Creme brulee RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, stale patram po nej prazskem creme brulee. Rad bych znal vase nazory kde se skryva ten nej podle vas. Miloval jsem ho v Brasserie M, zabavny je v SasaZu, snazi se v Brestu. A i tyto podniky maji „sve dny“ kdy je krusta slaba nebo krem prilis tekuty. Nej recept je rozhodne ten od Dalibora Navratila (ale ani to neni jeho recept a navic nikde nevari). Dekuji za dalsi tipy.

  2. Zkuste Chez Marcel v Haštalské.
    Recept, který používám já:
    4 vejce+8žlou­tků+150g cukr krupice+500ml mléka+500ml smetany 33%+vanilka. To je základ. Místo vanilky se může dát třeba levandule nebo earl grey… Společně rozmixovat, procedit jemným cedníčkem, nalít do misek a v troubě na 110°C dokud se krém nezpevní, střed musí být ještě rosolovitý.
    Zajímá mně ten recept od Navrátila. Můžete sem hodit odkaz?

  3. Suroviny: 750 ml smetana, 250 ml mleka, 14–15 zloutku, 20 dkg cukru, 1 vanilkovy lusk.
    Mleko, smetanu a vanilkovy lusk zavarime a spojime s utřenými zloutky s cukrem. Pote rozlijeme do misticek. Do pekace polozime uterku, na ni postavime misticky a do poloviny jejich vysky vlijeme vrouci vodu. Uvarime v troube rozehrate na 130 stupnu ve vodni lazni 25 min. po vychladnuti, klasicky posypat cukrem a spalit do karamelu.
    Funguje to famozne!

  4. osobne mi nejvice chutna v Cafe Imperial, neni tak „melke“ jako v jinych podnicich…

  5. Ochutnejte CB v restauraci Na kopci, kromě lahodné chuti se mi líbí, že CB tam podávají v nižší ale širší misce, takže si zkaramelizovanou krustičku vychutnáte s každým soustem. Mňam!

  6. Osobně mne zrovna créme brulée Na Kopci neoslnil, ačkoli jinak jsem oddaným příznivcem tohoto podniku. Ale evidentně platí „chacun a son gout“, protože mi vadí přesně to, co Martina68 oceňuje (na mne je té karamelizované vrstvy prostě moc) – záleží na osobním vkusu.

    Osobně taky spoléhám na recept D. Navrátila, akorát ten, co ho používám, má o něco méně žloutků – cca 12. Ten vanilkový lusk považuju za konstantu – dělal jsem i z dvojnásobného množství jen s jedním luskem, a bylo to ok.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.