Jakou vybrat troubu na pečení? RSS

Štítky: ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jakou vybrat troubu na pečení? Uživím tisíc různých funkcí nebo je to jedno? Na co si při výběru dát pozor? Diky.

  2. ↪ 1 Mirek: Pecu dost, pouzivam horni a spodni ohrev, hodi se mit i zvlast horni, zvlast spodni, pak nejaky ventilator nebo horkovzduch pro pripad, kdy pecu na vice urovnich najednou a obcas gril, ale nejsem si uplne jista, jaky je rozdil mezi tim a hornim ohrevem, zda se mi, ze se rozzhavi ta sama topna spirala:)
    jinak mam jeste rozmrazovani, nepouzitelne, nebo jsem neprisla na to, v cem je dobre a nevadil by mi nejaky promakanejsi casovy spinac, nez jednoducha minutka „od ted za 45 minut se vypni“.

  3. Souhlas s farfallou, idealni je horni a spodni ohrev dohromady i kazdy zvlast, plus ventilator. Budete se ale divit, kolik trub tenhle zaklad nesplnuje…zato tam bude rozmrazovani, pizza program a dalsi nedekodovatelne blbosti. Taky je dobre se zamyslet nad vnitrnimi rozmery, v idealnim pripadne videt na vlastni oci, nektere trouby mi pripadaji dost male. Sikovna vec jsou teleskopicke rosty (vetsinou se daji dokoupit), dobra jsou studena dvirka (to uz je asi standard) a hodit se muze i detska pojistka (ale to jde taky resit dokoupenim). A prodejce me jeste varoval pred pyrolyzou, zvlaste u levnejsich modelu – pokud pri tom troubu nevynesete nekam na dvorek (coz u vestavne pujde jen tezko), dym budete z bytu vetrat jeste hodne dlouho.

  4. Jinak delsi diskuse o spotrebicich je zde: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

  5. Začněte tím, že si řeknete jednu dvě věci, které jsou pro Vás důležité a pak uvidíte, jak se Vám seznam smrskne. Pro mě bylo důležité, aby trouba nebyla nějaká padesátilitrová chudinka, schválně si objemy trub někde naživo prohlédněte, pochopíte. Druhé kritérium bylo, aby dosáhla teploty 300°C, (hlavně kvůli pečení pizzy). A seznam se značně zúžil.
    Určitě se osvědčil plnovýsuv, manipulace s horkým je bezpečnější, pečené se lépe obsluhuje. DVířka na mé troubě mají údajně maximálně 30°C, ale když peču na 250, jsou teplejší.
    Ze způsobů ohřevu je pro mě nejužitečnější ten s ventilátorem, moje trouba má kromě „klasického“ ještě eko s menší spotřebou, pro případ, že se peče jen na jedné úrovni, což taky kvituju.
    Pokud jde o programy, asi je lépe užije někdo, kdo nemá moc zkušeností, chce si uvařit, ale netrávit tím mnoho času. Já je moc nepoužívám. Předpokládá se, že jídlo strčíte do studené trouby, nastavíte program a přijdete k hotoévmu. Párkrát jsem si naprogramovala pečení ryby, povedlo se. Jednou jsem pekla biokuře, nastavila program podle jeho váhy, ale on asi počítal, že nemá moc tuku, zatímco ten pomalu rostlý dvoukilový macek v podkoží něco měl. Výsledkem bylo, že jsem kontrolně přišla k troubě, lekla se, že brzy začne hořet, protože vypečený tuk a vysoká teplota vytvořily dost kouře. Otevřela jsem troubu, abych tuk slila, kouř se vyvalil, kouřový alarm spustil a deset minut se nedal vypnout, vzhledem ke koncentraci kouře v kuchyni…
    Hodí se i hodiny. Moje trouba umí buď ve zvolený čas signalizovat nebo se vypnout. Já bych si přála, aby se uměla ve zvolený čas spustit (jdu pryč, strčím jídlo do trouby, trouba zapne hodinu před příchodem), ale v mém cenovém limitu jsem tuhle funkci u trub, které prošly dřívější redukcí, nenašla.

  6. Já nejčastěji asi používám pizza program (nejen na pizzu, ale třeba i na pečené brambory nebo grilovanou zeleninu), který má 300°. Pak určitě klasický horkovzduch a samostatný gril.
    Jinak určitě doporučuju výsuvy, je to neskutečně praktické a vyšší modely je mají v ceně, případně se dají dokoupit.
    Časování využívám jen občas, trouba se po uběhnutém čase vypne (samozřejmě začne pípat).

  7. Vsem diky moc za odpovedi!

  8. Taky jsem nic jinyho, nez grill, oba ohrevy, vetrak a teplotu 300 neresil. A nakonec se ukazalo, ze to neni tak snadny… a ty vysuvy jsou urcite nutnosti :) Skoncil jsem u znacky Bosch a spokojenost. Pres heureka.cz jsem navic nasel asi polovicni cenu, oproti beznym obchodum, takze doporucuju zkusit rovnez.

  9. Jeste me teda zaujala funkce, kdy se v troube udrzuje vlhkost, ale poradne jsem nemel prilezitost to vyzkouset – porovnat rozdil.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.