlít. A oblíbená příprava? Džezva. Případně robusta v džezvě s kardamomem.

  4. tex: Myslíte si ze pro začínajícího „kafaře“ je dobré kupovat kávu v zahranicí. Já třeba beru kávu od doubleshotu a přijde mi že ta už nějakou uroven má.
    Ale nejsem žádný expert takže…

  5. Nakupuju na http://www.primacafe.cz, různé druhy, hlavně jejich směsi a k tomu vždycky nějakou jednodruhovku, naprostá spokojenost. Doma si děláme espresso, frenchpress, moka, džezvu, podle nálady, chuti, návštěv a času.

  6. Jsem dlouhodobím a spokojeným zákazníkem CoffeeSource. Jsou fajn a mají víc než fajn kávu. Mezi mé favority patří Ethiopia Wild forrest – Bale. FrenchPress.

  7. Já jsem několika letým zákazníken pražírny kávy v Pražských Holešovicích. Jejich črstvě praženou kávu mohu jen doporučit. http://www.balirny.com/

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.