Česká večeře nebo oběd pro indickou rodinku. V USA. RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Co byste uvařili pro mladou indickou rodinku v USA – české jídlo i s dezertem, možná i polívkou. V USA, takže nic založeného na máku a hladké mouce, tvaroh taky nic moc. Jsou od hranic s Barmou, jedí všechno maso a otec rodiny strašně rád vaří, budeme jim oplácet návštěvu. Dítě mají asi spíš ještě kojené…

  2. Tak polévka klasická hovězí by snad šla, s nějakými knedlíčky (zahuštěnými strouhankou).
    Jako hlavní jídlo bych volila dobře pečený kus vepřové krkovice na pivě, třeba i s jablky, sušenými švestkami. A jako přílohu žemlové knedlíky (toustový chléb, vejce, máslo).
    I ta svíce by snad šla udělat, případně ptáčky, opět s tím žemlovým knedlíkem…
    Moučník – asi štrúdl s jablky, nebo nějaký drobenkový koláč?
    Recepty i na blogu
    http://vilemina.blog.cz/1110/ceske-menu

  3. Já bych se přikláněla k nějaké lehčí polívce, ten vývar, jak doporučuje vilemina, je dobrý nápad. Pokud jedí všechno maso, tak jako hlavní chod bych rozhodně udělala svíčkovou s karlovarským knedlíkem (na ty jsou potřeba jen rohlíky, vejce, trochu másla, zelené bylinky, mléko, sůl, pepř) a jako dezert mě napadají z českých dezertů buď jen tvarohové (což se nehodí) nebo koláče, když ne s tvarohem a mákem, tak třeba se švestkami nebo jahodami, případně jablka. A taky třeba pečená jablíčka.

  4. A co třeba bramboračka, knedlo-vepřo-zelo, guláš nebo řízky s bramborovým salátem. Buchty (dají se naplnit marmeládou nebo kakaem), koblihy.
    Záleží na tom, jak moc jsou v USA naturalizovaní, jestli jim to nebude připadat málo ostré, nebo jim k hlavnímu chodu nebude chybět rýže. Ovšem pokud jedí i hovězí, tak jsou evidentně naturalizovaní dost.

  5. Problémem je hlavně to USA a ne indická rodina ;)! Já vařila pro kamarádku z Kanady a jejího indického přítele a pojala jsme to jako takovou žranici napříč naší kuchyní..:D Byli u nás dva dny… první den jsem udělala hovězí vývar s domácíma nudličkama, upekla vepřovou v jedné troubě, v druhé troubě kachnu, udělala jsem karlovarský knedlík, chlupáče a bramborový, červené sladkokyselé zelí a bílé moravské, dezert klasická mramorová bábovka, večer byl tatarák s topinkou. Druhý den jsem udělala kulajdu se zastřeným vejcem, telecí řízek s mini brambůrky v páře omaštěný obalený v pažitce a jablečný koláč ;)! Kamarádka byla vděčná za vše, co jí připomínalo dětství a Ind se zamiloval do kulajdy a kachny :D Na svíčkovou a jelení ragů jsme je vzali na vejlet do restaurace Bohém v nádherné Litomyšli ;)!

  6. : xmodroocka
    Já se jenom bojím, aby jim to chutnalo, když to není tak pálivý…A Litomyšl, tu mám taky ráda…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.