Cremesso RSS

Štítky: , , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Asi před týdnem jsem čekal na Karlově náměstí na kamarádku. Začalo pršet a protože můj jediný deštník – plechový – byl zaparkovaný trošku někde jinde, zašel jsem se schovat do prodejny Potten Pannen. Všiml jsem si, že zde mají švýcarský koncept přípravy kávy, podobný jako je Nespresso http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?… , tj. na kapsle.

    V nabídce jsou 3 kávovary (od každého vždy 2 barevné varianty) – Uno, Compact Manual a Compact Automatic a v kapsích je výběr z asi 8 káv a 2 čajů. Ceny jsou v PP myslím trošku vyšší, na internetu (Kč) 2.990 – 3.390 – 4.390 http://eshop.vasekuchyne.cz/…bci/cremesso , alza.cz asi o 500 Kč levnější http://www.alza.cz/…so/v2977.htm?… . Jedna kapsle stojí plus-mínus 8 Kč. V porovnání s Nespesso je cena kávovarů nižší a u kapslí tomu bude pravděpodobně rovněž tak.

    Už se to tu diskutovalo několikrát, že káva z kapsle není úplně to pravé ořechové, ale stejně se nemohu zbavit dojmu, že takto připravená káva bude lepší i levnější, než ve velké většině našich restaurací. Bohužel.

    A na závěr otázka: zkoušel to někdo nebo máte už doma?

  2. Předesílám nezkoušel jsem a svůj názor na tyhle kapslové systémy obecně jsem vyjádřil už tolikrát, že se mi to nechce opakovat.

    Zareaguji jen na předposlední odstavec o tom, že takto připravená káva bude dost možná lepší a levnější, než ve velké většině restaurací. To bohužel velmi pravděpodobně bude. Ale vzhledem k tomu, že doma je možno si s minimálními investicemi a dobou na naučení (v podstatě stačí dodržet návod) připravit kávu chuťově ještě o několik tříd výše, tak to kapslovým systémům v mých očích nepomůže.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.