Studentská restaurace RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nově jsem se přestěhoval do Prahy (Střížkov), protože jdu do prváku na vysokou. A hned mi začalo vrtat hlavou, kde bych mohl najít restauraci, kde vaří dobré jídlo, ale mají rozumné ceny, které by si mohl dovolit i student.
    Nemáte někdo nějaký tip?

  2. ↪ 1 Pady1805: Nepomohl by tenhle průvodce? :)
    http://blog.scuk.cz/…e-pod-stovku

  3. Na Proseku pres den jidelna Fastgood, jinak tam kolem asi nic levneho dobreho neznam.

  4. ↪ 2 Michala: Děkuju. :) Přesně něco takového jsem měl na mysli.

  5. ↪ 3 Kytka: Díky za tip. Určitě vyzkouším. :)

  6. ↪ 1 Pady1805: Kde budete mít školu?

  7. ↪ 6 Michala: UK – Právnická fakulta. Takže u Rudolfina. :)

  8. Co se týče Právnické, tak za rohem v Týnské je Beas Dhaba (http://www.scuk.cz/…haba-tynska/). Na něco rychlého a vyloženě studentského můžete skočit do Veleslavínovy ulice do Hany Bany, hned vedle Pubu.

  9. ↪ 8 ondrejk: Super, děkuju za radu. Určitě okolí školy co nejdřív prozkoumám. :)

  10. Vítej na fakultě, kolego :) Přes obědy je hodně oblíbená restaurace Baterka v Bílkově, Potrefená husa v Platnéřské (v obou mají polední menu) nebo o trochu dražší, ale myslím, že stále cenově přijatelná Knihovna ve Veleslavínově.

  11. Právnická menza ve sklepení je sice obskurní vývařovna, ale stojí za to se do ní někdy podívat. Minimálně smažení dinosauři jsou už legendou :)

  12. Za nas byla menza na pravech doporucovana. Pravda hlavne kvuli koncentraci peknych obedvajicich pravnicek a kvuli tomu, ze jsme to z Brehovky meli kousek. No a na fujtajflu, kde jsem ten jeden semestr stravil, se asi neceka, ze by studenti meli nejak velke naroky na kvalitu jidla (-;

  13. Co se týče právnické menzy, výstižný je bonmot jednoho z vyučujících: zatímco brněnská právnická fakulta zavání normativismem, ta pražská smrdí menzou :) Spokojila bych se tedy s jejím poznáváním do té míry, že ji člověk ucítí, když vstoupí na fakultu, a návštěvu bych vynechala. Když už jíst v menze, tak doporučuji spíš Arnošta z Pardubic, který je sice trochu z ruky, ale jídlo se tam podává nesrovnatelně lepší.

    http://www.vyvarovna.com/…avnicka.html

  14. ↪ 11 Apolena: smažení dinosauři? Co to je? Asi už jsem z fakulty příliš dlouho :-)

    ↪ 13 Marinka: tenhle bonmot se připisuje Karlu Englišovi (v Brně dokonce mluvil o „zatuchlém právním normativismu“). Ale myslím, že narážel spíš na to, že díky širokým chodbám to v budově zavane opravdu daleko, a navíc v té době myslím menzy nebyly tak automatickou součástí vysokých škol jako dnes.

    Moje osobní vzpomínky jsou 12 let staré a tedy nerelevantní.

  15. ↪ 14 Bivoj: Dinosauři byli směs strouhanky, pilin a možná něčeho drůbežího v trojobalu, vytvarovaná do podoby brontosaurů, tyranosaurů a podobných saurů. Chuťově nic moc, ale když to někdo viděl na jídelním lístku prvně, zpravidla neodolal. Dělaly na ně nájezdy i studenti z jiných fakult, prý se u nich podobné kuriozity nevedou.

  16. Aaa! Ti studenTI dělalI. Za trest si půjdu stokrát opsat nějaký výživný paragraf :D

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.