Nejen o vaření RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Asi jste to už všichni četli, já na ten článek náhodou narazila ráno, Módní peklo tentokrát ne o módě: http://modnipeklo.cz/…0/mimibizar/#… – co vy na to?

  2. ↪ 1 aida: Já Adu zbožňuju, četla jsem to včera, skvělý článek! Ale jak píšou v diskuzi, vytáhla jen „peklo“, všechny recepty snad nemůžou být takové. Pravda je, že tenhle „mimi-manža-blogísek“ je pro mě děsivý, asi to táhne určitou sociologickou elitu národa. Rajská polévka mě rozhodně pobavila.

  3. Jako vsude jinde, i na mimibazaru se da najit zrno mezi plevami. Je tam mimochodem treba i recept na Cuketkou zde publikovany chleba bez hneteni, recepty od Emmanuela Ridi atd. Na tento web me privedla kolegova zena, ktera podle nej upekla opravdu skvely tvarohovy dort. Vyfiltrovat to mezi temi smajliky da ale opravdu praci, a ty potahovane dorty jsou skutecne desive, prestoze museji dat paradoxne spoustu prace.
    V duchu clanku uvadim jeden odkaz pro hezke nocni mury: suprobr rychle jahodove knedliky – obrmňamka, manža se utluče! Vhodný dezert pro případ, že vám zbudou suroviny z těch smažených knedlíků. http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
    Fujtajbl vespolek.

  4. P.S. Nevíte , zda a v jaké míře je něco o zdravých stravovacích návycích ve školních osnovách? Já si matně vybavuji jen něco málo ze středoškolské biologie, ale byly to spíš takové „technické“ věci jako tuky-cukry-bílkoviny; jak to aplikovat do praxe už moc ne. Posílení výuky v tomto směru na školách, projekty jako dělá Jamie Oliver atd, to by snad mohlo trochu pomoct.

  5. Já na tenhle článek narazila asi před dvěma dny … a jo, je to fakt peklo. Pokud takhle vaří mámy svým dětem, je to na pováženou (viz. rajská polévka a to z toho kabanosu zejména), ale celkově si myslím, že tohle jsou prostě ty největší blafy z celého webu. Mimibazar je podle mě už prostě komunita všech druhů maminek, kde některé to berou fakt jen jako místo pro prodej oblečení, bohužel některé si z toho vytváří svůj „druhý“ domov (našla jsem tam komentáře, kde si píší, jak se mají rády, jak se potěšily, … a těch smajlíků). Osobně jsem tam ale našla pár dobrých receptů, třeba na vynikající kefírovou buchtu, na dobrý chleba, … je ale fakt, že aby se člověk dobral nějakýho dobrýho receptu, musí se umět obrnit vůči infantilní většině dam na tomto serveru…

  6. Bohužel to o českém vaření vypovídá mnoho. Lidé jsou na to zvyklí a už musí mít tak umrtvené chuťové buňky, že jim to nevadí.
    Já jen když to vidím, tak je mi z toho špatně a žaludek preventivně stávkuje.

    Je to o myšlení. Znáte ten vtip, jak maminka pravidelně okrajuje rohy u štrůdlu (až ji dojde, že to dělá proto, že to dělala její babička – měla malý plech)? U sebe taky pozoruji tendenci věci dělat mechanicky – prostě takhle to dělala mamka… Ale pokud nad tím člověk trochu přemýšlí, jde se pohnout. Ale chce to trochu komplexněji. Ne jen vzít teda děsně superzdravý, nový a hitový suroviny a naházet je na talíř stále v tom samém (uzenina, kečup, šlemovitá zahušťená „omáčka“, spousta oleje atd., bez smyslu, ladu a skladu… navíc bez základních znalostí vaření. Přiznám se, že jsem také dost líná, ale než něco špatně nahrazovat, tak to raději nedělám. Navíc dnes je tolik možností, knih, časopisů, videí, kde se dá přiučit. A i když to později nevyužiju, baví mě se prostě učit něco nového.). A ještě horší je nekritičnost a vzájemné plácání se po zádech a když náhodou někdo řekne, že je to hnus fialovej (což je), tak je hned hnidopich a šťoural a zakomplexovaná osoba (nadávku dodejte dle vlastní fantazie).

    http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?… (Vím, že poenta je v tom, aby to bylo dia… Ale komu to bude chutnat, proboha? Čínský nudle, zmrvená panenka, omáčka z vody a mouky… No hnus fialovej. Chuť, estetika, nic. Jen zničené suroviny.)

