Dokonalý hamburger RSS

Štítky: , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj lidi, pustil jsem se do letošní challenge hledání dokonalého hamburgeru (www.hamburgerologie.cz). Nyní zkoumám a peču bulky a hledám tu pravou, nadýchanou a chutivhodnou k hovězímu hamburgeru. Poté se pustím do jednotlivých částí hamburgeru až vznikne výsledný ideální hambáč! Za jakékoliv připomínky, recepty, rady budu vděčen a úpředem děkuji! Jak si Vy představujete ideální hamburger? Co by měl obsahovat a co by tam nemělo chybět?

  2. Pro mě v hamburgeru nesmí chybět jediná ingredience, ostatní je mi tak trochu jedno, a to kyselá okurka.

  3. Ja do burgerů dělám cibulovou marmeládu.
    V bulce by nemělo chybět máslo.

  4. Moje řeč! Nejlepší s relišem – červená cibule restovaná na másle, hnědý cukr, ocet aceto balsamico. Mlask :-)

  5. Pro mě je nejlepší hambáč takový, kde je vše (a kyselá okurka NESMÍ chybět!) – tj. hořčice, kečup, majolka nebo tatarka, smažená cibule a slanina, ledový salát, rajče a samozřejmě okurečka! To je potom bašta… Minule jsem neměla cibuli ani slaninu a na okurčičky jsem zapomněla – a byl o ničem.

  6. Mně v klasickém burgeru nesmí chybět majolka, kečup, salát, okurka, rajče, maso, cheddar a karamelizovaná cibulka (cibule, balsamico, třtinový cukr, tymián). A maso mi nejvíc chutná s bylinkovým máslem uvnitř :)

  7. Ahoj, bulka jde koupit, domaci vyrobu jsem nikdy nezkousel. Ma cenu koupit takove ty velke (vyrobce neznam chodim najisto do makra). Co se tye masa pote co jsem zkusil krajeny z flank steaku nic jineho nechci a i me deti to po mne vyzaduji. Doplnene domaci tatarkou (majoneza, okurka, worchester, cerstva cibulka, sul , pepr). Zeleninu si kazdy da dle sveho. Doporucuju zkusit.

  8. U nás ne příliš ortodoxní verze:

    • čisté hovězí 2–3 pomleté, s pepřem, solené po upečení
    • domácí bulka je nej(chutnala mi 20% dle receptu na Cuketkovi, tuším, že článek s názvem „Briošky“). V případě nouze čerstvé kaiserky (Nemáte někdo tip, kde prodávají čerstvé „nepolystyrénové“ bulky?)
    • dip – hrubozrnná hořčice, čerstvé sekané chilli papričky, balsamiko/ocet, sůl, meruňková marmeláda (nejsem si jistá původem, možná, že ten dip taky na Cuketkovi)
    • opečená slanina
    • grilovaná zelenina (dle nálady: cibule, někdy cuketa, lilek, paprika…)
    • čerstvá zelenina – hlávkový salát, rajčátka
    • kyselé okurky
    • teď mi přebujela na zahradě bazalka, tak chci zkusit s listy místo salátu
    Vege verze pro kamarády – s portobelo žampiony, hřiby nebo ryzci.
    Jinak pochybuju, že existuje něco jako dokonalý hamburger, protože každý si to poskládá rád dle svých subjektivních chutí.
    Můj nejlepší haburger-zážitek byl Big Al z Ferburger fastfoodu (se dvěma výtečnými stejky a vejci a hromadou dalších věcí) na NZ, ale napodobovat to nezkouším. Skoro pro dva velký jak dětská hlava ze skvělého masa.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.