Rohlíkománie RSS

Štítky: , ,

28 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. vážení a milí… už dlouho si lámu hlavu, kde sehnat v praze dobrý tukový rohlík. moje definice by měla zahrnovat v den koupení voňavou a měkkou hmotu, z jejíhož (hmm, zvláštní slovo) vnitřku se dá udělat malá slepená kulička. ještě druhý den tato dobrota bývá měkká a vysoce poživatelná. to se nedá říct o většině těch drobivých nesmyslů, které nabízí většina řetězců a pekařství po praze. kam chodite na klasicke rohliky vy?

  2. žel, žádný tip nemám, pojídání rohlíků jsem v praze považovala za nemožné – tuk se k tukovým rohlíkům nepřiblížil na vzdálenost 1km :((((

  3. neblahá předtucha o rohlících se naplňuje…

  4. Na rohlíky jsem už dosti zanevřel, pokud mohou být i housky, zkuste raženky z Hypernovy – oproti klasickým houskám ve vedlejším koši jsou větší, dražší (za kus, při přepočtu na hmotnost je to obvykle podobné) a mají jiné těsto – měkčí, ne tak drobivé.

  5. když já klasické rohlíky prakticky nekupuji. Maximálně, chystám-li se dělat knedlíky – koupím nějakou tu housku, přpadně vyjímečně rohlík. Mívala jsem ráda karlovarské rohlíky a občas koupím rohlík pivní. Ale dávám přednost celozrnnému, tmavému nebo polotmavému pečivu. Výborné housky mají v uzenářství na Tyláku, hlavně ty solené. Ale rohlík…:-(

  6. taky se přiznám k tomu, že sem bílý rohlík skoro opustil :) kupuju si je většinou už jenom na výletech, nejlíp v nějaké zapadlé „jednotě“ s 10dkg vlašáku :))

    jo vlatně ta jediná asociace mi zůstala, dkyž dostanu chuť na nějaký vlašák, rybí salát ec tak lapnu první rohlík v dohledu… :)

    samozřejmě jen tak plácám a dobrý tip bohužel nemám :( nesouvisí to náhodou s tím, že se stal rohlík předmětem ekonomického boje mezi řetězci? pokud vím o jeho kvalitě se nikdy nemluví.. jen o té ceně!!! :/

  7. 6. Pravda, občas někde mimo Prahu v Jednotě jde koupit chutný rohlík. Před pár lety jsme si vždycky v krámku na Vyžlovce koupili dlouhé pokmínované rohlíky a k tomu imitaci nebo turistu. Rohlíky byly výborné a salám taky…úplně jsem to vypustila. Nevím, jestli to tak je stále, dlouho jsem v tomhle obchůdku nebyla, ač na Vyžlovku a do Jevan čas od času zavítám.

  8. 6. imho souvisí – navíc to o čem se mluví je vždy cena za kus, nikoliv za kg – já se většinou v Hypernově dobře bavím, jak je nával u obyčejných rohlíků a housek (43 g za 2,50, případně dokonce v akci za méně) a ony mnou zmiňované raženky (80 g tuším za 4,50) kupuje málokdo a přitom cena za kg je prakticky stejná, chuť alespoň pro mne podstatně lepší.

  9. …rohlíčky co nemají moc konkurenci alespoň v okolí Prahy jsou řičanské od Frydrycha…kroucené, křupavé, solené, a hlavně to těsto, jedna báseň… dají se koupit různě na východě Prahy a samo v Říčanech http://www.pekarstvi.com

    PS. pro Cuketku pěkný, no řekněme, celodenní výlet na kole :-)

  10. jeee, Frydrychovy… Vzpominam jeste pred par lety, bydlela jsem v Ricanech, kazdou sobotu rano nakoupit – noviny, 20 rohliku, mleko a tatka pastiku.
    Snidali jsme dlouho. Tata rohliky s reznickym vyrobkem, ja ty svoje namacela do mleka a zuzlala. Vydrzely do nedele, do pondeli na svacu do skoly.

