Slušný bar/klub RSS

Štítky: , , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,

    chodím čas od času do města (Praha) na něco s obsahem alkoholu, ale už dlouho jsem nebyl v nějakém slušném baru. Co si představuju: nezakouřený podnik (ideálně nekuřácký, ale to chtít asi nemohu) s hezkým interiérem, solidními cenami a dobrou dostupností (tj. blízko metra, ne však Zahradního města či Černého mostu :-).

    Vím, že nemohu asi mít úplně vše, jde mi jednoduše o to, že bych rád znal podnik, kam mohu vodit návštěvy na večerní sklenku piva/vína/kok­tejlu, kde

    1) Se neudusí kouřem,

    1. neohluchnou,
    2. dostanou kdyžtak něco k zakousnutí (ala pinchos ve Španělsku),
    3. neutratí 4 výplaty a
    4. bude jim tam dobře.

    Zvlášť zahraničním hostům bych nerad ukazoval zakouřené putyky (genius loci nádražky je ale možná oslní :-), spíš je chci vzít do Lokálu na večeři a pak někam příjemně posedět.

    Žiju v Praze celý život, ale stále vymetám ta samá místa. Nejblíž z toho co znám je tomu asi relativně hlučné Vertigo u Haveláku, které má i šatnu a pohodlné sedačky. Případně ještě Palanca v Kotvě, ze které se ale postupem večera nejspíš stává diskotéka.

    Na twitteru jsem zahlédl tento seznam: https://foursquare.com/…oni-included?…, ale ještě jsem nezkoušel. Nejde mi primárně o koktejly, ale potěší.

    Díky moc za nápady.

  2. ↪ 1 ondrejk: zkuste nenápadný Hemingway: http://www.scuk.cz/…mingway-bar/ není to uřvané, barmani umí, pro klidné načerpání ;) potom mám tip zaměřený čistě na whisky, není to vyloženě bar, ale prodejna s degustací: http://www.scuk.cz/d/marpek/

  3. Já doporučuji v článku zmiňovaný Čili bar, bývá tam někdy zakouřeno, ale perfektní poměr cena / výkon u koktejů. Plus nabídka vín a k zakousnutí tedy jen nachos a podobně.

  4. A co takhle Pražské pivní muzeum v Dlouhé? Slušné ceny, docela přívětivé prostředí a parádní výběr piv+ něco na zub.

  5. Mam podobny problem – rada bych sla do baru, kde nebudou vriskat a zduchat do mne pri tanci opili adolescenti, nebudou me obtezovat podezreli seladoni a kam muzu v klidu vzit klienta na jednani nebo si dat panaka s kamaradkou – proste pohoda, ticha hudba jen pro doplneni atmosfery, prijemne drinky za rozumne ceny… existuje vubec takovy v cele Praze??

  6. PS: muze byt i neco jako Jet Set v centru, jen trochu tissi, je to tusim V jame…

  7. Ja bych doporucila takove ty klasicke bary, jako je Cuketkou zminovany Hemingway, pripadne Tretter's (http://www.tretters.cz/o-nas), mozna i Cloud9 v Hiltonu (http://www.cloud9.cz/), dal treba Al Capone's je klasika (http://www.alcapones.cz/) a jeste me napada Bar and Books (http://barandbooks.cz/).
    Celkove bych ale poznamenala, ze do baru se vetsina lidi chodi bavit a pit a muze se tedy stat, ze se vyskytne nejaka hlucnejsi spolecnost a nepredpokladam, ze by je obsluha krotila. Vetsina podniku navic bude urcite kuracka a i kdyz maji kvalitni odvetravani, tak tam proste pri plnem provozu bude nahuleno.
    Vsechny zminovane podniky jsou v centru, snad si vyberete :-)

  8. Já mám ráda Bar and Books v Týnské. Hemingway je taky OK. Obě jsou to tišší místa, což mi vyhovuje. Jsou to takové bary pro dospělé. Těch pro děti je v Praze většina.

  9. Jo a nic proti Prague Beer Museu, ale je to v podstatě hospoda. A to jídlo je takeout od vedle.

  10. Nejspíš by to chtělo něco podobného, o čem píšou v dnešním magazínu HN Proč ne?! – Pavel Tvaroh a jeho Lounge Bohemia. Závidím těm cockneys jako ďas!

  11. ↪ 9 Mme. Verdurin: To máte pravdu. ;-)

  12. Tak se vracím k mému tématu. Přijela nám kamarádka, tak jsme ji během dvou dnů prováděli po Praze. Nakonec jsem informace zde zveřejněné bohužel nevyužil. Trochu převládl „genius loci“ (do nádražky jsme ale nešli :-) a vybrali jsme taková společensky obyčejnější místa, do kterých sami (jakožto studenti) chodíme.

    První bylo Hany Bany ve Veleslavínově, vedle Pubu. Příjemný studentský podnik, něco k snědku, zajímavý interiér.

    Druhé byla hospůdka Na Hradbách. Krásný výhled z Vyšehradu, venkovní posezení, jídlo přímo z grilu a krom piva i točená kofola.

    Po setmění pak následovalo Tobaco v Podolí. Asi nejspolečenštějsí, šli jsme si tam zahrát kulečník a okem kouknout na fotbal (Viktorka – AC Milán).

    Přes den jsme jedli napřed přímo v areálu Strahovského kláštera, k pití nějaké místní pivo.
    Po procházce Prahou jsme objevili zajímavý podnik na úrovni vody, přesně pod Hollarem, vedle půjčovny lodiček. Taková trochu putyka, ale hrála živá muzika, pivo teklo a v hezký den je dobré posedět venku. Název si nepamatuju.

    Trochu mne mrzí, že se nedostalo na Lokál, na ten jsem se vyloženě těšil, někdy příště. Zvlášť ten v Míšenské se nabízel, když člověk scházel kolem Hradu dolů.

    ---

    Takže informace zde si nechám na příště :-) Díky.

  13. Nakoukl jsem dnes do Hard Rock Café a vypadá to tam dost pěkně, něco co jsem si představoval. Ceny sice horší, ale vzhledem k lokalitě a značce dost pochopitelné.

  14. Tretters je nej bar v Praze. Doporucuji. Ticha prijemna hudba, ne prilis pseudo hvezd show business, super barmani. ceny umerne lokalite.

  15. Zdravím, prosím Vás když tady rozebíráte ty Pražské bary, chtěla jsem se zeptat, zda navštěvujete Jos Garáž. Slyšela jsem, že tam mají od všeho něco, zařídí i oslavy, ale nikdy jsem tam nebyla. Můžu vědět váš názor? Děkuji předem :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.