    Ale hlavně, aby to pak bylo rásný, tak tam dáme oblohu. Čím víc barevná, tím víc krásná. A když z toho vyjde smajlík, je to úplně nejvtipnější.

    Osobně jsou pro mě teplá rajčata vymáchaná v omáčce dodnes noční můrou.
    Zeleninu miluju, ale takhle ne (navíc pokud ta zelenina není konzervovaná, je zaručeně k smrti plastová… Proč aspoň v létě nekoupí domácí od paní Omáčkový, zaručeně o polovinu levnější?)

  7. ↪ 2 Vanda: ja si prave myslim, ze vytahnout to „peklo“, nebyla az zas takova prace… Kdyz to otevru, zvolim libovolnou kategorii receptu a prohlizim jeden za druhym, tak jen velmi vyjimecne narazim na neco, co by stalo za to. Vetsinou je to predpekli nebo rovnou opravdove peklo… Vetsina z receptu nema ani normalni nazev, jako treba „rajska polevka“, ale neco jako „milackova mnamka“ nebo „rychlovka – deti i manza si posmaknou“… Pro me je rozhodne tezsi najit tam neco pouzitelneho nez vybrat mnoho prikladu pekla…
    Navic za nejdesivejsi nepovazuju ty recepty, infantilitu,ooobr mnamky apod., ale ty fotky nahych deti – to je fakt silny kafe…

  8. Holky, to je fakt drsný. Kde to z toho mimibazaru lovíte? Já jsem ho vždycky používala jen na kupování a prodávání věcí pro dítě, vůbec jsem netušila že se tam vyskytujou takový perly.

  9. ↪ 8 Ala: našla jsem to u Ady na Módním pekle, občas tam nakukuju.

  10. ↪ 3 yannka: Fujtajbl, to je odporný! Ale po pravdě, pamatuju si z dětství, jak jsme chodily se segrou ukrajovat babiččiny knedlíky a mazaly si je domácím povidlím :-)
    ↪ 7 Myval: nevím, já na MMB nakoukla jen pod vlivem článku z Modniho pekla a hned jsem vymázla, na to šišlání a laktační psychózu jsem dost alergická. Jen DOUFÁM že tam nejsou všechny recepty tak odporný. A fotky dětí…pro mě zcela nepochopitelné.

    Pro všechny co nesnáší zdrobnělinky a slintavé šišlání, já se moc pobavila:
    http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

  11. Tak si představte, na co jsem teď narazila!
    http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
    Vykrádačka jak Brno.(Sorry, brňáci)

  12. ↪ 11 L.A.: Přesně to jsem si řekla když jsem teď dorazila do práce a zapla počítač a bylo to to první co jsem viděla. Počítám že zejtra tam budou psát o těch kozatejch dortech a salámovejch panáčkách.

  13. ↪ 12 Ala: ony ty „náhody“ začaly už dřív, tahle třeba po 2 dnech po Adě: http://michalsmutny.blog.idnes.cz/…mibazar.html

  14. ↪ 13 yannka: Nojo, ono když lidi nejsou sami schopný nic vymyslet, tak jim nic jinýho holt nezbejvá. Stejně tak když pár dnů potom, co něco tady napíše Cuketka, pravidelně s tím samým nějaká chytrá pipina hned taky vyleze a je děsně originální.

  15. ↪ 14 Ala: jojo, a zhruba za rok o tom pak začnou psát „gurmánské“ časopisy:)

  16. ↪ 15 yannka: Imitation is the highest form of flattery, they say.

  17. Ty „recepty“ – tomu se snad ani neda rikat recepty – na to fakt nemam slov. A jak je u te rajske na konci napsano jeste „A zase jina chut rajske polevky“…!!!! A vubec – ja na to fakt nemuzu nic rict. Ze to jeste nekdo vyfoti a da to na net jako tip pro ostatni!!!
    Co se tyce toho zpusobu vyjadrovani na mimibazaru – nevim, nekoukam ta. Ale z toho co jsem cetla tady a videla ty smajly pod zminenym clankem – to snad se vzdelanymu cloveku nemuze stat, ne, ze mu takhle zdebilní mozek… ??? Kazdopadne to na me pusobi jako vcelku dobra antikoncepce, protoze takhle – takhle teda opravdu ne!!!

  18. Děti se mít chystám, ale takhle snad nezblbnu:P:P

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.