Jelení maso RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ulovila jsem na podzim půlku mladého jelena a v mrazáku mi zbývají asi 3 balíky masa po cca 1,5 kg. Už jsme měli: rychlý guláš z pajšlu, jelení steaky, ze „svíčkové“ plátečky na raclette, jelena dušeného s divokým kořením, jelena na víně, jelena na zelenině (ála svíčková omáčka), jelení guláš, roládu z vykoštěných žeber. Zbylé kusy masa jsou z kýty a plece, hrudí. Potřebovala bych inspiraci, co s tím jelenem ještě podniknout :)

  2. Urcite pastiku pecenou ve vodni lazni, tedy terrine. Delam ji pokazde jinak, z jelena byla moc dobra, pro inspiraci priblizne:
    http://www.labuznik.com/recipe.php?…
    Zni to mozna slozite, ale jen napoprve.
    Zpracujete i horsi kousky masa, v lednici tyden vydrzi.

  3. Třeba takto: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…-gibier.html
    a nebo takto: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…-2-p-te.html ?

  4. Taky jsem chtěla říct paštiku, ale to už tu je:), tak vždycky můžete použít na řízky, třeba s vídeňským br. salátem. Zvěřinu jako řízek (nebo jehněčí) jsem jedla párkrát v Rakousku a moc dobré.

  5. Jako dlouholety lovec co rad vari koukam. Gulas z pajslu, raclette… No nic. Mam krasny tip na tu vasi kytu (ze zbytku udelejte gulas nebo boeuf bourguignon). Nakrajet na kostky cca 5 cm, rychle na masle osmazit. Posypat hladkou moukou, promichat, pridat jednu cibuli na kostky, jednu mrkev, bouquet garni, cesnek (cela hlava, strouzky oloupat a podelne rozriznout), zalit suchym bilym vinem. prikryt a nechat bublat 2 hodiny. pote vyndat maso, cesnek pryc. omacku provarit do husta, vratit maso, doladit smetanou (dle chuti kysanka nebo normal), servirovat s pappardelle a vlasakem. luxus. drzim palce.
    ps. poznamka pro irenu, na rizky se jeleni tolik nehodi, ma delsi vlakno. kanci nebo danci je na to super, srnci je skoda, muflon muze mit silnou chut.

  6. ↪ 5 andouillette: Díky za info, já měla za to, ře se dá „uřízkovat“ celkem cokoli, už jsem měla i řízkovej biftek někde:))

  7. ↪ 5 andouillette: Mohu se zeptat, co je špatného na guláši z pajšlu a na svíčkové, grilované na raclette grilu? Ráda se poučím, jelena jsem ulovila poprvé. Abych to osvětlila, samozřejmě jsem ho vlastnoručně neskolila, jen jsem se nachomýtla k prodeji uloveného kusu. Moje varianta na víně byla s červeným a bez smetany, na bílém zkusím, děkuji za recept.

    Děkuji i ostatním, zkusím paštiku. Kýty by mi na ni bylo líto, ale ještě jsem našla balík žeber a nějakých odřezků.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.