    Ted uz jsou ty rohliky trosku jine. Mam pocit, ze diky soli se stavaji druhym dnem nepozivatelne. Ale k okamzite spotrebe IDEALNI!

  11. 9: verim, ze tech par km by pan Ceee zvladnul rychleji, nez celodenne (tedy pokud byste nepouzil slapatko z Hove…) :)

  12. S kamarády si již dlouho lámeme hlavu, kde v Praze dobrý rohlík koupit. Většině zakoupených výrobků nelze říkat jinak než GUMY! Za tip budu velmi vděčný.

  13. 12: Tak šup, kousek od Prahy – Strančice – parní pekárna – rohlíčky, housky mňam :)

  14. Lucianka:

    ta vzpomínka zní moc dobře :) jejej

    na kole byhc snad dojel. v rámci své praktiky celoroční cyklo-mobility bych sice musel vyrazit kombpletně zababeluchán, ale dojel bych :)

  15. Pokud by Vas, pane C, znelakala zima, pak jiste poslouzi PID – smer Pha Hl.n. to Benesov. Ricany jsou sedmou zastavkou, Strancice pak +2. Kola dopravovat povoleno :)

  16. Báječné pečivo má například uzenářství Sváček. Nevím jak rohlíky, ale tukové pletené housky mi ze všeho nejvíc připomínají ty, které se kdysi pekly v Mostecké ulici. A ty byly bezkonkurenční. Jako dítě jsem při procházce malou stranou neškemrala o zmrzlinu, ale o housku z jejich pekárny.

  17. Bílé rohlíky vyzkoušené nemám, neb je skoro nejím, ale třeba kornspitze a další pečivo je nepřekonatelné v pekárně ve Václavské pasáži na Moráni.

  18. 17: Úplně jsem se zasnila…ve Václavské pasáži mají vynikající pečivo. Kvůli jejich slunečnicovému rohlíku jsem jezdila přes Karlák oklikou, ňam!

  19. 17. +18. než nás přestěhovali z Karláku do Motola, chodili jsme do téhle pekárny pro pečivo. Navíc tam chvíli brigádničila kamarádka. jojo, teď už se tam ani nedostanu. :-( V Motole jsme 10 let a za tu dobu jsem tam nakoukla asi 3×. le mám teď v Tonu na moráni objednaná křesla, tak až je půjdu zaplatit, skočím i do pasáže – pokud teda nezapomenu. :-)

  20. 19. Já tam chvíli chodil do školy a buď pracuje vzpomínkový optimismus na plný obrátky, nebo se dosti zhoršili – když jsem tam nakouknul teď nedávnom, už to nějak nebylo ono.
    PS. Mluvím o pekárně Zoulek úplně dole ve Václavské pasáži, aby nedošlo k nějakému omylu.

  21. Ano, po levé straně, když se jde od tramvaje. Nad nimi bývalo zlatnictví…

  22. zni to dobre, ale byl bych vdecny za reference k jejich tukovemu rohliku. nicmene uz jsem si sehnal kuryra od frydrycha z rican:)

  23. 22 : stavím se tam zítra ráno cestou do práce a pak ještě začerstva poreferuju :-)

  24. 22: Ten jsem tam snad nikdy neměl, tam se odjakživa chodilo na kornspitze, ty měli vyhlášený…

  25. Budu Vam delat chuti a Frydrychovy rohliky otestuji zacerstva rano zase ja :) Co, homi?

  26. Zkuste rohliky z Horovicke pekarny. Jedna je hned vedle zastavky tramvaje Sumavska-jednu stanici z Miraku.

  27. 25. budu jedine rad!

  28. Z vlastní zkušenosti doporučuji rohlíky z rohové sámošky na Korunní. Je kousek od tram zastávky Vinohradská vodárna. Každý všední den (o víkendu nevím) kolem 12hodiny tam dostávají pravé tukové rohlíky z Kolína. Mají tam i nerohlíky, ale záměna je nemožná už podle vzhledu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.