Poraďte náplň do domácích pralinek RSS

Štítky: , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zamilovala jsem se do výroby domácích pralinek, jenže už mi docházejíc nápady na náplně, poradíte někdo? Náplň by měla být spíše pevnější (např.: na bázi ganache) a chtěla bych, aby byla kontrastní k barvě čokolády, tj. aby pralinky z bílé čokolády ukrývaly tmavou náplň a pralinky z hořké aby byly se světlou náplní. Už mám vyzkoušenou bíločokoládovou ganache s vínem, kávovou s kardamonem a brusinkami, bíločokoládovou se zeleným čajem, karamelovou s kousky ořechů.
    Poradíte další chuťové kombinace?

  2. Mám ráda tyto:
    http://www.cuketka.cz/?…
    ale někdy je náplň měkčí, pak plech s náplněmi musím dát chvilku do mrazáku nebo v tomto počasí na balkon, a pak máčet velmi rychle. Ale pokud máte formičky, tak je to v pohodě.

  3. ↪ 1 Madla81: po vámi inspirované lanýžkové premiéře také přemýšlím o náplních a v hlavě mám aktuálně kořeněné dýňové pyré, zázvor+citron nebo pomeranč+grand marnier. Maliny (viz příspěvek výše) určitě taktéž.

  4. Díky za tip na ty malinové, delší čas už nad nimi přemýšlím (šílené přebytky malin na mražáku:-).
    Jestli máte ráda ty kontrastní barvy, tak poradím ještě pistáciový marcipán, má Fiala 300 kč per kilo. Myslela jsem, že to na mě bude moc a podělím se na půl s kamarádkou, no během Vánoc nebyl problém;-) Vyválím placku, nakrájím na čtverečky, pak potahuju vytemperovanou čokoládou, nahoru pistácii.
    Já teda na náplně používám hodně tmavou čokoládu, to u nás frčí nejvíc.
    Co jsem dělala z bílé: citron plus tymián, pomeranč plus rozmarýn, chutnala jsem při stejném postupu i maracuja rozmarýn, to bylo asi nej. Ta náplň byla tekutější, ale určitě by se dalo pohrát s poměrem citronové (nebo jiné šťávy.)
    Do kombinací jsem se zatím moc nepouštěla, dělala jsem zázvor a citron, jasmínový čaj, káva plus vanilka, levandule, chilli, mořská sůl, červený pepř plus malinový šňaps nějaký.
    Teďka mi zbyl griliáš z Dobošova dortu, tak bych ho zkusila do nějakých taky zapracovat.
    Na inspiraci jsem se koukala tady:

    http://www.callebaut.com/ocen/?…

  5. Díky moc všem za tipy, moc mi pomohly! Nějaké ty ovocné určitě spáchám, mražák už sice letním ovocem nedisponuje, ale nevadí :-) Určitě vyzkouším i kombinaci pomeranč + rozmarýn a citron + tymián – to jsou moje oblíbené kombinace (fakt nevím,proč jsem na to nepřišla sama :-), káva s vanilkou je taky super ana chilli náplň se taky chystám.
    A ta malinová od paní Nadi zní taky skvěle. báječný bude určitě i zázvor s citrónem, takže mám do soboty o čem přemýšlet :-)
    Tak díky moc za nápady!

  6. Ochutnala jsem Lindt wasabi a jako jó, takže o Vánocích se s tím nějak zkusím pralinkově popasovat:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.