Domácí omáčka na těstoviny RSS

Štítky: , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nemáte, prosím, někdo recept na omáčku na těstoviny, kterou bych mohla nějak „zakonzervovat“? Chtěla bych ji uvařit tátovi jako dárek k čerstvé pastě, tak aby chvilku vydržela.

  2. Predpokladam, ze kdyz je to omacka k cerstve paste, co ma trvanlivost par dni, tak u omacky to staci take.
    Pokud ma tatinek narozeniny v lete, kdyz jsou rajcata, velmi doporucuji tuto: http://luciedvorakova.blogspot.com/…-rajcat.html (mozna by sla i sterilovat), pokud uz ted nekdy, tak proste omacku z rajcat z plechovky s nejakou bylinkou a jeste horke nalit do horke suche sklenice, zavickovat, otocit vickem dolu, po deseti minutach zpet a myslim, ze chvilku to vydrzi.

  3. ↪ 1 Barka: vařím klasickou jednoduchou rajčatovou, vždy ve větším množství a pak uchovávám ve sklenicích sterilované. Česnek na jemné plátky velmi lehce smažím v olivovém oleji, oleje trochu větší množství, přidám rajčata, pomalu přivedu k varu, stáhnu teplotu a delší dobu pomalu vařím, nakonec osolím, ještě chvilku povařím. (před podáním řerstvý pepř, parmazán, případně trochu bazalky). Sklenice vymeju, dám do trouby na 100°C, chvíli zahřívám, pak do nich naleju omáčku a v troubě deset minut nebo víc „peču“. Omáčku nebo třeba fazolové ragú takhle uchovávám už asi pět let a nikdy se mi nestalo, že by se zkazily. Skladování nepřežilo jen dýňové pyré, které začalo po, asi dvou týdnech, kvasit.

  4. Díky, takhle nějak jsem myslela, že to udělám, ale nebyla jsme si jistá, zda to zafunguje:-D Navíc opravdu stačí, aby vydržela chvíli, čerstvou pastu taky nebude moc skladovat dlouho:-)

  5. Dam aj jeden na smotanovu:slanina na to dam por a hriby(najcastejsie sampinony a hlivu) potom podusim a dam kyslu smotanu a sm. Na varenie.povarim rozmixujem a ochutim solou a citronovou stavou…vydrzi dlho

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.