…Chilli, jaké, kolik, kde máte hranice ?? RSS

Štítky: , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Osobne miluju ohen v jidle a v puse, jiz dlouho si uletavam na Tabascu, cervnem, muzu do vseho. Postupne jsem se dopracoval, pro nekoho je to zajiste protrpeni, k dalsim stupnum.

    jeden nakupni typ: http://www.habanero.cz

    moje osobni jednicka je ted ,,Da Bomb Beyond Insanity,,

  2. ty jofko!! :) do pálivého fanda nejsem,a le ten nákupní tip ja k zulíbání :))) tady se asi budou nakupovat chilli DÁRKY!!! ,)

  3. Tabasco je pro měkoty. Hrst čilli či jiných papriček naložit do oleje, a pak tím kořenit. Nicméně, ačkoliv mám rád ostrá jídla, tak kořením tak, aby to nepřetlouklo chuť, to pak není ono.
    Většinou si távám pár kapek tohodle výluhu do polívky, aby to tak lehce šlehlo v hrdle.

  4. Pane Romamo, díky za tip!!!! VELKÝ DÍK!!!!!

  5. tak mí milačci:Mega Death Sauce a Mad Dog Inferno Hot Sauce Reserve-jsem schopná si dát po flámu po ránu lžičku Mad Dogu a hned mi je líp:o) jinak si doma pěstuji a hojně používám papričky Naga Jolokia…

  6. když tak koukám po dlouhé době na habanero.cz,nez­kusil někdo Mad Dog 357 Pepper Extract?vypadá to lákavě:)

  7. Pálivé jo, ale jen trochu.Proč se zbytečně mučit? ;)

  8. chudáčky chuťové pohárky!! dyť si je tím vraždíte!!!! :)))

  9. Joj! krásné stránky.
    Pálivé miluju, mám plechovou hubu, ale zase nesmí to přebít chuť jídla.
    Ale nakládané feferonky klidně sním.
    3. mno, takové Tabasco z papriček Habanero je docela síla…

  10. Chutove poharky to ani moc nenici, palivost necitime (no dobre citime :-D) na jazyku. Jedna se o psychicky vem tela, jako reakce na aktivni latku v paprickach, capsaicin.

    Pravda je, ze pak clovek moc neciti a jidlo to zajiste muze znehodnotit, ale takove ohnive kridla nebo zebra nejsou k zahozeni :)

    Celkove si myslim, ze je to o posouvani hranic a je pravda, ze palivost se muze stat drogou a davky se pak musi zvysovat :)

  11. Jedna se o psychicky vem tela

    nene, capsaicin dráždí nervové zakončení pro bolest a teplo zároveň. psychika v tom nehraje žádnou roli. při dlouhodobé konzumaci ostrých jídel se snižuje počet chuťových pohárků :)

  12. 11. yes, sir!

  13. 10, 11, 12:
    Příběh opravdového capsaicinu:
    Mnogo let etomu nazad, česal jsem ovoce v Mezinárodním studentském táboře ve Východní Anglii (čti: laciná pracovní síla).
    Jídlo bylo mdlé a tak jsem si tehdá z tvrdě vydělaných šillingů koupil lahvičku Chilli Sauce / Tabasco, na přesný název si již nevzpomenu.
    Jednoho krásného dne přijela do lágru nová várka studentů (zase čti: laciná pracovní síla), tlupa dívek ze Sierra Leone. K večeři byly nějaké nedochucené těstoviny. Vytasil jsem svou soukromou flaštičku, opatrně dochutil, pojedl.
    Ke stolu si přisedla ebonová děučata. Domnívajíc se, že moje Tabasco je součástí stolování, nakydaly si na nudle těžkou nálož, asi jako našinec kečupu. Snědly to bez mrknutí oka.
    Mžikal jsem já.

  14. Na habanero.cz jsem se koukla a po dnešním obědu jsem definitivně rozhodnutá koupit tam pár vzorků pro manžela pod stromeček. Pro nás dva jsem totiž vařila variantu na mexické fazole – podle mne jsem pokrm náležitě opepřila a ještě jsem tam přidala tři vrchovaté lžičky sambalu. Mně to pálilo tak akorát – ovšem můj drahý mi opět uzemnil tím, že si do své porce přimíchal ještě další tři lžičky sambalu a údajné až poté to bylo to pravé. Tak mu koupím tekuté vypalovače chuťových buněk a snad bude konečně spokojený.

  15. Chilli mám rád, ale ač se řadím mezi příznivce pálivého, nerad to přeháním. Raději mám trochu jemnější chuť chilli papriček s ostrým ocáskem. V nějakém zabijáckém mixu už nepoznám nic a pláču. Takže dávám přednost jemné chilli omáčce v kombinaci s několika čerstvými nasekanými potvůrkami.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.